Connect with us

COMISIA EUROPEANA

Comisarul european pentru piață internă propune crearea unei piețe unice europene pentru spațiu: Pentru a construi ”Europa ca putere”, avem nevoie de ”răspunsuri și inițiative îndrăznețe”

Published

on

© European Union, 2022/ Source: EC - Audiovisual Service

Comisarul european pentru piață internă Thierry Breton, a subliniat că UE trebuie să construiască o adevărată piață unică pentru spațiu și să transpună în realitate viziunea sa privind politica spațială, promovând securitatea autonomia și reziliența activităților în spațiu ale UE.

În discursul susținut în cadrul celei de-a 16-a ediții a Conferinței Europene pentru Spațiu, ultima care are loc sub mandatul actualei Comisii Europene, Breton a creionat cele cinci priorități ale UE în acest domeniu pentru 2024, dar și pentru viitor, care țin cont de realitatea actuală, marcată de războiul pornit de Rusia în Ucraina, de criza lansatoarelor, care reclamă ”răspunsuri și inițiative îndrăznețe”.

”Aceste crize au demonstrat că, pentru a menține Europa în fruntea inovației spațiale și pentru a construi  <<Europa ca putere>>, nu ne putem mulțumi cu succesele din trecut. Trebuie, de asemenea, să protejăm, să promovăm și să transformăm această moștenire”, și-a început comisarul european intervenția, calificând anul 2024 drept ”anul proiecției pentru viziunea pe care pe care o dorim pentru Europa în ceea ce privește politica spațială în următorii 5-10 ani”.

”În 2024, ambiția, viteza și leadership-ul sunt mai necesare ca niciodată”, consideră Thierry Breton.

Prima prioritate din cele cinci este aceea de a construi o ”veritabilă piață unică europeană pentru spațiu”, acesta fiind scopul viitoarei legi europene privind spațiul.

”Această abordare fragmentată ne împiedică să acționăm ca un bloc cu dimensiunea necesară pentru a conta. Legislația spațială a UE va stabili norme comune privind activitățile spațiale, concentrându-se pe trei aspecte: siguranță, reziliență și durabilitate, aducând certitudine juridică și stimulând inovarea. Este, de asemenea, o chestiune de securitate. În actualul context geopolitic, protecția sistemelor noastre spațiale împotriva riscurilor sistemice de securitate este o necesitate, prin intermediul unor cerințe minime pentru orice sistem spațial care operează în UE (fie că este vorba de UE sau nu). (…) Această lege va consolida poziția Europei ca putere spațială, atractivitatea pieței noastre unice și capacitatea noastră de a elabora norme și standarde la nivel mondial. Dar vreau să fiu clar: ea va fi concepută astfel încât să nu limiteze inovarea UE și potențialul start-up-urilor europene”, a detaliat Breton.

Cea de-a doua prioritate este accesul la spațiu, în contextul în care ”Europa și-a pierdut accesul independent la spațiu, punând în pericol desfășurarea suverană a proiectelor emblematice ale Uniunii, Galileo, Copernicus și, în curând, IRIS2”, și-a exprimat îngrijorarea comisarul european.

”Recâștigarea suveranității noastre în ceea ce privește accesul la spațiu este imperativă pentru ca Uniunea să rămână un actor spațial credibil. Cu toate acestea, există încă prea mult conservatorism și poziții care nu servesc Europei. Deși deciziile recente de la ESA sunt importante și reprezintă un prim pas bun, trebuie să mergem mai departe și să ne unim forțele pentru a schimba radical abordarea noastră europeană. Așa cum am spus la Sevilla, este timpul pentru o schimbare de paradigmă, astfel încât să definim și să gândim o politică europeană în materie de lansatoare într-un cadru UE”, a amintit oficialul european.

