ȘTIRI POZITIVE
Campionatul European de Securitate Cibernetică. Echipa României s-a clasat pe locul 8 din 37
Published
1 month agoon
By
REDACTIAEdiția de anul acesta a European Cyber Security Challenge – ECSC 2024 (Campionatul European de Securitate Cibernetică 2024), desfășurată în perioada 8-11 octombrie în Italia, la Torino, a adus României o clasare pe locul 8 din 37 de echipe participante la competiție, formate din cei mai talentați tineri în domeniul securității cibernetice din Europa.
Elevii care au reprezentat România în cadrul ECSC sunt:
- GHICA Alexandru-Darius, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București;
- SEBA Vlad-Ionuț, Colegiul Național „Tudor Vianu” din București;
- VĂȘCUȚĂ Denis-Cristian, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București;
- MATECIUC Vlad-Ștefan, Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia;
- ANTAL Robert-Alexandru, Complexul Educațional „Laude Reut” din București.
Coordonatori:
- ȘINCA George-Marius – lector univ. dr., Universitatea „Emanuel” din Oradea, coordonator principal;
- DOCE Ancuța-Dumitrița – manager superior securitate cibernetică, Directoratul Național de Securitate Cibernetică din București, coordonator adjunct.
„Pentru a reprezenta România la campionatul european, candidații pasionați de cyber trebuie să participe inițial la Campionatului Național de Securitate Cibernetică – RoCSC sau, începând de anul acesta, la Olimpiada de Securitate Cibernetică, competiții organizate de Serviciul Român de Informații (prin intermediul Centrului Național Cyberint), Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) și Ministerul Educației, împreună cu parteneri privați”, informează Ministerul Educației într-o postare pe pagina de Facebook.
Tinerii interesați de dezvoltarea abilităților tehnice de profil se pot pregăti pentru Campionatul National de Securitate Cibernetică sau pentru Olimpiada de Securitate Cibernetica pe platforma educațională online CyberEdu, un spațiu digital de antrenament în care se regăsesc majoritatea exercițiilor propuse în edițiile anterioare ale ROCSC și ECSC, precum și alte exerciții construite pentru competiții de securitate cibernetică internaționale.
You may like
ICI București participă la conferința Critical Infrastructure Protection & Resilience (CIPRE) de la Madrid
Israel este un lider în tehnologie și inovare, iar colaborările vor contribui la dezvoltarea economiei digitale în ambele țări, subliniază directorul general al ICI București în întâlnirea cu ambasadorul Lior Ben Dor
ICI București oferă profesioniștilor din România acces la expertiza internațională de top în domenii strategice organizând o sesiune cu CEO-ul unei companii americane de referință în investigații digitale
Asociația Institutul Român pentru Îmbătrânire Activă, în parteneriat cu ICI București, a lansat programul național „Securitate Cibernetică. Inițiere pentru Seniori”
Ministrul Bogdan Ivan a inaugurat Centrul de competențe al UE în materie de securitate cibernetică: Un moment al recunoașterii noastre ca jucător în lupta pentru asigurarea securității cibernetice
ICI București participă la Bucharest Cybersecurity Conference 2024, sprijinind explorarea modului în care UE își securizează viitorul digital în fața amenințărilor curente
ȘTIRI POZITIVE
O româncă, numită Secretar General al Berarilor Europei. Cine este Julia Leferman
Published
6 months agoon
May 28, 2024By
REDACTIAJulia Leferman, directorul general al asociației „Berarii României”, a fost numită Secretar General al Berarilor Europei.
„În 2017, am intrat într-una dintre cele mai frumoase industrii: cea a berii Berarii României mă primeau în rândul lor, ca pledant al obiectivelor unui sector esențial în economia națională. De la 1 August, voi extinde granițele acestei reprezentări, ca Secretar General al Berarilor Europei. Este o numire care mă onorează și mă umple de recunoștință față de toți cei de la care am învățat până acum. De la companiile membre și echipă, de la cei cu care am reușit să schimb lucruri în bine, până la parteneri de dialog și la cei care mi-au devenit prieteni. Și sunt mulți”, a transmis aceasta pe pagina oficială de Facebook.
Potrivit acesteia, Berarii României au devenit în cei 20 de ani de la înființare o „voce puternică”: „De numele nostru se leagă proiecte de anvergură, care au creat deja premisele unor schimbări la nivel de societate, cum este SGR. Vă îndemn să aveți încredere în această industrie și în Berarii României, care sunt în avangarda schimbărilor pozitive.”
