Directorul Serviciilor americane de Informaţii: Ianukovici are intenţia de a rămâne la putere. Probabil va recurge la acţiuni de intimidare

Preşedintele Uvictor Yanukovich ianukovici wikipediacrainei, Viktor Ianukovici, are intenţia “fermă” de a rămâne la putere şi probabil va recurge la acţiuni de intimidare şi la mijloace în afara legii pentru a-şi asigura realegerea în anul 2015, afirmă James Clapper, directorul Serviciilor americane de Informaţii, citat de mediafax.ro. “Evoluţiile politice din Ucraina vor continua să fie marcate de furia publică şi de opoziţia faţă de Administraţia Viktor Ianukovici”, a declarat Clapper în Comisia de Informaţii a Senatului Statelor Unite.

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Protestele s-a intensificat de aproximativ două săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost abrogate marţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.