Daily Mail avertizează într-un reportaj despre pericolul “găştilor româneşti” care vor ajunge în Marea Britanie

Tabloidul Daily Mail, unul dintre cele mai citite din întreaga lume, deschide astăzi ediţia electronică a ziarului cu un amplu reportaj despre pericolul “găştilor româneşti” care vor ajunge în Marea Britanie, notează Gandul.info. Reportajul este făcut într-o zonă a oraşului german Duisburg populată de ţigani de origine română.

Romani_peopleÎn jur de 400 de imigranţi români şi bulgari de etnie romă s-au mutat într-o clădire de apartamente din oraşul german Duisburg, transformând cartierul într-o zonă rău famată, cu o rata ridicată a criminalităţii, relatează publicaţia britanică The Daily Mail.

Circa 6.700 de români şi bulgari locuiesc în Duisburg, oraş cu o populaţie totală de 488.000 de persoane. Autorităţile locale susţin că în jur de 200 de români şi bulgari se mută acolo în fiecare lună. Majoritatea spun că îşi doresc un loc de muncă în Germania, însă job-urile sunt dificil de găsit având în vedere că rata şomajului este de 16% în Duisburg. Majoritatea imigranţilor de etnie romă se întreţin din colectarea de fier de vechi sau din furat, spune poliţia locală.

Marlene Bothge, 65 de ani, şi soţul său locuiau până de curând într-un bloc de apartamente din Duisburg, Germania, unde şi-au petrecut ultimii 18 ani din viaţă. Femeia susţine, potrivit Daily Mail, că pe măsură ce imigranţii români şi bulgari au început să închirieze tot mai multe locuinţe din clădire condiţiile de viaţă s-au înrăutăţit şi s-a văzuit nevoită să-şi cumpere un pistol cu electroşocuri deoarece nu se mai simţea în siguranţă.

“Casa scărilor a ajuns atât de murdară, încât nu mai vreau să vină copiii în vizită. E plin de şobolani şi noaptea e multă gălăgie. Au luat tot de pe holuri: tablourile şi plantele pe care le-am cumpărat ca să arate mai frumos, până şi mopul meu când l-am uitat afară pentru 15 minute”, a adăugat Bothge.

Familia a decis să se mute din apartamentul închiriat după ce într-o seară un vecin a încercat să le spargă uşa.

Articolul integral, disponibil AICI.

Sursa: gandul.info
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.