Connect with us

Răzvan Popa

Eurodeputatul Răzvan Popa (PSD, S&D) promovează tradițiile din România la festivalul Primăvara românească la Bruxelles : Brașovul e fruncea azi in inima Belgiei!

Published

on

,,Brașovul e fruncea azi in inima Belgiei, la Bruxelles”, scrie pe Facebook eurodeputatul Răzvan Popa (PSD, S&D),  prezent la festivalul “Primăvara românească la Bruxelles” alături de primarul din Vama Buzaului, Tiberiu Chirilaș, renumita Ioana Bran, Liviu Hopârtean de la Arthis Casa de Cultura Belgo-Română, meșteri populari, artizani din Bran, Rupea, Vama Buzăului, Săcele, Bod sau Zărnești.

,,Împreună cu Arthis Casa de Cultură Belgo-Română aducem în inima Europei artiști români, dar și tradiții, dansuri și obiceiuri populare românești. Pe 13 aprilie la Bruxelles promovăm Brașovul și Maramureșul, alături de invitații noștri din țară, pe care am avut bucuria să îi primesc în vizită oficială la Parlamentul European. Evenimentul se înscrie în proiectul <<România în inima Europei>> cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni”, a anunțat eurodeputatul român pe pagina sa de Facebook.

Pe scena festivalului vor fi prezenţi artişti din judeţele Braşov (Vama Buzăului, Bran, Brasov, Zărnești, Rupea și Săcele) si Maramureş, alături de grupul folcloric Zamfira şi de artişti celebri din mai multe regiuni ale României: George Rotaru, Cătălin Maximiuc, Liliana Oncioiu, Mariana Stănescu-Verman, Doina Timu Anton, Gheorghe Sorea şi Elena Lefescu Breazu.

©Răzvan Popa/ Facebook

Paula Seling, Laura Bretan şi Olivier Kaye vor fi de asemenea prezenţi în cadrul acestui eveniment.

Europarlamentarul român a anunțat că cei care vor participa la eveniment vor putea ,regăsi numeroase standuri, expoziţii şi artişti veniţi special din România pentru această ocazie. Meşterii populari îşi vor prezenta creaţiile: ouă încondeiate, ceramică, costume tradiţonale, pictură pe sticla şi pe lemn. Muzica şi dansurile tradiţionale vor fi reprezentate de mai multe grupuri folclorice care vor pune în valoare diversitatea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti. Interpreţi cunoscuţi, purtători ai bogăţiei folclorului autentic, vă vor prezenta bijuterii ale patrimoniului tradiţional românesc”.

Program:

Standuri turistice, produse locale şi obiecte artizanale din Vama Buzăului, Săcele, Zărneşti, Rupea

Stand de ceramică, ceramică glazurată, ţesături de lână, sculptură de lemn în sticlă şi clopuri –

Daniel Leş, Vasile Chira, Cornel Sitar, Maria Zapca, Andrei Vanci şi Manuela Borodi – jud. Maramureş, Euro-Mara Events

Stand de turism şi produse tradiţionale montane – Euro-Mara Events şi Pensiunea Casă, dulce casă – jud. Maramureş

Stand de bijuterii – Stela Ciobănaşu

Stand decoraţiuni de Paşti – Doiniţa Tomeci

Stand de ţesături şi cusături tradiţionale – Iulia Corau – jud. Maramureş

Stand de obiecte tradiţionale – Muzeul Ţăranului Român

Stand de picturăşi sculptură în lemn – Miora şi Lucian Sîrbu – jud. Braşov

Expoziţie de podoabe şi bijuterii tradiţionale – Mariana Stănescu – jud. Bihor

Stand-atelier de încondeiat ouă – Parasca Vilcinschi – jud. Suceava

Specialităţi tradiţionale româneşti – Tinculina Vlădan

Stand Barman chez vous

Stand KomBust – Cristina Manea

Stand-ateliere creative pentru copii – LCCR şi Şcoala Arthis. Prof. Rodica Petronela Mitrea, Oana Topala şi Carmen Albu

Diverse animaţii şi standuri de informare – ADR-Vlaanderen, Radio-TV Arthis, Consulatul României la Bruxelles şi Arthis

Pe scenă – începând cu ora 12:30

Corala şi grupul de dansuri de copii de la Arthis

Ansamblul folcloric Zamfira

Muzică populară cu soliştii Corina Răducan şi Florin Filip,Vama Buzăului

Muzică tradiţională românească cu:

George Rotaru (muzică de petrecere)

Cătălin Maximiuc (Suceava)

Liliana Oncioiu (Bran – Moeciu)

Mariana Stănescu (Bihor)

Elena Lefescu Breazu (Oltenia)

Gheorghe Sorea (Braşov)

Doina Timu Anton (Suceava)

Decernarea Premiilor Radio-TV Arthis

Concert extraordinar cu Paula Seling şi Laura Bretan

Cu participarea cântareţului belgian Olivier Kaye – Premiul I la Festivalul Cerbul de Aur 2018.

