Belgia își întărește măsurile de securitate. Premierul Charles Michel: ”Locul de întoarcere al jihadiștilor trebuie să fie la închisoare”

belgiaBelgia și-a intensificat lupta împotriva grupurilor teroriste suspectate în suburbia Bruxelles, Molenbeek. Mai multe raiduri simultane s-au desfășurat acolo, chiar dacă prim-ministrul Charles Michel a dat un discurs plin de pasiune în parlamentul național, respingând criticile la adresa serviciilor sale de securitate, informează EuroNews.

Guvernul francez a susținut că atacurile de vinerea trecută din Paris – considerat a fi cel mai mortal din istoria Franței – au fost pregătite în suburbia Molenbeek. Prim – ministrul belgian adaugă : ”trebuie să-i oprim să se întoarcă în Belgia pe cei care nu sunt belgieni. Locul de întoarcere al jihadiștilor trebuie să fie la închisoare” .

Nu accept criticile care sunt îndreptate spre denigrarea muncii serviciilor noastre de securitate”, a mai menționat Michel.

În aceste condiții, propunerile de securitate includ controale stricte la frontieră, prelungirea timpului în care o persoană poate fi reținută fără plată de la 24 la 72 de ore în cazul în care persoanele sunt suspectate de legături teroriste, permiterea perchezițiilor la domiciliu non-stop, precum și arestul la domiciliu sau deportarea etc..

Totodată, ministrul de interne al Belgiei a declarat la finalul săptămânii trecute că va forța cartierul Molenbeek din Bruxelles, un hotspot al extremiștilor, să-și revizuiască atitudinea. ”Voi curăța cartierul Molenbeek. Nu mai putem accepta asta și trebuie să ne gândim cum vom rezolva această problemă, cum să o eradicăm odată pentru totdeauna” a declarat Jan Jambon.

Andreea Dobrița

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.