Directorul serviciilor de Informaţii Interne al Germaniei a furnizat extremei drepte date dintr-un raport despre amenințarea teroristă din Germania, înainte ca acesta să fie public

Directorul serviciului german de informații interne (BfV), Hans-Georg Maassen, se află în centrul unui scandal în Germania după ce a fost dezvăluită informația conform căreia a furnizat partidului AfD de extremă dreapta din Germania un raport al insituției pe care o conduce cu 5 săptămâni înainte de publicare, notează Deutsche Welle.

FOTO: zimbio.com

Această informație a fost furnizată chiar de parlamentarul AfD Stephan Brandner, spunând că Maassen i-a furnizat “cifre din raport” la o întâlnire personală de pe 13 iunie, cu mult înaintea publicării acestuia.

“Am vorbit despre cifre prezentate acolo”, a declarat Brandner pentru ARD, inclusiv despre numarul extremistilor islamiști din țară. BfV este însărcinat cu urmărirea grupurilor extremiste din Germania și determină dacă acestea reprezintă un pericol pentru societate, publicând în fiecare vară constatările sale. 

Directorul BfV a fost acuzat de o apropiere prea mare de extrema dreaptă din Germania. Cu toate acestea, el a fost sprijinit de Horst Seehofer, actual ministru de interne.

Recent, Hans-Georg Maassen, a afirmat că nu există nicio dovadă că protestele extremei drepte din oraşul Chemnitz situat în estul Germaniei au inclus acţiuni de hăituire la adresa străinilor, contrazicând-o astfel pe Angela Merkel, cancelarul federal german.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.