Julia s-a alăturat lumii berii în anul 2017, când a devenit director general al Asociației Berarii României și reprezentant al Regiunii de Centru-Est în Comitetul Operațional al Brewers of Europe. Ea are o experiență de +20 de ani în advocacy și consultanță în management, acumulată în instituții publice importante și în consultanță privată.
Înainte de a se alătura sectorului berii, Julia a lucrat ca director de afaceri publice pentru divizia Grayling București, o agenție de comunicare și consultanță de top, avansând proiecte complexe de afaceri publice în sectorul bunurilor de larg consum, al serviciilor financiare, al IT, al sănătății și al energiei.
Din 2018, Julia este negociator principal, în numele producătorilor de bere din România, în procesul complex de înființare a unui sistem de returnare a depozitelor pentru ambalajele de băuturi, care a fost demarat cu succes în noiembrie 2023, fiind cel mai mare sistem DRS integrat din UE.
Citiți și: România, printre producătorii de top din UE în 2020 cu un total de 1,7 mld. litri de bere
ROMÂNIA
Moment istoric pentru România | Țara noastră preia Președinția Subcomitetului Științific și Tehnic al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extraatmosferic
Published
10 months agoon
February 2, 2024By
REDACTIARomânia preia Președinția Subcomitetului Științific și Tehnic al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extraatmosferic (UN COPUOS), făcând un pas semnificativ în domeniul afacerilor spațiale: „Această poziție de prestigiu a fost încredințată doamnei Ulpia Elena Botezatu, o specialistă remarcabilă din cadrul Agenției Spațiale Române”, se arată în comunicatul oficial al ROSA.
Deschiderea celei de-a 61-a sesiuni a Subcomitetului Științific și Tehnic (STSC), care a avut loc la Viena, a fost marcată prin acest moment istoric pentru România. Toate cele 102 state membre ale Comitetului, alături de peste 50 de organizații interguvernamentale și nonguvernamentale, au susținut candidatura doamnei Botezatu.
Subcomitetului Științific și Tehnic are un rol crucial în reglementarea și îndrumarea activităților spațiale la nivel global. Comitetul a fost instrumental în crearea a cinci tratate fundamentale și a principiilor spațiului cosmic, care guvernează utilizarea spațiului de către națiunile lumii. De asemenea, COPUOS are sarcina de a revizui cooperarea internațională în domeniul spațial, de a analiza activitățile spațiale propuse de Națiunile Unite, de a promova programele de cercetare spațială și de a aborda problemele juridice generate de explorarea spațiului cosmic.
Președinția de doi ani a doamnei Ulpia Elena Botezatu la Subcomitetul Științific și Tehnic al Comitetului ONU oferă României o oportunitate unică de a influența și modela viitorul explorării și utilizării spațiului cosmic la nivel internațional. În următorii doi ani, sub îndrumarea sa, România va avea posibilitatea de a contribui semnificativ la stabilirea direcțiilor de cercetare și politici în acest domeniu vital, consolidându-și astfel poziția în comunitatea globală a cercetării spațiale.
ȘTIRI POZITIVE
România, în top 4 țări din lume cu cea mai bună mâncare, alături de Italia, Grecia și Spania (World of Statistics)
Published
1 year agoon
September 4, 2023România este a țara cu a patra cea mai bună gastronomie din lume, relevă un clasament difuzat de World of Statistics pe propria pagină de X, rețeaua de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter.
În acest top de 50 de țări, România se clasează în primele patru țări, fiind devansată doar de Italia, Grecia și Spania, dar depășind țări precum Franța (aflată pe poziția a cincea).
De remarcat că primele cinci țări cu cea mai bună mâncare din lume sunt din Europa, în vreme cea mai bine clasată țară asiatică în privința artei culinare este Japonia, aflată pe locul al șaselea. Niponii sunt urmați de India (locul al zecelea) și China (locul al unsprezecelea).
Cea mai bună gastronomie latino-americană se regăsește în Mexic, aflată pe poziția a opta în lume.
În top zece țări se mai află și Croația și Portugalia.
Statele Unite se clasează abia pe poziția a 13-a, iar Germania pe locul al 18-lea.