Acesta a dat asigurări că instituția din care face parte este pregătită să conducă și să își asume responsabilitățile în transformarea politicii europene în materie de lansatoare în jurul a 3 axe principale:

  • agregarea cererii instituționale europene de servicii de lansare din partea tuturor actorilor publici: UE, ESA, statele membre (inclusiv ministerele apărării), cu o preferință europeană clară.
  • cea de-a doua axă se referă la stimularea inovațiilor care schimbă regulile jocului în domeniul serviciilor de lansare
  • cea de-a treia constă în investiții în infrastructuri terestre esențiale, inclusiv în instalații de testare. Acestea trebuie protejate și modernizate, inclusiv pentru securitate și apărare.  Thierry Breton a spus că executivul european își intensifică activitatea de dezvoltare a unei platforme online pentru a îmbunătăți accesul la instalațiile de testare pentru noile soluții de transport spațial.

”Actualul model de guvernanță trebuie transformat și adaptat scopului său, având în vedere peisajul geopolitic și concurențial actual. Obiectivul meu final și ambiția mea sunt clare: ne propunem să includem, în următorul program spațial al UE, o componentă <<acces la spațiu>> cu drepturi depline, care să acopere toate aspectele unei politici europene dedicate lansatoarelor, de la cercetare și dezvoltare până la desfășurare, inclusiv dimensiunea de securitate și apărare a acesteia”, și-a detaliat comisarul european obiectivele. 

A treia prioritate este protecția sistemelor europene spațiale prin noi capacități.

În contextul în care spațiul devine o zonă din ce în ce mai disputată și pe fondul nevoii ca UE să-și protejeze sistemele spațiale prin monitorizarea infrastructurii și prin o mai bună detecție a potențialelor amenințări, Thierry Breton propune ca în următorul program spațial să fie dezvoltat un sistem european de ”cunoaștere a domeniului spațial”, care s-ar baza pe actualul consorțiu SST al UE și pe noile capacități de supraveghere spațială din spațiu.

”În același timp, trebuie să ne dezvoltăm capacitatea de a <<acționa în spațiu>>. Operațiunile și serviciile în spațiu – cum ar fi întreținerea, asamblarea, fabricarea și transportul obiectelor în spațiu – sunt esențiale pentru reziliența și securitatea infrastructurii noastre spațiale. Jucătorii mondiali sunt deja foarte activi în acest domeniu. Ar trebui să accelerăm dezvoltarea de soluții europene suverane”, a continuat oficialul european.

A patra prioritate este dimensiunea spațială de apărare.

”Spațiul este un factor-cheie pentru securitate și apărare. Ar trebui să valorificăm pe deplin potențialul programelor spațiale ale UE pentru apărare. Și să stimulăm furnizarea de noi servicii în sprijinul securității și apărării”, a mai spus Breton, care este de părere că este nevoie de o schimbare de paradigmă în acest domeniu.

Ce de-a cincea prioritate enunțată de comisarul european pentru piața internă este exploatarea spațiului din punct de vedere commercial.

”Protejarea bunului nostru comun spațial necesită, de asemenea, asigurarea unei piețe comerciale pentru industria noastră. Am făcut din noul spațiu o prioritate a mandatului meu. Acest lucru devine realitate, Europa devenind un centru pentru antreprenoriatul spatial”, a punctat Thierry Breton.

”Spațiul este acum ancorat în politica UE. Avem de pregătit un nou program și un nou buget pentru spațiu: Un nou program spațial al UE și un nou cadru financiar multiplu al UE după 2027. Aș sugera o întâlnire anul viitor, în cadrul aceleiași conferințe spațiale. Atunci ar trebui să fim în poziția de a stabili o viziune comună cu privire la direcția în care dorim să ducem Europa mai departe”, a conchis comisarul european pentru piață internă.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

COMISIA EUROPEANA

Von der Leyen predă 50 de autoturisme finanțate de UE forțelor de securitate ucrainene pentru a spori stabilitatea și a consolida investigațiile privind crimele de război în teritoriile eliberate de ocupație

Published

on

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a înmânat sâmbătă, 24 februarie, 50 de autoturisme furnizate de UE Poliției Naționale a Ucrainei (NPU) și Procuraturii Generale (OPG) din Ucraina, potrivit unui comunicat. Autoturismele vor fi utilizate pentru a sprijini investigarea și urmărirea penală a crimelor de război în teritoriile eliberate de ocupație și în zonele adiacente.

