Connect with us

Mihai Țurcanu

Eurodeputatul Mihai Țurcanu (PNL, PPE) își prezintă, la Bacău, proiectul pentru următoarea legislatură a Parlamentului European

Published

on

@Mihai Țurcanu/Facebook

Eurodeputatul Mihai Țurcanu (PNL, PPE) s-a aflat ieri, 13 aprilie, la Bacău pentru a prezenta colegilor liberali planurile sale privind următorul mandat în Parlamentul European, informează acesta într-o postare pe Facebook. 

,,Astăzi m-am aflat în Comanesti, la o întâlnire cu liberalii din aceasta frumoasa si prospera zona a județului Bacau. Le-am prezentat proiectul meu pentru următoarea legislatură în Parlamentul European. Le-am prezentat termenii în care Uniunea Europeană poate contribui la bunăstarea cetățenilor din statele membre”, a scris eurodeputatul român.

Mihai Țurcanu este de părere că România are nevoie de reprezentanți la Bruxelles ,,care să știe să atragă bani europeni prin proiecte ambițioase, competitive”, deoarece singura cale de a diminua decalajele de dezvoltare dintre ,,noi și țările din Vestul Europei se poate face doar cu fonduri europene”. 

,,România are nevoie ca următoarea delegație să absoarbă de la Uniune toate resursele pe care aceasta le oferă pentru îmbunătățirea traiului cetățenilor săi”, precizează eurodeputatul român. 

El atrage atenția că ,,avem proiecte care așteaptă finanțare, dar România întârzie să le pună pe hârtie!”.

Mihai Țurcanu este membru în Parlamentul European din 2014 și face parte din două comisii, Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor și Comisia de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară. În calitate de europarlamentar, a promovat interesele agricultorilor români la nivel european. A fost raportor și negociator șef pe dosarul privind punerea pe piață a produselor fertilizante cu marcaj UE, care va oferi agricultorilor și consumatorilor mai multe produse ecologice și va sprijini inovația în domeniu.

Eurodeputatul ocupă poziția 12 pe lista Partidului Național Liberal pentru obținerea unui nou mandat în Parlamentul European după alegerile din 26 mai. Mai multe informații despre activitatea sa, aici.

Mihai Țurcanu

Fostul europarlamentar PNL Mihai Țurcanu o felicită pe Adina Vălean cu ocazia nominalizării în funcția de comisar european: Portofoliul Transporturilor va fi în mâinile celui mai influent europarlamentar trimis de români la Bruxelles

Published

on

© Mihai Turcanu/ Facebook

Fostul europarlamentar PNL Mihai Țurcanu a felicitat-o pe Adina Vălean cu ocazia nominalizării sale în funcția de comisar european din partea României.

”Portofoliul de Comisar European pentru Transporturi va fi în mâinile celui mai influent europarlamentar trimis de români la Bruxelles, Adina Vălean. Un om politic care face cinste României! Adina Vălean, cunoscută de către colegii din toate delegațiile Europei ca Vice-Președinte al Parlamentului European, cunoscută de fiecare cetățean care vorbește la telefon în întreaga Europă fără să plătească mai mulți bani drept omul politic ce a dizolvat roamingul, cunoscută în rândul activiștilor pentru mediu ca omul care a luptat cu poluarea, cunoscută în rândul colegilor și apropiaților ca un profesionist, devotat, implicat om politic.”, a scris fostul eurodeputat român într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Adina Vălean, singurul român președinte de comisie europarlamentară, a fost desemnată miercuri de președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european, după ce noul executiv de la București a nominalizat-o alături de Siegfried Mureșan.

În noua Comisie Europeană, care ar urma să își preia mandatul la 1 decembrie, Vălean va fi responsabilă cu portofoliul transporturilor.

Mihai Țurcanu a fost membru în Parlamentul European în legislatura 2014-2019, unde a facut parte din două comisii: Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor și Comisia de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară. În calitate de europarlamentar, a promovat interesele agricultorilor români la nivel european. A fost raportor și negociator șef pe dosarul privind punerea pe piață a produselor fertilizante cu marcaj UE, care va oferi agricultorilor și consumatorilor mai multe produse ecologice și va sprijini inovația în domeniu.

Acesta a ocupat poziția 12 pe lista Partidului Național Liberal pentru obținerea unui nou mandat în Parlamentul European după alegerile din 26 mai, însă PNL, câștigător al scrutinului, a obținut numai zece mandate.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Mihai Țurcanu (PNL,PPE): „În timpul președinției române la Consiliul UE s-a agreat ca românii să fie tratați ca cetățeni de mână a doua.” Parlamentul European nu a respins dublul standard al produselor

Published

on

©️ Mihai Țurcanu/ Facebook

Corespondență din Strasbourg

În această săptămână are loc la Strasbourg ultima sesiune plenară din legislatura 2014-2019, iar europarlamentarii și înalții oficiali ai Parlamentului European se întâlnesc pentru ultima dată în perioada 15-18 aprilie, înaite de noile alegeri europene din 23-26 mai 

Ieri, s-a votat în Parlamentul European, raportul ”O mai bună aplicare și modernizare a normelor UE privind protecția consumatorilor” care cuprinde și prevederi ce vor permite producătorilor să își adapteze rețetele după cum doresc.

