“Avem nevoie de o piaţă a muncii flexibilă, fără discriminări” – Iosif Matula (PPE, PDL)

Europarlamentarul Iosif Matula a avut o intervenţie în plenul Parlamentului European, pe marginea raportului „Implementarea Directivei privind Recunoaşterea Calificărilor Profesionale”.

„În prezent, doar câteva profesii sunt recunoscute în toate ţările din Uniunea Europeană, fără a fi necesare echivalări de diplome, testări suplimentare sau alte proceduri. Militez pentru o egalitate a şanselor pe piaţa europeană a muncii, a tuturor cetăţenilor, indiferent de ţara de origine. Este necesară o «liberalizare» totală a profesiilor pe tot cuprinsul Uniunii Europene, o recunoaştere şi echivalare a tuturor categoriilor profesionale, nu doar lucrătorii cu profesii supra-calificate, adică aşa numitul fenomen al exodului creierelor”, a declarat Iosif Matula.

Europarlamentarul arădean a avut intervenţii şi la Comisia Europeană pe această temă, pentru extinderea listei cu profesiile reglementate, introducerea a cât mai multe meserii pe această listă, cât şi simplificarea şi urgentarea procedurilor de recunoaştere a diplomelor şi calificărilor profesionale în ţările membre UE.

„Fac acest demers având în vedere că muncitorii români sunt printre cei mai dezavantajaţi din Uniunea Europeană, pe piaţa muncii, dar de asemenea sunt recunoscuţi şi ca buni profesionişti ”, a completat Iosif Matula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.