Comisia Europeana vrea interzicerea “custilor neimbunatatie” pentru gainile ouatoare

Comisia Europeană invită 13 state membre să ia măsuri pentru a remedia deficiențele în punerea în aplicare a legislației UE privind bunăstarea animalelor.

Prin intermediul unei scrisori de notificare oficială prin care solicită informaţii, Comisia Europeană invită Belgia, Bulgaria, Grecia, Spania, Franța, Italia, Cipru, Letonia, Ungaria, Olanda, Polonia, Portugalia și România să ia măsuri pentru a remedia deficiențele în punerea în aplicare a legislației UE privind bunăstarea animalelor și, în special, să pună în aplicare interdicția privind cuștile „neîmbunătățite” pentru găini ouătoare care se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2012.

Decizia politică de a interzice cuștile „neîmbunătățite” a fost luată în 1999. Statele membre au avut la dispoziție doisprezece ani pentru a asigura o trecere fără dificultăți la noul sistem și pentru a pune în aplicare directiva. Cu toate acestea, până în prezent, în ciuda apelurilor repetate lansate de către Comisie, statele membre menționate mai sus nu s-au conformat în mod corespunzător legislației UE.

Prin urmare, potrivit deciziilor luate de Comisie, statele membre în cauză au la dispoziție două luni pentru a răspunde la scrisoarea de notificare, în cadrul procedurii UE de constatare a încălcării legislaţiei UE. În cazul în care acestea nu reacționează în mod satisfăcător, Comisia va trimite un „aviz motivat”, solicitând statelor membre în cauză să ia măsurile necesare pentru a se conforma directivei în termen de două luni.

Sursa foto: leonardstafie.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.