Avertismentul Rusiei privind încălcarea drepturilor cetăţenilor ruşi din Transnistria

transnistriaVicepremierul rus Dmitri Rogozin, emisarul special al Kremlinului în dosarul transnistrean, a transmis un avertisment în legătură cu încălcarea drepturilor cetăţenilor ruşi din Transnistria, în contextul crizei din Ucraina.

Pe fondul crizei din Ucraina, orice tentativă de îngrădire a comunicării dintre regiunea transnistreană şi restul lumii ar fi oameninţare directă la securitatea şi libertăţile constituţionale ale celor 200.000 de cetăţeni ruşi cu domiciliul permanent în regiunea transnistreană. Rusia nu va uita niciodată că este garantul drepturilor constituţionale ale cetăţenilor săi“, a afirmat Dmitri Rogozin, într-o postare pe Twitter, potrivit Mediafax.

Declaraţia oficialului rus intervine în condiţiile în care există temeri privind tensionarea conflictului transnistrean, în contextul crizei din Ucraina.

Mai mulţi oficiali au atras atenţia că Rusia are în vedere să crească presiunile asupra Republicii Moldova, în condiţiile în care Chişinăul urmează să semneze în următoarele luni Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.