Connect with us

Carmen Avram

Eurodeputatul Carmen Avram, membru al Comisiei pentru Agricultură din PE, despre bugetul UE pe termen lung: A venit momentul să rediscutăm banii care se alocă agriculturii

Published

on

Eurodeputatul Carmen Avram (PSD, S&D), membru al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) din Parlamentul European consideră că pandemia de coronavirus a arătat, încă o dată, importanța Politicii Agricole Comune.

Într-o intervenție în cadrul evenimentului intitulat ”Sprijinul UE pentru cetățeni și economic și combaterea știrilor false”, organizat de Biroul Parlamentului European în România, Carmen Avram a subliniat că ”până la declanșarea acestei crize, agricultura devenise copilul vitreg al Uniunii Europene și toată lumea încerca să taie din fonduri și să reducă din subvențiile fermierilor mari. După declanșarea crizei s-a descoperit că suntem foarte dependenți de materie primă și de hrană”.

Întrebată care este posibilitatea ca, până la 1 ianuarie 2020 Uniunea Europeană să adopte un buget multianual, pe șapte ani, și un plan de redresare economică după criza COVID-19, europarlamentarul a subliniat că acest lucru este posibil cu condiția ca bugetul să respecte anumite condiții. ”Pentru mine, linia roșie este bugetul pentru agricultură. A venit momentul să rediscutăm banii care se alocă agriculturii. Pentru grupul din care fac parte, linia roșie este Green Deal, care ar putea deveni o oportunitate inclusiv pentru România ,dar este nevoie de o finanțare serioasă. Este un moment în care Green Deal este mai important ca oricând. Suma alocată. Urmează un buget al solidarității, însă este și un avertisment: dacă este un buget al solidarității, nu este și un cec în alb”, a mărturisit Carmen Avram. 

De altfel, Parlamentul European a votat săptămâna trecută, în cadrul unei sesiune plenare desfășurate la Bruxelles, o rezoluție prin care solicită Comisiei Europene un pachet de redresare de 2.000 de miliarde de euro și prin care stabilește condițiile pentru adoptarea Cadrului Financiar Multianual al UE pentru perioada 2021-2027 și a Planului european de redesare.

Astfel, europarlamentarii au solicitat ca Fondul de redresare să reprezintă un ”act adițional” la bugetul UE pe termen lung și nu poate fi utilizat drept argument pentru reducerea acestuia din urmă.

Făcând trimitere la eforturile întreprinse de Uniunea Europeană pentru a veni în sprijinul cetățenilor și în această prioadă de stricții impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, Carmen Avram a dat drept exemplu culoarele verzi deschide de Comisia Europeană pentru a asigura fluxul continuu al mărfurilor în întreaga Uniune.

De asemenea, eurodeputatul român a amintit de sprijinul excepțional, de până la 5.000 de euro pentru fermieri și până la 50.000 de euro pentru IMM-urile din sectorul agroalimentar afectate de COVID-19, acordat de Comisia Europeană, bani care provin din fondurile neutilizate din cadrul programelor de dezvoltare rurală. 

În ceea ce privește planul franco-german pentru un răspuns european la criza COVID-19, prin care Emmanuel Macron și Angela Merkel propun un plan de relansare de 500 de miliarde de euro pentru a combate efectele economice ale pandemiei de coronavirus, Carmen Avram consideră că ”anunțul de ieri a fost făcut și pentru a trimite un semnal și a se reintroduce o idee a <<campionilor europeni>>, o fuziune între giganți pentru a face față competiției care vine din China.” 

”Ce mi se pare bine este că acest plan este rezultatul mai multor discuții cu statele membre, ceea ce ar putea să însemne că se apropie de sfârșit acest diferend și că se va merge în linie dreaptă cu acest sprijin financiar care ar putea să salveze Europa”, a mai spus europarlamentarul român. 

Biroul Parlamentului European în România a organizat marți, 19 mai, o dezbatere online privind sprijinul Uniunii Europene acordat cetățenilor europeni și importanța măsurilor luate la nivel european pentru depășirea consecințelor economice și sociale ale pandemiei de COVID-19.

La webinar au participat trei eurodeputați români – Siegfried Mureșan (Grupul Partidului Popular European), Carmen Avram (Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților) și Dacian Cioloș (Renew Europe).

