Connect with us

Claudiu Tănăsescu

Claudiu Ciprian Tănăsescu: Protejarea sănătății și bunăstării animalelor prin noi măsuri legislative europene!

Published

on

cc_tanasescuEuroparlamentarul PSD, Claudiu Ciprian Tănăsescu a solicitat în cadrul Comisiei pentru Sănătate Publica si Siguranța Alimentara din Parlamentul European protejarea sănătății și bunăstării animalelor, se arată printr-un comunicat remis către CaleaEuropeana.ro.

Astăzi la Bruxelles s-au discutat, in cadrul Comisiei pentru Sănătate Publica si Siguranța Alimentara din Parlamentul European două dosare de o importanță deosebită în cadrul pachetului legislativ privind produsele medicale de uz veterinar – respectiv Propunerea de modificare a Regulamentului (CE) nr. 726/2004 de stabilire a procedurilor comunitare privind autorizarea și supravegherea medicamentelor de uz uman și veterinar și de instituire a unei Agenții Europene pentru Medicamente si Propunerea de Regulament privind medicamentele de uz veterinar.

In calitate de raportor, respectiv raportor din umbra pe aceste dosare, europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu apreciază intenția Comisiei de a crea un cadru legislativ proporțional, actualizat și adaptat la particularitățile sectorului veterinar, protejând în același timp sănătatea publică, a animalelor, siguranța alimentară și a mediului.

Apreciez propunerea de decuplare a autorizației centralizate de introducere pe piață pentru medicamentele de uz veterinar de cea pentru medicamentele de uz uman. Cele două propuneri reprezintă un pas real către o piață unică. Totuși, multe dintre elemente celor două propuneri rămân să fie clarificate în această perioadă în Parlamentul European. Obiectivul nostru este de a crește disponibilitatea medicamentelor de uz veterinar și de a reduce sarcina administrativă pentru industrie și nu numai. Este important pe parcursul acestui exercițiu să găsim punctul de echilibru în vederea stimulării concurenței și inovării. In final trebuie să avem o piață internă funcțională”.

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și doctorand în domeniul reasigurării strategice a NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

Claudiu Tănăsescu

Eforturi în Parlamentul European pentru ca România să găzduiască sediul Agenției Europene a Medicamentului. Eurodeputatul Claudiu Ciprian Tănăsescu: Un prim pas spre consolidarea unei Europe omogene

Published

on

Agenția Europeană a Medicamentului, care are sediul la Londra, ar putea fi relocată la București, ca parte a unui demers inițiat de către europarlamentarul social-democrat Claudiu Ciprian Tănăsescu și susținut de către Guvernul României.

Inițiativa sa a fost lansată imediat după votul privind Brexit, iar subiectul a fost readus în discuție de către europarlamentarul român la sesiunea plenară de la Strasbourg din 3-6 aprilie.

”Anul trecut, în 4 iulie, aici, la Strasbourg, lansam către dumneavoastră propunerea, ca în condițiile post Brexit, să facem împreună un prim pas spre consolidarea unei Europe omogene, a celor 27, prin regândirea distribuției în teritoriu a instituțiilor Uniunii. La acel moment v-am făcut cunoscută intenția mea de a declanșa și a susține relocarea de la Londra la București a Agenției Europene a Medicamentului și mă bucur că sunteți alături de mine în acest demers”, a declarat Tănăsescu, conform unui comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

Europarlamentarul român a apreciat și eforturile actualului guvern care s-a mobilizat eficient pentru a pregăti candidatura României ca potențială gazdă a instituției europene.

”Mulțumesc de asemenea și premierului României, Sorin Grindeanu că a răspuns mai mult decât pozitiv ideii mele, organizând un grup interinstituțional de lucru, care se ocupă de pregătirea candidaturii României pentru relocarea la București a Agenției Europene a Medicamentului”, a mai completat eurodeputatul social-democrat.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Afacerilor Europene, Ana Birchall, anunța că România își va prezenta candidatura pentru a găzdui, la București, Agenția Europeană a Medicamentului, Guvernul adoptând un memorandum în acest sens.

În cadrul intervenției sale în plenul Parlamentului Europena, Claudiu Ciprian Tănăsescu a anunțat și ieșirea de sub tipar a unui studiu, editat bilingv, în română și engleză care arată faptul că România este pregătită pentru a găzdui o instituție europeană de asemenea anvergură, precum Agenția Europeană a Medicamentului. 

Printre beneficiile aduse de prezența unei agenții europene în România se numără creșterea vizibilității externe a țării noastre, crearea de locuri de muncă și stimularea investițiilor.

 

.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending