Cioloş: Micii româneşti vor putea fi produşi în continuare după reţeta tradiţională. CE a acordat României o derogare privind folosirea bicarbonatului de sodiu

PARLAMENT EUROPEAN - CIOLOSComisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, luni, că micii vor putea fi produşi, în continuare, după reţeta tradiţională şi vor fi putea fi exportaţi în UE, după ce Comitetul SCFCAH a dat o derogare României privind folosirea bicarbonatului de sodiu.

“Votul de astăzi (luni – n.r.) arată că atunci când există argumente, atunci când există o bună coordonare între industrie şi autorităţile responsabile la nivel naţional şi european, rezultatele sunt pozitive. Mă bucur că serviciile Comisiei Europene, în special Direcţia Generală pentru Sănătate coordonată de colegul meu Tonio Borg, au tratat cu atenţie o problemă atât de importantă pentru cei de acasă şi că, după întâlnirea de pe 20 februarie, s-au mobilizat într-un timp foarte scurt pentru a pune cererea României din nou pe agenda comitetului”, a declarat comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş.

Acesta a mai precizat că decizia înseamnă “nu numai că micii româneşti pot fi produşi în continuare după reţeta tradiţională, dar pot fi şi exportaţi pe piaţa europeană”.

Comitetul Permanent pentru Lanţul Alimentar şi Sănătatea Animalelor (SCFCAH) a decis, luni, să acorde o derogare Românie pentru folosirea bicarbonatului de sodiu şi a altor aditivi necesari preparării pastei de mici. Decizia SCFCAH permite României să exporte mici în Uniunea Europeană.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.