Best cuisines in the world:
1. Italy 🇮🇹
2. Greece 🇬🇷
3. Spain 🇪🇸
4. Romania 🇷🇴
5. France 🇫🇷
6. Japan 🇯🇵
7. Mexico 🇲🇽
8. Croatia 🇭🇷
9. Portugal 🇵🇹
10. India 🇮🇳
11. China 🇨🇳
12. Brazil 🇧🇷
13. USA 🇺🇸
14. Indonesia 🇮🇩
15. Poland 🇵🇱
16. Bulgaria 🇧🇬
17. Turkey 🇹🇷
18.…— World of Statistics (@stats_feed) September 2, 2023
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
Klaus Iohannis, vizită oficială în Germania: Șeful statului va susține un discurs în Bundestag în cadrul ceremoniei de comemorare a victimelor războiului și dictaturii
UE sporește gradul de pregătire în materie de apărare prin acordarea, în premieră, a unui sprijin financiar pentru achizițiile publice în comun în domeniul apărării
România riscă să ajungă la CJUE pentru transpunerea incompletă a Directivei modificate privind asigurarea auto
ICI București participă la conferința Critical Infrastructure Protection & Resilience (CIPRE) de la Madrid
Eurodeputatul Dan Motreanu a trimis o întrebare scrisă Comisiei Europene legată de cauzele scumpirii alimentelor: „Comisia trebuie să ia măsuri pentru protecția fermierilor”
Burduja subliniază necesitatea unui angajament clar din partea UE pentru dezvoltarea interconexiunilor energetice est-vest
România, trimisă în fața Curții de Justiție a UE. Țara noastră nu a colectat și epurat în mod corespunzător apele uzate urbane
SUA își exprimă îngrijorarea față de relația tot mai strânsă dintre Rusia și Coreea de Nord și față de potențialele schimburi tehnologice dintre cele două țări
Parlamentul European: Aplicarea noii legi europene privind defrișările s-ar putea amâna cu un an de zile
Președintele CCIR: România trebuie să atragă cât mai multe investiții străine pentru a reduce deficitul comercial și pentru a avea o creștere economică pe termen lung
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Blinken îi asigură pe aliații din NATO că administrația Biden încearcă livrarea către Ucrainei a întregului ajutor militar aprobat de Congres înainte de a-i preda ștatefa lui Trump
“Europa este un atlet într-o competiție foarte complexă”, afirmă Roxana Mînzatu, vicepreședinte executiv desemnat al Comisiei Europene, în cadrul audierilor din Parlamentul European
Luminița Odobescu evidențiază importanța finalizării cât mai rapide a procesului de aderare a României la Schengen: Discuțiile evoluează. Suntem optimiști
Nicolae Ciucă, vizită la Chișinău după ce Maia Sandu a fost reconfirmată în funcția de președintă: Ținta noastră este ca planul de creștere pentru R. Moldova să fie aprobat de PE nu mai târziu de februarie
Joe Biden face apel la unitate după victoria lui Trump: “Într-o democrație, voința poporului prevalează întotdeauna. Nu-ţi poţi iubi ţara doar atunci când câştigi”
INTERVIU Larisa Mezinu-Bălan, vicepreședinte al CNAS, anunță pentru 2025 noi mecanisme financiare care să extindă lista medicamentelor inovative
Iulius Firczak, deputat în cadrul Comisiei pentru buget: Trebuie să învățăm cum să atragem capital privat în cercetarea medicală. Este un joc pe care SUA și China l-au învățat deja
Fondurile din PNRR și Politica de Coeziune reprezintă ”ancore solide” pentru ”a construi o Românie și o Europă în care accesul la sănătate este egal pentru toți cetățenii”, subliniază Ramona Chiriac
Senatoarea Nicoleta Pauliuc: Una dintre problemele grave cu care se confruntă sistemul sanitar românesc este adoptarea foarte greoaie a unor tratamente aprobate și folosite la nivelul UE
Marcel Ciolacu, la Salonul Euronaval din Paris: Prioritatea este dezvoltarea industriei de apărare din România. Modernizarea Armatei înseamnă noi locuri de muncă pentru români
Trending
- ROMÂNIA1 week ago
Miniștrii economiei și cercetării au pus bazele primului program care va crea drona românească la sediul INCAS, un institut lider regional în domeniul ştiinţelor aerospaţiale
- ROMÂNIA1 week ago
Nicolae Ciucă îl felicită pe Donald Trump pentru realegerea ca președinte al SUA: Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a întări Parteneriatul nostru strategic
- ROMÂNIA1 week ago
Senatoarea Nicoleta Pauliuc: Una dintre problemele grave cu care se confruntă sistemul sanitar românesc este adoptarea foarte greoaie a unor tratamente aprobate și folosite la nivelul UE
- POLITICĂ7 days ago
Nicolae Ciucă, favoritul administrației americane, conform unei analize DW (P)
- BUSINESS1 week ago
Nicolae Ciucă se angajează în fața a 400 de oameni de afaceri că România va păstra unică și nu va introduce noi taxe dacă liberalul ajunge la Cotroceni