Connect with us

COMISIA EUROPEANA

Comisia Europeană aprobă două investiții majore de 357 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei și a sistemelor de epurare a apelor uzate din România

Published

on

© European Union - Source : EP

Comisia Europeană a aprobat luni două investiții majore din Fondul de coeziune, în valoare totală de 357 de milioane de euro, pentru extinderea și modernizarea sistemelor de apă și de epurare a apelor uzate din județele Satu Mare și Brăila, informează executivul european într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Prin aceste proiecte se va furniza apă potabilă de bună calitate, se vor reduce scurgerile de ape reziduale și se vor îmbunătăți serviciile de tratare a apelor reziduale, asigurându-se, în același timp, conformitatea cu directivele UE privind calitatea apei potabile și tratarea apelor reziduale.

Proiectele vor stimula, de asemenea, dezvoltarea socioeconomică locală.

“Politica de coeziune a UE vizează inclusiv protejarea și îmbunătățirea calității celui mai valoros bun de care dispunem: apa. O infrastructură extinsă și modernizată pentru apă și ape reziduale va îmbunătăți accesul la apă, va reduce poluarea solului și a apei și va contribui la protejarea biodiversității. Prin sporirea siguranței apei și prin contribuția la îmbunătățirea sănătății populației și a mediului, aceste proiecte vor ameliora condițiile de viață ale populației locale”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Mai precis, rețeaua de distribuție a apei din județul Satu Mare va fi extinsă cu 260 km, iar rețeaua de ape uzate cu 450 km. Conductele vechi vor fi înlocuite și vor fi construite noi puțuri, stații de tratare, stații de pompare și rezervoare. Investiția din Brăila vine în continuarea a trei proiecte anterioare de îmbunătățire a funcționării și întreținerii sistemelor de apă și ape uzate din cele patru sisteme județene de alimentare cu apă și cele 14 aglomerări urbane.

În cele din urmă, un sistem de supraveghere și control va spori calitatea serviciilor furnizate consumatorilor și va reduce costurile pentru beneficiar. Informații suplimentare privind investițiile finanțate de UE în România sunt disponibile pe platforma de date deschise.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

COMISIA EUROPEANA

Comisia Europeană solicită companiei Google să fie mai transparentă: Consumatorii UE nu trebuie induși în eroare

Published

on

© European Union, 2021/ Source: EC - Audiovisual Service

Comisia și autoritățile responsabile de cooperarea în materie de protecție a consumatorilor, sub conducerea Autorității pentru Consumatori și Piețe din Țările de Jos și a Direcției Generale pentru Inspecție Economică din Belgia, au trimis o scrisoare companiei Google în care i se solicită să fie mai transparentă și să respecte legislația UE, se arată într-un comunicat al Reprezentanței Comsiei Europene în România.

Consumatorii trebuie să știe cum stabilește motorul de căutare online al Google ordinea în care se afișează rezultatele căutării lor și dacă plățile pot influența această ordine. Prețurile zborurilor și ale hotelurilor prezentate pe Google ar trebui să fie prețurile finale și să includă comisioane sau taxe care să poată fi calculate în mod rezonabil în avans.

În plus, Google ar trebui să revizuiască condițiile standard ale Google Store, deoarece Rețeaua de cooperare pentru protecția consumatorilor a constatat că, în unele cazuri, există un dezechilibru semnificativ între drepturile comerciantului și cele ale consumatorului, în detrimentul acestuia din urmă. În plus, atunci când autoritățile pentru protecția consumatorilor raportează conținuturi care încalcă normele de protecție a consumatorilor, Google ar trebui să elimine sau să blocheze mai rapid accesul la astfel de conținuturi.

Comisarul pentru justiție, Didier Reynders, a declarat la rândul său: „Consumatorii din UE nu pot fi induși în eroare atunci când utilizează motoare de căutare pentru a-și planifica vacanțele. Trebuie să le oferim consumatorilor posibilitatea de a alege pe baza unor informații transparente și imparțiale.”

