Blaga: Decizia pentru fuziune, pana la 1 septembrie. Partidul se poate numi PNL sau PDL

Vasile-BlagaPresedintele PDL, Vasile Blaga, a dezvaluit miercuri ca decizia in privinta unei fuziuni a partidului sau cu PNL trebuie luata pana la 1 septembrie, dar ca statutul noii formatiuni e gata in proportie de 90%.

“Va fi o fuziune, evident. Convingerea mea e ca cele doua partide vor fuziona. Ne-am gandit initial si la o miscare in doi pasi, alianta si fuziune, dar tot la fuziune am fi ajuns. Romanii nu mai au incredere in aliante”, a declarat Vasile Blaga la Realitatea Tv.

El a spus ca nu s-a stabilit deocamdata o denumire: “Mi-as dori ca partidul sa se numeasca PDL. Nu m-ar deranja sa se numeasca PNL”.

“In aceasta vara decizia politica de fuziune trebuie luata, cel tarziu pana la septembrie”, a spus presedintele PDL, sustinand ca exista multe obstacole tehnice in calea unei fuziuni.

“Fuziunea este gata cand este partidul inregistrat la Registrul partidelor politice”, a adaugat Blaga.

El a dezvaluit si faptul ca specialistii celor doua partide aproape au terminat cele doua documente importante pentru lansarea noii formatiuni. “Este in stare avansata Programul pentru Romania, iar statutul noii forte politice e gata in proportie de 90%. Specialistii lucreaza”, a spus Vasile Blaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.