Răzvan Popa este membru în Comisia pentru bugete și la Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE din Parlamentul European. Totodată, este membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie, în Comisia pentru afaceri juridice, în Comisia specială privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale și la Delegația pentru relațiile cu Canada.

A avut 22 de contribuții la dezbaterile din plen, a fost raportor referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European și a Consiliului privind mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare și referitor la propunerea de directivă a Parlamentului European și a Consiliului privind reutilizarea informațiilor din sectorul public (reformare). A negociat forma finală a 8 avize, din calitatea de raportor alternativ, poziție din care a urmărit evoluția acestora.

Întreaga activitate a europarlamentarului aici.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ALEGERI EUROPENE 2019

VIDEO Eurodeputatul PSD Răzvan Popa: Dezbaterea din Parlamentul European – o acțiune de campanie a unor partide și politicieni europeni

Published

on

 Eurodeputatul PSD Răzvan Popa consideră că dezbaterea din Parlamentul European cu privire la situația din România este doar o altă acțiune, din seria de acțiuni incorecte care au vizat țara noastră, potrivit unui comunicat de presă transmis către caleaeuropeana.ro. Parlamentarul european susține că această dezbatere este în fapt, o dovadă a dublei masuri cu care operează unii oficiali europeni, dar și un eveniment de campanie electorală a unor politicieni și partide europene.

Urmăriți aici intervenția eurodeputatului Răzvan Popa, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg:

”Dezbaterea de astăzi din Parlamentul European este un eveniment de campanie al unor politicieni europeni și al unor partide europene, în cursa pentru șefia viitoarei Comisii Europene. Iar pentru acest eveniment de campanie, România a fost aleasă ca țintă. Această dezbatere intră în seria acțiunilor și mesajelor incorecte îndreptate către România în ultima perioadă. O dovadă a dublei masuri care se aplică, dar și ipocrizia de care dau dovadă unii politicieni europeni în prag de campanie electorală.

M-aș fi dorit ca la Parlamentul European, în aceste ultime săptămâni ale actualei legislaturi, să ne fi concentrat pe dosarele importante de la nivel european, nu să se angrenăm deja în dispute electorale.

Campania electorală nu trebuie să ajungă să afecteze imaginea și construcția proiectului european, un proiect pozitiv și necesar, în care cetățenii europeni cred și de la care ei așteaptă soluții.

Transformarea României în țintă de campanie în aceste alegeri europene este un lucru greșit și care va fi sancționat de români la vot. PNL, spre exemplu, va fi un partid care va plăti asocierea cu acțiuni îndreptate împotriva României” susține Răzvan Popa.

Eurodeputatul Răzvan Popa este membru în Comisia pentru bugete și la Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE din Parlamentul European. Totodată, este membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie, în Comisia pentru afaceri juridice, în Comisia specială privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale și la Delegația pentru relațiile cu Canada.

A avut 22 de contribuții la dezbaterile din plen, a fost raportor referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European și a Consiliului privind mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare și referitor la propunerea de directivă a Parlamentului European și a Consiliului privind reutilizarea informațiilor din sectorul public (reformare). A negociat forma finală a 8 avize, din calitatea de raportor alternativ, poziție din care a urmărit evoluția acestora.

Întreaga activitate a europarlamentarului aici.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Răzvan Popa (PSD, S&D) îi invită pe cei prezenți la Bruxelles la cea de-a 14-a ediție a festivalului ”Primăvară românească la Bruxelles”: Veniţi să descoperiţi frumuseţea tradiţiilor autentice, dar şi modernismul României europene

Published

on

© Răzvan Popa/ Facebook

Europarlamentarul Răzvan Popa (PSD, S&D), organizează sâmbătă 13, aprilie, cea de-a 14-a ediție a festivalului ”Primăvară românească la Bruxelles”. Acesta i-a invitat pe cei prezenți în Bruxelles să descopere ”frumuseţea tradiţiilor autentice dar şi modernismul României europene, alături de invitaţii noştri din România”.

”Împreună cu Arthis Casa de Cultură Belgo-Română aducem în inima Europei artiști români, dar și tradiții, dansuri și obiceiuri populare românești. Pe 13 aprilie la Bruxelles promovăm Brașovul și Maramureșul, alături de invitații noștri din țară, pe care am avut azi bucuria să îi primesc în vizită oficială la Parlamentul European. Evenimentul se inscrie in proiectul <<România în inima Europei>> cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni”, a anunțat eurodeputatul român pe pagina sa de Facebook.

Pe scena festivalului vor fi prezenţi artişti din judeţele Braşov (Vama Buzăului, Bran, Brasov, Zărnești, Rupea și Săcele) si Maramureş, alături de grupul folcloric Zamfira şi de artişti celebri din mai multe regiuni ale României: George Rotaru, Cătălin Maximiuc, Liliana Oncioiu, Mariana Stănescu-Verman, Doina Timu Anton, Gheorghe Sorea şi Elena Lefescu Breazu.