Se așteaptă ca Google să ia măsurile necesare și să comunice Comisiei și autorităților pentru protecția consumatorilor modificările practicilor sale în următoarele două luni. Comisia va sprijini autoritățile naționale pentru protecția consumatorilor în ceea ce privește evaluarea răspunsului din partea companiei Google, ținând seama de angajamentele de a-și modifica site-urile web și serviciile asumate de Google. În cazul în care angajamentele asumate de Google nu vor fi considerate suficiente, va avea loc un dialog ulterior.

Autoritățile naționale pot decide, în ultimă instanță, să impună sancțiuni. Mai multe informații sunt disponibile aiciCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Drepturile de autor pe piața unică digitală: Comisia Europeană a declanșat o procedură de infringement împotriva României

Published

on

© European Union, 2017/ Source: EC - Audiovisual Service

Comisia Europeană  a solicitat Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Danemarcei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franței, Croației, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Suediei, Sloveniei și Slovaciei să comunice informații cu privire la modul în care normele incluse în Directiva privind drepturile de autor pe piața unică digitală (Directiva 2019/790/UE) sunt transpuse în legislația națională, potrivit comunicatului oficial.

De asemenea, Comisia Europeană a solicitat Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franței, Croației, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei și Slovaciei să comunice informații cu privire la modul în care Directiva 2019/789/UE privind programele de televiziune și de radio online este transpusă în legislația lor națională.

Întrucât statele membre menționate mai sus nu au comunicat măsurile naționale de transpunere sau au făcut-o doar parțial, Comisia a decis astăzi să deschidă proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea de scrisori de punere în întârziere.

Cele două directive au ca scop modernizarea normelor UE privind drepturile de autor și să permită consumatorilor și creatorilor să profite la maximum de era digitală.

Ele consolidează poziția industriilor creative, permit mai multe utilizări digitale în domenii esențiale ale societății și facilitează distribuția programelor de radio și televiziune în întreaga UE. Termenul limită pentru transpunerea acestor directive în legislația națională a fost 7 iunie 2021. Aceste state membre au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde la scrisori și a lua măsurile necesare. În absența unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită avize motivate.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Incendii forestiere în Sardinia: Uniunea Europeană mobilizează sprijin imediat din partea Franței și a Greciei prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE

Published

on

© European Union, 2018/ Source: EC - Audiovisual Service

Ca răspuns la cererea Italiei de asistență, Uniunea Europeana a mobilizat sprijin imediat din partea Franței și a Greciei, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE, pentru a contribui la lupta împotriva incendiilor forestiere în curs din Sardinia, informează Comisia Europeană într-un comunicat.

„Le mulțumesc Franței și Greciei pentru această solidaritate promptă cu Italia pentru a ajuta la stingerea incendiilor devastatoare. Centrul de coordonare a răspunsurilor de urgență al UE, care funcționează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, rămâne în strânsă legătură cu autoritățile italiene pentru a monitoriza evoluția situației la fața locului și pentru a coordona orice asistență suplimentară, după caz”, a transmis comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič. 

Franța și Grecia vor trimite câte două avioane de luptă împotriva incendiilor forestiere (Canadair). Avioanele oferite de Franța provin din Mecanismul de protecție civilă al UE, în timp ce avioanele oferite de Grecia fac parte din resursele rescEU.

Incendiile de vegetație au afectat zona Montiferru, în centrul-vestul insulei, în urma temperaturilor ridicate. Potrivit primelor informații, au ars peste 4.000 de hectare și au fost evacuate 355 de persoane.

Mecanismul de protecție civilă al UE consolidează cooperarea între statele membre și statele participante în domeniul protecției civile, în vederea îmbunătățirii prevenirii, pregătirii și reacției la dezastre. Prin intermediul Mecanismului, Comisia Europeană joacă un rol-cheie în coordonarea răspunsului la dezastre în Europa și în afara acesteia.

