Cod roșu de poluare în Beijing: Milioane de maşini vor fi interzise pe străzi, iar fabricile vor fi închise

poluarea-aerului_f8207Autorităţile din Beijing au decretat, pentru prima oară, alertă maximă din cauza poluării din metropola chineză.

Codul roşu intră în vigoare de luni, din cauza unui nor de poluare care va acoperi de marţi capitala, timp de două zile.

Alerta emisă în China este prima de acest gen şi este cauzată de stratul dens de smog ce a cuprins capitala pentru a doua oară în ultima lună, depăşind în unele zone de 40 de ori limita de siguranţă admisă, informează theguardian.com.

“Este un moment important în istoria noastră şi va crea un precedent. Este foarte important să oprim expunerea copiilor la acest nivel de poluare”, a declarat Ma Jun, directorul Institutului Afacerilor Publice şi  Mediului din Beijing, conform theguardian.com.

Astfel, începând din dimineaţa zilei de 8 decembrie, milioane de autovehicule vor fi forţate să staţioneze, fabricile şi spaţiile în construcţie vor fi închise, iar şcolile şi alte instituţii publice vor fi sfătuite să îşi suspende activitatea.

În această duminică, măsurătorile făcute de ambasada americană au relevat o densitate a PM 2,5 de până la 287 de micrograme pe metru cub la Beijing, adică de aproape 12 ori peste plafonul recomandat de OMS.

 .

.

2 Responses to Cod roșu de poluare în Beijing: Milioane de maşini vor fi interzise pe străzi, iar fabricile vor fi închise

  1. Pingback: China cumpără din Canada aer curat îmbuteliat în recipiente | caleaeuropeana.ro

  2. Pingback: China cumpără din Canada aer curat îmbuteliat | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.