Ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc I: Peste 1 milion de oameni la Vatican

papa franciscUn milion de oameni au venit în această dimineaţă la ceremonia de inaugurare a Pontificatului noului papă. Printre ei, capul Bisericii Ortodoxe – Bartholomeu I, zeci de preşedinţi de stat, şefi de guverne şi alte personalităţi din întreaga lume, notează Realitatea.net. România este reprezentată la Vatican de preşedintele Traian Băsescu.

Pontificatul argentinianului Jorge Mario Bergoglio, 76 de ani, a început oficial marţi, odată cu primirea însemnelor papale – inelul sfântului Petru şi paliul papal, transmite EFE, citată de Agerpres.

“Adevărata putere” a unui papă este “serviciul umil, concret”, a declarat marţi Papa Francisc în timpul liturghiei de întronizare, în Piaţa Sfântul Petru, îndemnând preoţii “să nu se teamă de tandreţe”.

Noul Papă argentinian a apreciat că un papă “trebuie să îşi deschidă braţele pentru (…) a primi cu afecţiune şi tandreţe întreaga umanitate, în special pe cei mai slabi, cei mai săraci, cei mai mici”. “Nu trebuie să ne fie frică de bunătate şi nici de tandreţe!”, a exclamat Papa Francisc în timpul omiliei sale, potrivit Mediafax.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.