De ce au devenit grecii ţinte atractive pentru hoţi

Grecii au miliarde de euro ascunşi în case, din cauza neîncrederii în stabilitatea băncilor, iar hoţii îşi vor partea lor din această bogăţie, uşor de transportat şi aproape imposibil de recuperat, scrie Mediafax.

Potrivit poliţiei elene, bande de hoţi care în trecut vizau “ţinte grele”, precum bănci sau magazine de bijuterii, se orientează acum către locuinţele oamenilor obişnuiţi, unde riscul este mai redus şi găsesc de obicei sume mari de bani retrase recent din conturile de economii.

“Mulţi oameni au retras banii din bănci temându-se de un crah financiar şi îi poartă cu ei sau îi ascund în case. Cerem insistent populaţiei să aibă încredere în sistemul bancar, să lase banii în bănci, sau cel puţin într-un loc sigur, şi să nu-i ascundă în case. Totodată, populaţia trebuie să-şi ia măcar cele mai simple măsuri de siguranţă în privinţa locuinţelor. Unii oameni nici măcar nu-şi încuie uşile şi ferestrele”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Grecii au retras 72 miliarde de euro din bănci în perioada ianaurie 2010 – martie 2012, depozitele rămase fiind de 165 de miliarde de euro. De la sfârşitul lunii martie, retragerile s-au accelerat, ca urmare a lipsei unui rezultat clar în alegerile parlamentare anticipate din 6 mai şi a discuţiilor tot mai deschise la nivel european privind o ieşire a ţării din zona euro.

Grecii au transferat bani în străinătate, au cheltuit, dar au şi păstrat o mare parte din economii în propriile locuinţe, în numerar sau în aur.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: lenalilliedropssomewords.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.