Livrarea face parte dintr-o schemă mai amplă de sprijin din partea UE pentru autoritățile ucrainene pentru a răspunde nevoilor legate de serviciile publice în medii cu risc ridicat.

„Uniunea Europeană continuă să fie alături de Ucraina. Astăzi, sunt onorată să înmânez aceste mașini poliției naționale ucrainene și Parchetului General. Acestea vor ajuta autoritățile să stabilizeze teritoriile pe care forțele armate ucrainene le-au eliberat cu curaj de sub ocupația ilegală a Rusiei. Această livrare are loc la scurt timp după ce UE a furnizat Ucrainei o mașină modernă de deminare. Cu aceste echipamente sprijinim Ucraina în eforturile acesteia de a readuce siguranța în teritoriile eliberate de sub ocupație”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

 

Ursula von der Leyen efectuează sâmbătă o vizită la Kiev pentru a comemora 2 ani de la declanșarea invaziei ilegale a Rusiei în Ucraina.

Citiți și UE pune la dispoziția Ucrainei un utilaj modern de curățare a minelor DOK-ING MV-10

Autoturismele furnizate prin intermediul Serviciului pentru Instrumente de Politică Externă (FPI) al Comisiei fac parte dintr-un pachet mai amplu de sprijin pentru nevoile din mediile cu risc ridicat.

Comisia Europeană, prin intermediul FPI, livrează cele 50 de vehicule autorităților ucrainene. 30 sunt destinate NPU și 20 pentru OPG. Această achiziție se desfășoară în cadrul proiectului “Mecanism integrat de răspuns pentru Ucraina”, cofinanțat de Uniunea Europeană și de Ministerul Federal de Externe al Germaniei.

Sprijinul global acordat în cadrul acestui proiect include echipamente de deminare pentru serviciile de urgență ale statului ucrainean și generatoare de toate dimensiunile pentru a face față penuriei de energie cauzate de atacurile rusești asupra infrastructurii civile. Bugetul pachetului de sprijin se ridică la aproximativ 19,9 milioane de euro, din care Comisia Europeană contribuie cu 18 milioane de euro, iar Germania cu 1,9 milioane de euro.

Uniunea Europeană a dat dovadă de o unitate fără precedent în condamnarea acțiunilor Rusiei și în acordarea unui sprijin hotărât Ucrainei. Până în prezent, UE, statele sale membre și instituțiile financiare europene au oferit împreună un sprijin de mare amploare Ucrainei și poporului său, care se ridică la peste 88 miliarde de euro. Aceasta include sprijinul acordat statelor membre ale UE care au oferit protecție temporară pentru aproximativ 4 milioane de refugiați ucraineni de la începutul războiului. Împreună, acest lucru reflectă hotărârea fermă a Uniunii de a ajuta Ucraina atât timp cât va fi nevoie.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

UE adoptată cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei în ajunul împlinirii a doi ani de când Rusia a declanșat un război de agresiune contra Ucrainei

Published

on

© Elysee

Consiliul Uniunii Europene a adoptat vineri, în ajunul împlinirii a doi ani de când Rusia a lansat invazia pe scară largă împotriva Ucrainei, încălcând dreptul internațional, cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni contra regimului lui Putin, a celor care se fac răspunzători de continuarea acestui război de agresiune ilegal, neprovocat și împotriva celor care îl sprijină în mod substanțial.

”În contextul în care ne apropiem de trista marcare a doi ani de când Vladimir Putin a lansat invazia pe scară largă împotriva Ucrainei, Uniunea Europeană continuă să exercite presiune asupra Rusiei. Astăzi, înăsprim și mai mult măsurile restrictive contra sectorului militar și de apărare al Rusiei, vizând și mai multe entități din țări terțe care furnizează echipamente, precum și pe cei responsabili pentru deportarea ilegală și reeducarea militară a copiilor ucraineni. Rămânem uniți în hotărârea noastră de a știrbi mașinăria de război a Rusiei și de a ajuta Ucraina să câștige lupta de legitimă apărare și de a-și restabili independența, suveranitatea și integritatea teritorială”, a subliniat Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, într-un comunicat

Citiți și: Borrell le scrie țărilor din UE pentru a le cere să facă mai mult pentru apărarea Ucrainei: Soldații ucraineni sunt hotărâți să lupte, dar au nevoie de muniție. De urgență și în cantități uriașe

SUA anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei, dar și a Iranului: „Suntem gata să mergem mai departe dacă Iranul furnizează rachete balistice Rusiei”

Decizia a fost salutată printr-un comunicat și de Comisia Europeană. 