Evenimentul intitulat “Sprijinul UE pentru cetățeni și economic și combaterea știrilor false” a fost transmis LIVE, de la ora 10:30, pe pagina de facebook a Biroului Parlamentului European în România, pe pagina de facebook Calea Europeană și pe www.caleaeuropeana.ro. Evenimentul face parte din campania #EuropeniîmpotrivaCOVID19.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

Carmen Avram

Coronavirus: Eurodeputatul Carmen Avram a cerut instituțiilor UE deblocarea de urgență a fondului de criză pentru România şi celelalte state afectate de epidemie

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

Eurodeputatul Carmen Avram (PSD, S&D) a cerut instituțiilor UE deblocarea de urgență a fondului de criză pentru România şi celelalte state afectate de epidemie, informează aceasta, într-un mesaj pe Facebook. 

„Am cerut Comisiei, Parlamentului si Consiliului UE deblocarea de urgență a fondului de criză pentru România şi celelalte state afectate de epidemia cu coronavirus. În plus, am solicitat şi derogări de la actualele reguli, pentru a putea acorda ajutoare de stat către companiile lovite de criza actuală”, scrie eurodeputatul social-democrat.

Carmen Avram consideră că este „obligatoriu azi, la moment de cumpănă, să ne salvăm şi oamenii, şi locurile de muncă, şi economia” în condițiile în care „epidemia se dovedeşte a fi atât de agresivă, încât istoria noastră se va scrie în termenii de «înainte» şi după «coronavirus»”.

„Cetățenii noştri trebuie să se simtă protejați în ceea ce par a fi cele mai dificile vremuri din ultimii 75 de ani”, mai spune aceasta. 

Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), începând cu 10 martie au fost raportate 14 890 de cazuri în UE / SEE și Marea Britanie: Italia (9 172), Franța (1 412), Spania (1 204), Germania (1 139), Olanda (321), Regatul Unit (321), Suedia (248), Belgia (239), Norvegia (192), Austria (131), Danemarca (113), Grecia (84), Islanda (65), Cehia (40), Finlanda (40), Portugalia (39) , Irlanda (21), Polonia (17), România (17), Slovenia (16), Croația (12), Estonia (10), Ungaria (9), Letonia (6), Luxemburg (5), Slovacia (5) , Bulgaria (4), Malta (4), Cipru (2), Liechtenstein (1) și Lituania (1).

Începând cu 10 martie 2020, în UE / SEE și Marea Britanie au fost raportate 532 de decese: Italia (464), Franța (30), Spania (28), Regatul Unit (5), Olanda (3) și Germania (2) .

Continue Reading

Carmen Avram

Comisia Europeană răspunde la interpelarea eurodeputatei Carmen Avram cu privire la defrișările masive de păduri din România

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

Comisia Europeană răspunde la interpelarea eurodeputatei Carmen Avram (PSD, S&D) cu privire la defrișările masive de păduri din România, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

La finalul anului 2019, eurodeputata PSD Carmen Avram atrăgea atenția, printr-o interpelare către Comisia Europeană, asupra faptului că defrișările ilegale și masive din România amenință securitatea națională, devastează biodiversitatea și au consecințe asupra fiecărui aspect al vieții: inundații catastrofale care au distrus ferme și sate și au ucis oameni și animale. În răspunsul său la interpelare, fostul Comisar european responsabil pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Karmenu Vella, sublinia:

„Comisia este îngrijorată de numărul cazurilor de exploatare forestieră ilegală raportate, inclusiv în păduri seculare, cu atât mai mult cu cât în prezent UE își intensifică eforturile pentru a favoriza luarea unor măsuri la nivel global privind declinul biodiversității. În acest sens, Comisia continuă să investigheze aplicarea Regulamentului UE privind lemnul (EUTR) de către România. Înainte de a putea stabili dacă există sau nu o încălcare a normelor europene, sunt așteptate informații suplimentare din partea României cu privire la aplicarea EUTR. Comisia evaluează, de asemenea, conformitatea activităților de exploatare forestieră în siturile Natura 2000 cu Directiva privind habitatele și cu Directiva privind păsările. Evaluarea include utilizarea imaginilor din satelit (programul Copernicus). Dacă datele confirmă exploatarea forestieră ilegală, Comisia va lua măsuri pentru a se asigura că este respectată legislația UE în materie de mediu.