Atunci când amploarea unei situații de urgență depășește capacitățile de răspuns ale unei țări, aceasta poate solicita asistență prin intermediul Mecanismului.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Gheorghe Falcă29 mins ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Fabrica de construcții metalice din Arad, rol determinant în construirea celor 433 de km de autostradă din PNRR

Dragoș Pîslaru53 mins ago

Garanția pentru Copii: Eurodeputatul Dragoș Pîslaru a discutat cu ministrul dezvoltării despre implementarea și finanțarea prin PNRR a programului de construire de creșe

NATO17 hours ago

Noul ambasador al României în SUA, Andrei Muraru, în vizită la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România reprezintă o prioritate

FONDURI EUROPENE18 hours ago

România achiziționează cu fonduri europene două avioane destinate situațiilor de urgență, capabile să transporte pacienți în stare critică pe o rază de 2.000 km

COMISIA EUROPEANA18 hours ago

Comisia Europeană solicită companiei Google să fie mai transparentă: Consumatorii UE nu trebuie induși în eroare

CHINA18 hours ago

Prima vizită a unui înalt oficial al administrației Biden la Beijing: SUA salută concurența acerbă cu China. Ne vom consolida propria forță competitivă, dar nu căutăm un conflict

REPUBLICA MOLDOVA19 hours ago

Ministrul transporturilor Cătălin Drulă anunță îmbunătățirea legăturilor de infrastructură dintre România și Republica Moldova: Avem cinci proiecte în derulare

U.E.19 hours ago

Comisarul european pentru Sănătate îl asigură pe eurodeputatul Dan Motreanu că secvențierea genomului SARS-CoV-2 este o prioritate a Comisiei Europene

EDUCAȚIE19 hours ago

Raport UNICEF: În România, accesul limitat la internet și la echipamente IT reprezintă principalele bariere în furnizarea serviciilor în educație în contextul COVID-19

U.E.20 hours ago

Raport: Cetățenii europeni s-au simțit mai singuri în primele luni de pandemie. Tinerii, cei mai afectați de singurătate

COMISIA EUROPEANA3 days ago

Comisarul european Janez Lenarcic îi răspunde premierului sloven, care l-a acuzat că acționează împotriva intereselor țării sale: Prejudiciile sunt provocate de cei care subminează statul de drept

INTERNAȚIONAL3 days ago

Emmanuel Macron, aflat la Tokyo pentru Jocurile Olimpice, a discutat cu premierul japonez despre lupta împotriva schimbărilor climatice și despre o regiune ”indo-pacifică liberă”

REPUBLICA MOLDOVA4 days ago

Republica Moldova: Bogdan Aurescu a anunțat un nou sprijin de 300.000 euro pentru societatea civilă și presa independentă

REPUBLICA MOLDOVA4 days ago

Vizita lui Bogdan Aurescu la Chișinău: România va fi mereu alături de Maia Sandu. R. Moldova poate deveni un model de orientare pro-europeană în vecinătatea estică a UE

ROMÂNIA5 days ago

Premierul Florin Cîțu apreciază că viteza cu care România va face tranziția la o economie verde va fi diferită de cea a altor țări UE: Partenerii europeni trebuie să ne sprijine mai mult

IMAGINEA ZILEI5 days ago

IMAGINEA ZILEI Militari ai Forțelor Aeriene SUA ajută localnicii afectați de inundațiile devastatoare din Germania

ROMÂNIA6 days ago

Premierul Florin Cîțu: Se vor construi trei centre de mari arși la București, Timișoara și Târgu Mureș. Finanțarea se va face printr-un program cu Banca Mondială

ROMÂNIA6 days ago

Premierul Florin Cîțu: Recunoștință și respect față de militarii români care au participat la acțiunile din Afganistan. Sunt eroi ai României

ROMÂNIA7 days ago

România: CE constată o îmbunătățire a cadrului general privind situația statului de drept în 2021, dar subliniază necesitatea desființării SIIJ și modificarea codurilor penale

COMISIA EUROPEANA7 days ago

Comisia Europeană publică al doilea raport privind situația statului de drept în toate țările membre UE: Progresele au fost neuniforme și există motive serioase de îngrijorare determintate de mai multe țări

Team2Share

Trending