Pachetul adoptat vineri de țările membre include:

Extinderea listei negre, incluzând noi nume

Consiliul a decis să impună măsuri restrictive împotriva a încă 106 persoane și 88 de entități responsabile de acțiuni care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Persoanele și entitățile vizate sunt în principal din sectoarele militar și de apărare și persoanele asociate, inclusiv cele implicate în furnizarea de armament nord-coreean către Rusia, precum și membri ai sistemului judiciar, politicieni locali și persoane responsabile de deportarea ilegală și de reeducarea militară a copiilor ucraineni.

În total, măsurile restrictive ale UE cu privire la acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei se aplică în prezent unui număr total de peste 2000 de persoane și entități.

Persoanele desemnate fac obiectul unei înghețări a activelor, iar cetățenilor și întreprinderilor din UE li se interzice să pună fonduri la dispoziția acestora. Persoanele fizice fac, de asemenea, obiectul unei interdicții de călătorie, care le împiedică să intre sau să tranziteze teritoriile UE.

Controale și restricții la import-export

Consiliul a adăugat 27 de noi entități pe lista celor care sprijină direct ansamblul militar și industrial al Rusiei în războiul său de agresiune împotriva Ucrainei. Acestea vor face obiectul unor restricții mai stricte la export în ceea ce privește bunurile și tehnologiile cu dublă utilizare, precum și bunurile și tehnologiile care ar putea contribui la consolidarea tehnologică a industriei de apărare și securitate a Rusiei. Unele dintre aceste entități sunt situate în țări terțe (India, Sri Lanka, China, Serbia, Kazahstan, Thailanda și Turcia) și au fost implicate în eludarea restricțiilor comerciale, altele sunt entități rusești implicate în dezvoltarea, producția și furnizarea de componente electronice pentru ansamblul militar și industrial al Rusiei.

În plus, decizia de astăzi extinde lista articolelor restricționate care ar putea contribui la îmbunătățirea tehnologică a industriei de apărare și securitate a Rusiei, adăugând componente pentru dezvoltarea și producția de vehicule aeriene fără pilot (UAV).

În cele din urmă, UE a introdus restricții suplimentare privind exporturile de bunuri care contribuie în special la consolidarea capacităților industriale rusești, cum ar fi transformatoarele electrice.

Consolidarea cooperării internaționale

Decizia de astăzi include Marea Britanie pe lista țărilor-partenere care aplică un set de măsuri restrcitive asupra importurilor de fier și oțel din Rusia, precum și un set de măsuri de control asupra importurilor care sunt substanțial echivalente cu cele ale UE.

Documentele legale relevante vor fi publicate în curând în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Comisia Europeană prezintă măsuri pentru reducerea poverii administrative care apasă pe umerii fermierilor din UE simplificând unele dintre cerințele de condiționalitate pe care ei trebuie să le respecte

Published

on

© European Union, 2020/Source: EC - Audiovisual Service

Comisia Europeană a trimis președinției belgiene a Consiliului Uniunii Europene un document în care prezintă primele acțiuni posibile pentru a contribui la reducerea sarcinii administrative care apasă pe umerii agricultorilor.

Documentul, care va fi abordat de țările membre în cadrul Consiliului Agricultură ce va avea loc la 26 februarie, enumeră o serie de acțiuni pe termen scurt și mediu care pot fi întreprinse pentru a realiza simplificarea. Acesta va servi drept bază pentru discuții și acțiuni comune cu țările UE.