În ceea ce privește cadrul juridic actual al UE privind protecția pădurilor, în UE 23,2 % din zona împădurită face parte din siturile Natura 2000 și, prin urmare, face obiectul Directivei privind habitatele și a Directivei privind păsările. Directiva privind habitatele impune, de asemenea, ca habitatele forestiere care figurează în acest act să fie menținute sau readuse la o stare de conservare corespunzătoare. Este posibil ca acest lucru să necesite acțiuni și în afara siturilor Natura 2000. Pentru restul de 76,8 %, nu există încă norme UE cu caracter obligatoriu privind gestionarea durabilă a pădurilor și biodiversitatea.

Aproximativ 76% din pădurile din Europa nu se află sub niciun fel de protecție la nivelul UE

Pornind de la constatarea foarte gravă a faptului că mai puțin de 24% din suprafețele împădurite din Europa, beneficiază de o formă de protecție legală la nivelul UE, dar și de contextul lansării noului Pact ecologic european, eurodeputata Carmen Avram a înaintat o nouă interpelare către executivul comunitar, la începutul acestui an: 

„În focul discuțiilor despre Pactul Ecologic European, nu trebuie să uităm că pădurile, care acoperă 30% din suprafața de uscat a Pământului și adăpostesc 80% din biodiversitatea sa terestră, sunt una dintre cele mai puternice arme de care dispunem pentru a combate schimbările climatice, care au devenit o urgență. Pe lângă faptul că ne oferă aerul pe care îl respirăm, ele „asigură mijloacele de subzistență și veniturile pentru aproximativ 25% din populația lumii”. Cu toate acestea, deși s-au depus eforturi concertate, politicile actuale nu asigură în suficientă măsură conservarea și exploatarea durabilă a pădurilor.

Chiar dacă reprezintă 43% din suprafața de uscat a UE , 76,8% dintre păduri nu intră sub incidența normelor obligatorii ale UE privind gestionarea durabilă a pădurilor, după cum a indicat chiar Comisia în răspunsul său la întrebarea anterioară cu solicitare de răspuns scris (E-002232/2019).

1. Ce va face Comisia pentru ca cele 76,8% din pădurile UE care nu intră în domeniul de aplicare al legislației obligatorii a UE să fie protejate de un set de standarde riguroase, la fel ca siturile Natura 2000? 

2. Cum va garanta că cele cinci priorități precizate în comunicarea de mai sus vor fi puse în practică?

3. Cum definește rolul Pactului Ecologic European în combaterea despăduririlor în întreaga UE?”

În răspunsul oferit de noul Comisar european pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Virginijus Sinkevicius, se arată măsurile pe care noua Comisie le va întreprinde pentru protejarea pădurilor și a biodiversității, dar și mecanisme de control pentru informațiile privind acoperirea forestieră din Europa:

„1. Până în martie 2020, Comisia va prezenta, în cadrul Pactului Ecologic European, o nouă strategie în domeniul biodiversității pentru 2030. În acest context, are în vedere diverse opțiuni pentru a aborda lacunele juridice în materie de protecție a ecosistemelor, inclusiv a ecosistemelor forestiere, cu scopul de a reduce pierderea biodiversității și de a îmbunătăți reziliența ecosistemelor. 

2. Anexa 1 la Comunicarea privind intensificarea acțiunii UE pentru protejarea și refacerea pădurilor la nivel mondial  prevede măsuri de punere în aplicare menite să atingă obiectivele stabilite. Comisia este deja implicată în punerea în aplicare a unor măsuri identificate în anexa 1. 

3. În UE, pădurile găzduiesc o mare parte a biodiversității, reprezintă un absorbant de carbon esențial pentru a atenua schimbările climatice și pentru a contribui la adaptarea la efectele aferente, printre altele prin regularizarea ciclului apei, prevenirea eroziunii solului și asigurarea protecției împotriva valurilor de căldură. Prin urmare, acestea vor fi un pilon esențial al Pactului Ecologic European pentru climă și biodiversitate. În acest context, sunt avute în vedere acțiuni privind refacerea ecosistemelor, inclusiv reîmpădurirea, atât în zonele Natura 2000, cât și în afara lor. Cu toate acestea, deși doar 23% din suprafața împădurită a UE face parte din rețeaua de situri protejate Natura 2000, normele de protecție a speciilor forestiere în baza directivelor privind păsările și habitatele se aplică deja în cazul tuturor pădurilor din UE. 