„În urma muncii depuse de mine și colegii mei- și ei din ESTUL EUROPEI- pe raportul Sehnalova, unde parlamentarii au votat cu ambele mâini pentru a elimina dublul standard, cu o majoritate absolută, echipa de specialiști ai Președinției României la CE, cu foarte mult patriotism și aplecare asupra temelor majore ale țării, au agreat acest text”, informează europarlamentarul într-un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook.

ART. 6- para. 2- litera (c) UCPD

”Dreptul comerciantului de a adapta produse de aceeași marcă pe diferite piețe geografice datorită unor factori legitimi și obiectivi, cum ar fi legislația națională, materiile prime, preferința de consum”

Directiva, aprobată de către Parlament cu 474 de voturi pentru, 163 și 14 abțineri, va fi prezentată Consiliului UE. Statele membre vor avea la dispoziție 24 de luni de la data intrării în vigoare a directivei pentru a o transpune în legislația națională.

„Ca o confirmare a ”bunei negocieri” pe raportul DALTON vin și voturile colegilor socialiști care au votat la unison pentru a susține acest amendament!”

În raportul ”O mai bună aplicare și modernizare a normelor UE privind protecția consumatorilor” adoptat ieri la Strasbourg, se regăsesc informații despre „Calitatea duală a produselor”, explicând cum se va proceda în perioada următoare în cazul acestei probleme.

Această directivă se ocupă, de asemenea, de problema așa-numitei “calități duale a produselor”, adică atunci când produsele care sunt comercializate sub aceeași marcă în diferite țări ale UE diferă în funcție de compoziție sau de caracteristicile lor. Clarifică modul în care autoritățile naționale trebuie să abordeze marketingul înșelător. Dacă sunt întâlnite anumite condiții (de exemplu, comercializarea în diferite state membre a unor produse ca fiind „identice”, dar cu compoziții sau caracteristici diferite nejustificate), acest lucru ar putea fi calificat drept o practică înșelătoare și interzisă.

Textul include, de asemenea, o clauză de revizuire care solicită Comisiei să evalueze situația în termen de doi ani pentru a vedea dacă dubla calitate a produselor trebuie adăugată pe „lista neagră” a practicilor comerciale neloiale.

Această legislație modifică patru directive existente privind protecția consumatorilor: practicile comerciale neloiale, drepturile consumatorilor, clauzele contractuale incorecte și indicarea prețurilor. Ea face parte din pachetul “New Deal for Consumers”.

În timpul sesiunii trecute, politicianul liberal a precizat faptul că dosarul a fost unul controversat din cauza dezbaterii aprinse la care au participat atât reprezentanții Parlamentului European, cât și cei ai marilor companii care justificau comercializarea unor produse inferioare calitativ în statele membre din estul Uniunii, dar ambalate la fel ca în Vest invocând ,,plăcerea gustativă a consumatorilor sau puterea de cumpărare diferită”, ceea ce era ,,inadmisibil”, în opinia eurodeputatului. 

Mihai Țurcanu este membru în Parlamentul European din 2014 și face parte din două comisii, Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor și Comisia de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară. În calitate de europarlamentar, a promovat interesele agricultorilor români la nivel european. A fost raportor și negociator șef pe dosarul privind punerea pe piață a produselor fertilizante cu marcaj UE, care va oferi agricultorilor și consumatorilor mai multe produse ecologice și va sprijini inovația în domeniu.

Eurodeputatul ocupă poziția 12 pe lista Partidului Național Liberal pentru obținerea unui nou mandat în Parlamentul European după alegerile din 26 mai. Mai multe informații despre activitatea sa, aici.

Citiți și: Eurodeputatul Mihai Țurcanu (PNL, PPE) transmite românilor că Manfred Weber este de partea lor și a statelor membre din estul UE în controversatul dosar al ,,dublului standard”

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Mihai Țurcanu (PNL, PPE) a fost gazdă în Parlamentul European pentru un grup de tineri politicieni liberali din cadrul câtorva organizații județene ale Partidului Național Liberal

Published

on

Eurodeputatul Mihai Țurcanu (PNL, PPE) a fost gazdă în Parlamentul European pentru un grup de tineri politicieni liberali din cadrul câtorva organizații județene ale Partidului Național Liberal, din regiunea Moldovei, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a acestuia. Mai exact, acesta a fost vizitat de colegi din filialele din Botoșani, Bacău, Iași, Suceava și Vaslui.

@Mihai Țurcanu/Facebook

Mihai Țurcanu a precizat că aceștia i-au fost alături de-a lungul activității în Parlamentul European și, astfel, i-a invitat să ,,ia parte la o zi de muncă în instituția europeană unde mi-am petrecut ultimii ani”, a scris acesta pe Facebook. 