Acțiunile enumerate în document iau în considerare contribuțiile administrațiilor naționale, ale principalelor organizații agricole din UE și ale Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European. Documentul de simplificare respectă angajamentul asumat de președinta von der Leyen la Consiliul European din 1 februarie 2024.

”Comisia își menține angajamentul deplin de a oferi soluții pentru a ușura presiunea resimțită în prezent de femeile și bărbații noștri agricultori care muncesc din greu. Reducem povara administrativă care apasă asupra agricultorilor noștri pentru a-i ajuta să garanteze securitatea alimentară pentru cetățenii europeni. Simplificarea politicilor noastre agricole este o prioritate constantă, atât la nivelul UE, cât și la nivel național. Prin această serie de acțiuni, ne respectăm angajamentul pe care l-am luat față de fermierii noștri de a accelera această discuție. Aștept cu nerăbdare să aud opiniile statelor noastre membre”, a subliniat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Modelul de punere în aplicare a actualei Politici Agricole Comune (PAC), bazat pe planurile strategice ale PAC decise și puse în aplicare la nivel național, reprezintă deja un pas înainte în ceea ce privește simplificarea și subsidiaritatea în comparație cu perioada anterioară.

Statele membre joacă un rol esențial în menținerea sarcinii administrative pentru agricultori la un nivel limitat și proporțional cu realizarea obiectivelor legislației UE. De aceea, orice exercițiu de simplificare de succes trebuie să se desfășoare în strânsă cooperare cu administrațiile naționale și cu fermierii înșiși.

Având în vedere acest lucru, Comisia va lansa în luna martie un sondaj online destinat direct agricultorilor. Această consultare direcționată va contribui la identificarea principalelor surse de îngrijorare ale acestora și la înțelegerea surselor de sarcini administrative și de complexitate care decurg din normele PAC, precum și din alte norme UE privind alimentația și agricultura în UE și din aplicarea acestora la nivel național. Acest sondaj va oferi până în vară o imagine mai clară a principalelor obstacole administrative percepute și cu care se confruntă agricultorii. Rezultatele sale vor fi incluse într-o analiză mai detaliată care va fi publicată în toamna anului 2024.

Dincolo de această necesară strângere de dovezi, Comisia propune măsuri pe termen scurt și mediu care ar putea aduce o oarecare ușurare atât pentru fermieri, cât și pentru administrațiile naționale, care reprezintă primul punct de contact pentru fermieri și sunt responsabile de gestionarea și plata fondurilor UE.

În primul rând, Comisia propune simplificarea unora dintre cerințele de condiționalitate pe care trebuie să le respecte agricultorii din UE. Setul de standarde de bază – denumite GAEC (bunele condiții agricole și de mediu) – pe care toți fermierii trebuie să le respecte pentru a primi sprijin din partea PAC s-a dovedit dificil de pus în aplicare în anumite circumstanțe.

Comisia a acționat deja oferind pentru 2024 o scutire parțială de la normele privind terenurile lăsate în pârloagă, așa-numitele GAEC 8. Comisia propune acum modificarea normelor privind primul standard (”GAEC 1”), care prevede obligația de a menține suprafețele de pajiști permanente în UE stabile începând cu anul de referință 2018.

Conform acestei cerințe, foștilor crescători de animale care dețin suprafețe mari de pășuni, forțați să treacă la producția de culturi arabile din cauza perturbărilor pieței în sectorul cărnii și al produselor lactate, li s-ar putea cere să își reconvertească terenurile arabile în pășuni permanente. Această obligație ar putea duce la pierderi de venit pentru fermierii în cauză.

Comisia propune modificarea acestor norme până la jumătatea lunii martie pentru a se asigura că se ține seama de schimbările structurale cauzate de reorientarea pieței și de reducerea efectivelor de animale, garantând că agricultorii nu sunt penalizați în activitatea lor și contribuind la reducerea sarcinii, deoarece mai puține suprafețe ar trebui reconvertite în pășuni permanente.