În viitor, sistemul european de informații în domeniul forestier (FISE) va contribui, de asemenea, la o mai bună înțelegere a informațiilor privind acoperirea forestieră din Europa și degradarea sa. FISE va fi lansat în mod public în cadrul Conferinței Internaționale privind Pădurile, organizată de Comisia Europeană în perioada 4-5 februarie 2020, la Bruxelles.”

Se arată în răspunsul oferit de Comisarul Sinkevicius la interpelarea eurodeputatei Carmen Avram

Continue Reading

Facebook

SUA16 mins ago

Președintele Joe Biden a semnat revenirea SUA în Acordul climatic de la Paris. Uniunea Europeană salută decizia

PPE3 hours ago

Angela Merkel: Inaugurarea lui Joe Biden și a Kamalei Harris, “o sărbătoare a democrației americane și un nou capitol al prieteniei germano-americane”

SUA3 hours ago

Președintele francez Emmanuel Macron, către noul omolog american Joe Biden: Bine ați revenit în Acordul de la Paris

COMISIA EUROPEANA5 hours ago

Liderii UE și NATO îi felicită pe Joe Biden și pe Kamala Harris: Astăzi este începutul unui nou capitol pentru relația transatlantică. Europa este pregătită

SUA6 hours ago

Joe Biden, promisiune către aliați în primul discurs ca președinte al SUA: Ne vom repara alianțele și vom conduce prin puterea exemplului. Vom fi judecați prin modul cum rezolvăm crizele în cascadă din epoca noastră

ROMÂNIA6 hours ago

Klaus Iohannis, mesaj pentru președintele Joe Biden după inaugurarea în funcție: Vom dezvolta Parteneriatul România-SUA și vom lucra în adevăratul spirit al valorilor transatlantice

Dragoș Pîslaru6 hours ago

Dragoș Pîslaru: Statele membre ar trebui să profite de majorarea de 3% din FEAD pentru a sprijini persoanele defavorizate în timpul pandemiei COVID-19

SUA6 hours ago

Joe Biden a depus jurământul solemn și a devenit oficial cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite

SUA6 hours ago

Kamala Harris a depus jurământul și a devenit oficial prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unite

ROMÂNIA7 hours ago

Guvernul a decis constituirea unui grup de lucru interministerial în vederea operaţionalizării într-un termen ”foarte scurt” a Centrului Cyber al UE de la Bucureşti

Dragoș Pîslaru6 hours ago

Dragoș Pîslaru: Statele membre ar trebui să profite de majorarea de 3% din FEAD pentru a sprijini persoanele defavorizate în timpul pandemiei COVID-19

Eugen Tomac11 hours ago

Eugen Tomac i-a solicitat șefului politicii externe a UE să creeze mecanisme care să condiționeze sprijinul financiar acordat partenerilor de garantarea accesului minorităților naționale la educație în limba maternă

RENEW EUROPE12 hours ago

Președintele Consiliului European îi propune lui Joe Biden ca în prima zi de mandat la Casa Albă să construiască un nou pact fondator cu UE pentru „o lume mai bună”

COMISIA EUROPEANA14 hours ago

Președinta Comisiei Europene: Jurământul lui Joe Biden, un mesaj de speranță pentru o lume care așteaptă ca SUA să revină în cercul de state cu idei similare

Eugen Tomac1 day ago

Eurodeputatul Eugen Tomac: Rusia de astăzi se transformă într-un gulag și UE are obligația să acționeze

ROMÂNIA5 days ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

U.E.1 week ago

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan dorește să ”repună pe șine” relațiile Turciei cu UE: Este prioritatea noastră să facem din 2021 un an de succes

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare

Gheorghe Falcă3 weeks ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă se va vaccina împotriva COVID-19 și îndeamnă la responsabilitate pentru „noi și cei de lângă noi”: Vaccinarea, testul nostru de maturitate

ROMÂNIA4 weeks ago

Campania de vaccinare anti-Covid în România începe cu asistenta care a preluat primul pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2

Advertisement
Advertisement

Trending