Cosuri cu legume olandeze pentru eurodeputatii romani, ca reactie la declaratia lui Traian Basescu

Europarlamentarul olandez Esther de Lange le va oferi, marti, colegilor sai romani din cadrul PE cate un cos cu legume olandeze, ca raspuns la o remarca a presedintelui roman Traian Basescu in legatura cu zarzaturile importate din aceasta tara, relateaza Radio Netherlands, in editia electronica. “Nu este nimic in neregula cu legumele noastre, iar Romania nu poate sa blocheze pur si simplu exporturile noastre pentru ceea ce pare un motiv politic”, a declarat De Lange.
Europarlamentarul olandez Esther de Lange le va oferi, marti, colegilor sai romani din cadrul PE cate un cos cu legume olandeze, ca raspuns la o remarca a presedintelui roman Traian Basescu in legatura cu zarzaturile importate din aceasta tara, relateaza Radio Netherlands, in editia electronica, citeaza Mediafax.

“Nu este nimic in neregula cu legumele noastre, iar Romania nu poate sa blocheze pur si simplu exporturile noastre pentru ceea ce pare un motiv politic”, a declarat De Lange.

Presedintele Traian Basescu a facut cumparaturi, sambata seara, intr-un supermarket din Bucuresti, declarand, la plecare, pentru RTv, ca a incercat sa evite sa cumpere zarzavaturi olandeze, el adaugand: “Cred ca este bine sa nu cumparam zarzavaturi olandeze”.

Eurodeputatii olandezi intentioneaza sa sesizeze Comisia Europeana in privinta comportamentului presedintelui roman.

Parlamentarul crestin-democrat Henk Jan Ormel a declarat ca Romania va fi sfatuita sa se concentreze pe combaterea coruptiei pe plan intern, in loc sa boicoteze legumele olandeze.

Sursa articol: EurActiv.ro

Sursa foto: bite-the-dust.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.