De asemenea, Comisia va analiza ce practici agricole pot fi posibile în perioadele sensibile atunci când se îndeplinește obligația de a acoperi solurile în temeiul GAEC 6. De asemenea, Comisia încurajează toate părțile interesate să își împărtășească punctul de vedere cu privire la sarcina administrativă care ar putea fi legată de Directiva privind nitrații. Acest lucru poate fi făcut prin intermediul consultării publice online deschise până la 8 martie 2024.

În al doilea rând, Comisia propune simplificarea metodologiei pentru anumite controale, cu scopul de a reduce cu până la 50 % numărul de vizite la fermă efectuate de administrațiile naționale. Această măsură răspunde în mod direct solicitărilor statelor membre. Comisia propune să simplifice și să clarifice modul de evaluare a calității sistemului de monitorizare a suprafețelor.

Acesta din urmă este un sistem bazat pe analiza automatizată a imaginilor din satelit de la Copernicus, menit să reducă numărul de inspecții în ferme, să ajute fermierii să evite erorile și să suporte sancțiuni, precum și să faciliteze raportarea. Având mai puține vizite de gestionat din partea administrației, fermierii vor avea mai mult timp pentru a se dedica activității lor de bază.

În al treilea rând, Comisia propune clarificarea utilizării conceptului de forță majoră și a circumstanțelor excepționale. Acest concept juridic permite ca fermierilor care nu pot îndeplini toate cerințele PAC din cauza unor evenimente excepționale și imprevizibile, independente de voința lor (cum ar fi în caz de secetă severă sau inundații), să nu li se aplice sancțiuni.

Această clarificare va sprijini administrațiile naționale în aplicarea acestei dispoziții și va asigura aplicarea uniformă a acesteia în întreaga Uniune. De asemenea, aceasta va îmbunătăți certitudinea obținerii sprijinului PAC pentru agricultorii afectați de astfel de evenimente nefericite. În sens mai general, Comisia va colabora cu statele membre pentru a determina posibilele modalități de raționalizare a controalelor.

În documentul său, Comisia menționează, de asemenea, măsuri suplimentare pe termen mediu care ar putea ușura sarcinile pentru agricultori, în special pentru cei mai mici, și ar putea lua în considerare posibilitatea de a propune modificări în acest sens la regulamentele de bază ale PAC convenite de Parlamentul European și de Consiliu în 2021.

O propunere avansată ar putea fi aceea de a excepta fermele mici, cu o suprafață mai mică de 10 hectare, de la controalele legate de respectarea cerințelor de condiționalitate (GAEC).

Această scutire ar simplifica în mod semnificativ munca zilnică a micilor fermieri, care reprezintă 65% din beneficiarii PAC, menținând în același timp ambițiile de mediu ale PAC, deoarece fermele mici acoperă doar 9,6% din suprafețele care beneficiază de sprijin din partea PAC.

În plus, în cazul în care regulamentele de bază vor fi modificate pe termen mediu, GAEC 8 privind terenurile în repaus, GAEC 7 privind rotația culturilor și GAEC 6 privind acoperirea solului ar putea fi revizuite pentru a reduce și mai mult sarcina agricultorilor.

În paralel, Comisia va facilita schimbul de cele mai bune practici de simplificare între statele membre în cadrul diferitelor organisme de cooperare relevante (de exemplu, grupuri de experți, comitete și altele).

Atunci când a analizat propunerile de simplificare, Comisia a luat în considerare efectele acestor propuneri asupra obiectivelor de mediu și a ambiției politicii agricole comune.

De asemenea, ele asigură continuarea unui cadru legislativ stabil și previzibil pentru agricultorii din UE, bazat pe actuala PAC care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2023.

Pentru a răspunde în continuare la situația actuală de criză din sectorul agricol, Comisia lucrează, de asemenea, la acțiuni de îmbunătățire a poziției fermierilor în lanțul alimentar și de protejare a acestora împotriva practicilor comerciale neloiale, care vor fi prezentate în curând.