@Mihai Țurcanu/Facebook

Politicianul, aflat pe final de mandat, și-a descris invitații drept ,,tineri, frumoși, determinați, muncitori și hotărâți să câștige” în contextul alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai. ,,Botoșani, Bacău, Vaslui, Iași și Suceava, sunteți extraordinari!”, a adăugat Mihai Țurcanu.

Mihai Țurcanu este membru în Parlamentul European din 2014 și face parte din două comisii, Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor și Comisia de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară. În calitate de europarlamentar, a promovat interesele agricultorilor români la nivel european. A fost raportor și negociator șef pe dosarul privind punerea pe piață a produselor fertilizante cu marcaj UE, care va oferi agricultorilor și consumatorilor mai multe produse ecologice și va sprijini inovația în domeniu.

Eurodeputatul ocupă poziția 12 pe lista Partidului Național Liberal pentru obținerea unui nou mandat în Parlamentul European după alegerile din 26 mai. Mai multe informații despre activitatea sa, aici.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
ONU5 hours ago

În primul discurs la ONU, Maia Sandu cere retragerea trupelor Rusiei din Transnistria și anunță că a început curățarea Republicii Moldova de regimurile corupte

SUA6 hours ago

SUA și Franța dezamorsează criza submarinelor: Joe Biden și Emmanuel Macron au decis să lanseze un proces de consultări. SUA recunosc importanța unei apărări europene complementare cu NATO

Dragoș Pîslaru9 hours ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru: Cel mai optimist scenariu pentru aderarea României la zona euro ar fi în 2028

INTERNAȚIONAL9 hours ago

Criza submarinelor. De la Washington, Boris Johnson încearcă să-l calmeze pe Emmanuel Macron în “frangleză”: “E timpul să își revină. Donnez-moi un break”

ONU10 hours ago

Klaus Iohannis, la ONU: România susține rolul de lider al Uniunii Europene în materie de schimbări climatice

CHINA11 hours ago

Sondaj ECFR: Europenii cred că un nou Război Rece este în desfășurare între SUA și rivalii China și Rusia și văd “UE drept cel mai de nădejde aliat al Americii”

Daniel Buda11 hours ago

Comisia Europeană răspunde la interpelarea eurodeputatului Daniel Buda privind sprijinirea turismului în UE

COMISIA EUROPEANA11 hours ago

Comisia Europeană a adoptat propunerea privind îmbunătățirea instrumentului comercial unilateral care facilitează accesul la piața unică a produselor din țările cu venituri mici

MEDIU11 hours ago

Octavian Berceanu: Prioritatea mea nu se schimbă. Voi milita în continuare pentru protejarea mediului

COMISIA EUROPEANA12 hours ago

Comisia Europeană propune revizuirea normelor UE în materie de asigurări pentru a favoriza investițiile pe termen lung ale societăților de asigurări în redresarea Europei

ONU5 hours ago

În primul discurs la ONU, Maia Sandu cere retragerea trupelor Rusiei din Transnistria și anunță că a început curățarea Republicii Moldova de regimurile corupte

Dragoș Pîslaru9 hours ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru: Cel mai optimist scenariu pentru aderarea României la zona euro ar fi în 2028

ONU10 hours ago

Klaus Iohannis, la ONU: România susține rolul de lider al Uniunii Europene în materie de schimbări climatice

INTERVIURI12 hours ago

INTERVIU Președinta Fondului de Investiții al celor Trei Mări: Înființarea fondului, posibilă prin cooperarea cu România. Este esențial să prezentăm investitorilor întreaga regiune prin fiecare țară în parte

ONU19 hours ago

Klaus Iohannis, de la tribuna ONU: Valorile democratice și ordinea bazată pe reguli, fundamente ale unui viitor mai bun. Conflictele prelungite din vecinătatea României continuă să amenințe securitatea Europei

INTERNAȚIONAL1 day ago

Joe Biden invocă, în primul său discurs la ONU, “alianța sacră NATO” și “parteneriatul fundamental cu UE”: Suntem în zorii unui deceniu decisiv. Începem o nouă eră de diplomaţie neobosită

INTERVIURI3 days ago

INTERVIU Ministrul adjunct de externe al Poloniei: România și Polonia sunt liderii principali ai Inițiativei celor Trei Mări. Trebuie să fim o parte mai puternică a UE

INTERVIURI5 days ago

Comisarul European Adina Vălean, despre rolul tinerilor în Conferința pentru Viitorul Europei: Ideile lor reprezintă o valoare adăugată

INTERVIURI5 days ago

INTERVIU Comisarul european pentru transporturi Adina Vălean: Proiectele europene necesită o guvernanță stabilă

COMISIA EUROPEANA5 days ago

INTERVIU Comisarul european Adina Vălean: Românii vor prefera din nou mersul cu trenul, odată cu creșterea vitezei de deplasare

Team2Share

Trending