Dacian Cioloș: Acordul de Liber Schimb nu înseamnă doar cerințe față de Republica Moldova, ci și sprijin financiar

ciolos moldovaDupă semnarea și ratificarea Acordului de Liber Schimb cu Republica Moldova, UE își va deschide piața pentru aproape toate produsele agroalimentare din această țară, cu mici excepții, a declarat vineri comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, în cadrul unei întrevederi cu președintele parlamentului de la Chișinău, Igor Corman, potrivit Agerpres.

Dacian Cioloș a mai spus că Republica Moldova beneficiază de susținerea deplină a Comisiei Europene. ”Republica Moldova are tot sprijinul Comisiei Europene, dar este important ca, în această perioadă de emulație pozitivă la Bruxelles, autoritățile să continue eforturile de implementare a reformelor”, a menționat comisarul european, potrivit unui comunicat.

Totodată, a fost remarcat și faptul că Acordul de Comerț Liber cu UE este unul asimetric, în favoarea Republicii Moldova, pentru care au fost acordate concesii fără precedent.

Dacian Cioloș se află la Chișinău într-o vizită de două zile, unde a participat joi, alături de comisarul european pentru extindere Stefan Fule, la o reuniune a miniștrilor agriculturii din țările UE și ale Parteneriatului Estic.

Declaratiile facute de Prim-ministrul Iurie Leancă si comisarii europeni Dacian Ciolos si Stefan Fule, aici.

Foto: gov.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.