Având în vedere că agricultorii sunt adesea cea mai vulnerabilă verigă din lanțul valoric alimentar, aceste acțiuni pot acoperi aspecte precum transparența pieței, practicile comerciale în lanțul valoric, costurile de producție sau un control mai omogen al normelor existente privind produsele agricole importate.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

Rareș Bogdan2 hours ago

Doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina | Rareș Bogdan: Europa trebuie să fie mai unită ca oricând. Orice ezitare este interpetată de agresor drept dezbinare

NATO5 hours ago

La doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina, Olaf Scholz îndeamnă la intensificarea eforturilor de apărare în Europa

INTERNAȚIONAL5 hours ago

Demonstrație de unitate și solidaritate occidentală la Kiev: Șefa Comisiei Europene și premierii Belgiei, Canadei și Italiei comemorează doi ani de la invazia rusă a Ucrainei alături de Volodimir Zelenski

COMISIA EUROPEANA6 hours ago

Von der Leyen predă 50 de autoturisme finanțate de UE forțelor de securitate ucrainene pentru a spori stabilitatea și a consolida investigațiile privind crimele de război în teritoriile eliberate de ocupație

ROMÂNIA7 hours ago

Doi ani de război în Ucraina| Nicolae Ciucă: România și întreaga lume liberă sprijină o națiune care luptă pentru viață, pentru libertate și pentru valorile democratice

ROMÂNIA7 hours ago

Palatul Victoria, iluminat la 24 februarie în culorile drapelului ucrainean: „Guvernul României va lucra mai departe aplicat pentru a intensifica sprijinul concret și multidimensional pentru Ucraina”

NATO7 hours ago

La doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina, Jens Stoltenberg afirmă clar că țara asediată „va adera la NATO”: „Nu este o chestiune de dacă, ci de când”

Dan Motreanu8 hours ago

Eurodeputatul Dan Motreanu obține sprijinirea unor propuneri importante pentru România în cadrul raportului privind crearea platformei Tehnologii Strategice pentru Europa

INTERNAȚIONAL18 hours ago

Olanda încheie un acord de securitate pe zece ani cu Ucraina pentru a-i consolida apărarea și integrarea în UE și NATO

SUA19 hours ago

UE și SUA își vor alinia strategia de reducere a riscurilor în relație cu China prin investiții în reziliența lor și reducerea dependențelor și vulnerabilităților critice

NATO7 hours ago

La doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina, Jens Stoltenberg afirmă clar că țara asediată „va adera la NATO”: „Nu este o chestiune de dacă, ci de când”

U.E.1 day ago

Bruxelles-ul va debloca fonduri europene de 137 miliarde de euro pentru Polonia în contextul reformelor privind statul de drept

ROMÂNIA3 days ago

Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI4 days ago

”Living Better with Europe”. Chestorul PE Victor Negrescu: În cei 17 ani de apartenență la UE, România a înregistrat un sold pozitiv de 62 de miliarde de euro comparativ cu obligațiile financiare de țară membră

ROMÂNIA4 days ago

Marcel Ciolacu subliniază importanța alegerilor europene din 9 iunie: Vreau să trăiesc într-o Românie și într-o Europă liberă. Aceste alegeri vor fi despre principii, pentru apărarea valorilor, a statului de drept

ROMÂNIA5 days ago

Interviu | Ambasadorul Italiei la București: Modelul nostru de cooperare economică de succes ar trebui să evolueze spre a treia fază, axată pe sectoarele inovatoare care servesc tranziția ecologică și digitală

ROMÂNIA1 week ago

Marcel Ciolacu: Componenta economică româno-italiană, extrem de solidă. Peste 20 miliarde de euro vor fi investite până în 2030 în infrastructura de transport

ROMÂNIA1 week ago

România și Italia trec într-o nouă etapă de dezvoltare a Parteneriatului Strategic Consolidat. Marcel Ciolacu și Giorgia Meloni au pus bazele unui plan de acțiune pentru întărirea relațiilor dintre cele două țări

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Marcel Ciolacu îi îndeamnă pe românii din Italia să se întoarcă acasă pentru a contribui la dezvoltarea României, punând în aplicare experiența dobândită în străinătate

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Ciolacu vizitează Șantierul naval Constanța: Este nevoie de implicare și de mai multe fonduri direcționate pentru a susține în continuare industria românească

Trending