Antonescu: E absurd sa trimiti in penal, pe conflict de interese, pe cel care si-a angajat nevasta

antonescu_Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la RRA, ca modificarea Codului penal trebuia realizata “deschis” si asumata public, inclusiv de ministrul Justitiei, el sustinand totodata ca “este absurd sa trimiti in penal pe cineva pentru ca la cabinetul parlamentar si-a angajat nevasta”, informează Ziare.com.

Antonescu a catalogat drept “cu totul nefericita” derularea evenimentelor si “maniera destul de neclara in care s-au pregatit si s-au introdus pe ordinea de zi” a Camerei Deputatilor o serie de proiecte de lege.

Eu cred ca daca dorim sa modificam niste legi, daca dorim sa ne luptam cu niste lucruri care sunt absurde sau nepotrivite, trebuie sa o facem cat se poate de deschis, adica asumand-o foarte clar, in frunte cu ministrul Justitiei, la nivelul cel mai vizibil si cel mai inalt si spus: noi consideram ca este absurd sa trimiti in penal pe cineva pentru ca la cabinetul parlamentar si-a angajat nevasta.

Am dat asa un exemplu doar de inteles. Deci nu vorbim aici nici de mare coruptie, nici de conflictul real de interese, acela cum este definit si cum ramane in vigoare definit de legea pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, care ramane in vigoare si spune ca se aplica tuturor, incluzandu-i si pe demnitari si pe legea ANI, legea incompatibilitatilor, pe care in continuare neschimbat si neatins de modificarile de ieri, descrie conflictul de interese”, a declarat Antonescu la RRA.

Sursa: Ziare.com
Foto: presidency.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.