Cosul cu legume olandeze: dar frumos sau gest ridicol

Eurodeputaţii români nu au primit încă legumele promise de colega olandeză din PE în replică la îndemnul preşedintelui Băsescu de a nu cumpăra zarzavaturi din Olanda, însă consideră gestul acesteia fie un “dar frumos”, fie “ridicol”, unii propunând chiar “boicot total” împotriva produselor olandeze, scrie Mediafax.

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că nu a primit încă niciun coş cu legume olandeze, dar a apreciat că gestul colegei sale de familie politică, Esther de Lange, europarlamentar PPE, este “ridicol”.

“Nu am primit nimic dar mi se pare că este un gest populist şi cabotin. Problema nu este dacă preşedintele cumpără sau nu produse olandeze. Problema este că, în mod abuziv, Olanda ne blochează accesul la Spaţiul Schengen. Eu prefer produsele româneşti, dar din alte motive. Dacă ar fi după mine, aş da un semnal de boicotare a tuturor produselor olandeze, dar până la urmă fiecare are dreptul de a cumpăra produse de oriunde. Ideea este însă că gestul mi se pare ridicol”, a comentat Sebastian Bodu.

Pentru mai multe declaratii din partea europarlamentarilor, accesati Mediafax.ro.

Sursa foto: freepik.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.