Connect with us

Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac (PMP, PPE): Convenția Românilor de Pretutindeni, una dintre cele mai reușite și autentice reuniuni pentru discutarea la nivel înalt a relației cu diaspora

Published

on

Convenția Românilor de Pretutindeni a fost una dintre cele mai reușite și autentice reuniuni pentru discutarea la nivel înalt a relației cu diaspora, este aprecierea eurodeputatului Eugen Tomac (PMP, PPE), organizatorul acestui eveniment, potrivit unui mesaj pe Facebook.

„România are viitor! Convenția Românilor de Pretutindeni a fost un eveniment de succes și pot spune cu mare bucurie că a fost una dintre cele mai reușite și autentice reuniuni ale românilor din întreaga lume. A fost cea mai mare reuniune unde s-a dezbătut la un nivel înalt problematica celor peste zece milioane de români de peste hotare. Toate discuțiile au fost despre România, despre soarta conaționalilor noștri și despre ce am putea corecta din așteptările care există”, a transmis Eugen Tomac.

Eurodeputatul a dorit să precizeze că a organizat acest eveniment, în „doar două săptămâni”, în calitate de deputat în Parlamentul European, împreună cu colegul Constantin Codreanu, deputat, Președinte al Comisiei pentru românii din afara granițelor din Camera Deputaților.

De asemenea, participarea la eveniment a depășit așteptările organizatorilor: „S-au înscris la acest eveniment peste 500 de persoane. Am fost puși în situația de a opri înscrierile pentru că noi am așteptat cel mult 200 de participanți”.

Printre participanți s-au aflat profesori, preoți, jurnaliști, lideri ai comunităților românești, primari și aleși locali de origine română din alte state și mulți alți români dornici să revină acasă.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac, omagiu pentru oamenii din prima linie care luptă cu pandemia: ”Eroii de astăzi sunt medicii”

Published

on

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP, PPE) face un apel către cetățeni să fie uniți în respectatea dispozțiilor Guvernelui, ”a căror acțiune constă în stoparea răspândirii coronavirsului. 

România nu a rămas neafectată de noul corona virus, până la data de 27 martie au fost înregistrate 1.292 de infectări și 25 de decese, iar numărul este în creștere. 

De asemenea, Eugen Tomac aduce un omagiu oamenilor din prima linie care se luptă cu pandemia: ”Eroii de astăzi sunt medicii aflați în luptă cu virusul COVID-19, ce își ia tribut vieți omenești. Ei sunt cei care își pun, în prima linie, propria viață.”

”Întreaga umanitate mărturisește amploarea coșmarului pandemic. Acum, când scriu aceste rânduri, gândul se îndreaptă către toți cei ce și-au manifestat devotamentul, în lupta pentru viață, până la jertfire”, a mai menționat Eugen Tomac în mesajul său.

Pe 26 martie, Eugen Tomac a votat în sesiunea excepțională a Parlamentului European pachetul de urgență prin care statele membre vor fi ajutate să depășească această criză. Una dintre măsuri va fi punerea la dispozție a unui fond în valoare de 37 de miliarde de euro.

Continue Reading

Eugen Tomac

COVID-19: Eurodeputatul Eugen Tomac salută votul pozitiv al Parlamentului European dat pachetului de urgență pentru depășirea crizei fără precedent

Published

on

© Eugen Tomac/ Facebook

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP, PPE), prezent de la distanță în sesiunea extraordinară a Parlamentului European, salută votul pozitiv al Legislativului pentru pachetul de măsuri lust în vederea trecerii crizei provocate de pandemie.

”Am încheiat ședința plenară a Parlamentului European la care am participat de la distanță de această dată”, notează Eugem Tomac în mesajul său.

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac subliniază că aceste măsuri sunt menite să ajute statele membre: ”Am votat pentru o serie de măsuri extrem de importante pe care Uniunea Europeană le-a luat pentru depășirea crizei fără precedent pe care nu doar noi, ci întreaga lume o are de înfruntat.”

Eugen Tomac informează prin înființarea Inițiativei de investiții pentru răspunsul la coronavirus, 37 de miliarde de euro din fondurile structurale europene vor fi puse la dispoziția statelor membre pentru a combate criza. 8 din cele 37 de miliarde provin din prefinanțările neutilizate care nu vor fi rambursate, ci folosite în lupta cu COVID-19, restul de 29 de miliarde reprezentând co-finanțarea europeană.

Citiți și: Parlamentul European a decis să aprobe prin procedură de urgență planul de 37 de miliarde de euro al Comisiei Europene. Votul final are loc joi seară

Important de menționat faptul că Eugen Tomac subliniază că din suma totală, România poate utiliza aproximativ 3,1 miliarde de euro pentru a lupta împotriva COVID-19, valoare ce nu include sumele eliberate de BEI sau contribuțiile statului român prin ajutoare de stat.

Al doilea instrument, Fondul de solidaritate al UE, folosit în cazul catastrofelor naturale majore își extinde de acum sfera de aplicare și pentru crizele de sănătate publică. Până la 800 de milioane de euro sunt disponibili în 2020 din acest fond.

Totodată, Fondul european de ajustare și globalizare are la dispoziție până la 179 de milioane de euro anul acesta pentru a sprijini lucrătorii concediați și angajații independenți.

Prin noile măsuri adoptate de Parlamentul European, sectorul IMM-urilor și cel al transnporturilor va fi subvenționat masiv.

Pentru sprijinul IMM-urilor afectate, 1 miliard de euro va fi direcționat din bugetul UE către Fondul European de Investiții, pentru ca băncile să ofere finanțări/să furnizeze lichidități IMM-urilor și întreprinderilor cu capitalizare medie. Potrivit estimărilor Comisiei Europene, acest instrument poate ajuta cel puțin 100.000 de IMM-uri europene cu finanțări în valoare totală de aproximativ 8 miliarde de euro.

De asemnea, pentru a sprijini branșa aviației, una dintre cele mai lovite de criză, am votat pentru reglementarea situației sloturilor orare, o problemă importantă pentru transportatorii aerieni. De acum, aceștia își vor păstra sloturile orare fără a fi nevoiți să decoleze cu aeronavele goale. Măsura se aplică pentru perioada 1 martie – 24 octombrie 2020.

Continue Reading

Eugen Tomac

COVID-19. Eurodeputatul Eugen Tomac solicită Guvernului să dispună testarea tuturor persoanelor aflate în carantină și izolare

Published

on

Preşedintele și eurodeputatul PMP Eugen Tomac solicită autorităţilor ca, în contextul epidemiei de coronavirus, să testeze toate persoanele aflate în carantină, dar şi pe cele în autoizolare şi să înceapă producţia internă de aparate respiratorii pentru tratamentul celor infectaţi.

“Voi solicita astăzi Guvernului României să acţioneze urgent în următoarele trei direcţii esenţiale în lupta cu coronavirusul: să dispună testarea tuturor persoanelor aflate în carantină; să fie testate toate persoanele care se află în autoizolare, iar Ministerul Economiei să solicite industriei autohtone ca, în cel mai scurt timp, să producă aparate respiratorii pentru tratamentul celor infectaţi de coronavirus”, a scris Tomac, miercuri, pe Facebook.

Preşedintele PMP face un apel la cetăţeni să stea în case şi să se aprovizioneze o dată la trei zile pentru strictul necesar, menţionând că aceasta este singura cale prin care virusul poate fi stopat.

“Pe străzile României se așează iadul pe pământ Sunt revoltat când văd că avem, în continuare, mulți, mult prea mulți inconștienți care nu înțeleg că suntem în stare de război cu un inamic care se plimbă pe străzi și seamănă iadul pe pământ. Stați în casă și nu mai ieșiți decât o singura dată la 3 zile pentru strictul necesar. Nu putem opri acest inamic care devastează tot ce îi iese în cale decât dacă stam în casă. Sunt absolut convins că numărul cetățenilor contaminați de COVID-19 este mult mai mare decât ceea ce ține sub control statul. Sistemul nostru de sănătate nu va face față dacă nu va opriți, nimic nu este mai important decât să câștigam timp în lupta cu acest inamic invizibil nimicitor”, a mai scris Tomac.

Continue Reading

Facebook

Guvernul României: Măsuri de prevenție coronavirus (COVID-19)

Măsuri de prevenție - COVID19

Măsuri de prevenție - COVID-19#Coronavirus #COVID19

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 11 martie 2020
Advertisement
Advertisement

Trending