©Răzvan Popa/ Facebook

Paula Seling, Laura Bretan şi Olivier Kaye vor fi de asemenea prezenţi în cadrul acestui eveniment.

Europarlamentarul român a anunțat că cei care vor participa la eveniment vor putea ”regăsi numeroase standuri, expoziţii şi artişti veniţi special din România pentru această ocazie. Meşterii populari îşi vor prezenta creaţiile: ouă încondeiate, ceramică, costume tradiţonale, pictură pe sticla şi pe lemn. Muzica şi dansurile tradiţionale vor fi reprezentate de mai multe grupuri folclorice care vor pune în valoare diversitatea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti. Interpreţi cunoscuţi, purtători ai bogăţiei folclorului autentic, vă vor prezenta bijuterii ale patrimoniului tradiţional românesc”.

Program:

Standuri turistice, produse locale şi obiecte artizanale din Vama Buzăului, Săcele, Zărneşti, Rupea

Stand de ceramică, ceramică glazurată, ţesături de lână, sculptură de lemn în sticlă şi clopuri –

Daniel Leş, Vasile Chira, Cornel Sitar, Maria Zapca, Andrei Vanci şi Manuela Borodi – jud. Maramureş, Euro-Mara Events

Stand de turism şi produse tradiţionale montane – Euro-Mara Events şi Pensiunea Casă, dulce casă – jud. Maramureş

Stand de bijuterii – Stela Ciobănaşu

Stand decoraţiuni de Paşti – Doiniţa Tomeci

Stand de ţesături şi cusături tradiţionale – Iulia Corau – jud. Maramureş

Stand de obiecte tradiţionale – Muzeul Ţăranului Român

Stand de picturăşi sculptură în lemn – Miora şi Lucian Sîrbu – jud. Braşov

Expoziţie de podoabe şi bijuterii tradiţionale – Mariana Stănescu – jud. Bihor

Stand-atelier de încondeiat ouă – Parasca Vilcinschi – jud. Suceava

Specialităţi tradiţionale româneşti – Tinculina Vlădan

Stand Barman chez vous

Stand KomBust – Cristina Manea

Stand-ateliere creative pentru copii – LCCR şi Şcoala Arthis. Prof. Rodica Petronela Mitrea, Oana Topala şi Carmen Albu

Diverse animaţii şi standuri de informare – ADR-Vlaanderen, Radio-TV Arthis, Consulatul României la Bruxelles şi Arthis

Pe scenă – începând cu ora 12:30

Corala şi grupul de dansuri de copii de la Arthis

Ansamblul folcloric Zamfira

Muzică populară cu soliştii Corina Răducan şi Florin Filip,Vama Buzăului

Muzică tradiţională românească cu:

George Rotaru (muzică de petrecere)

Cătălin Maximiuc (Suceava)

Liliana Oncioiu (Bran – Moeciu)

Mariana Stănescu (Bihor)

Elena Lefescu Breazu (Oltenia)

Gheorghe Sorea (Braşov)

Doina Timu Anton (Suceava)

Decernarea Premiilor Radio-TV Arthis

Concert extraordinar cu Paula Seling şi Laura Bretan

Cu participarea cântareţului belgian Olivier Kaye – Premiul I la Festivalul Cerbul de Aur 2018.

Răzvan Popa este membru în Comisia pentru bugete și la Delegația la Adunarea Parlamentară Paritară ACP-UE din Parlamentul European. Totodată, este membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie, în Comisia pentru afaceri juridice, în Comisia specială privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale și la Delegația pentru relațiile cu Canada.

A avut 22 de contribuții la dezbaterile din plen, a fost raportor referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European și a Consiliului privind mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare și referitor la propunerea de directivă a Parlamentului European și a Consiliului privind reutilizarea informațiilor din sectorul public (reformare). A negociat forma finală a 8 avize, din calitatea de raportor alternativ, poziție din care a urmărit evoluția acestora. 

Întreaga activitate a europarlamentarului aici.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Răzvan Popa (PSD, S&D): Semnalele unor oficiali europeni cu privire la România sunt incompatibile cu valorile europene

Published

on

Eurodeputatul (PSD, S&D) Răzvan Popa consideră că mesajele transmise astăzi de oficiali europeni precum Frans Timmermans sau Antonio Tajani sunt o expresie a unui dublu standard aplicat la Bruxelles, dar și semnale incompatibile cu valorile europene.

”Aceste semnale sunt o reflecție a unui dublu standard. Un dublu standard pe care îl vedem destul de des. Cele mai bune exemple sunt mesajul lui Antonio Tajani și, chiar mai grav, cel de zilele trecute din partea lui Manfred Weber. Acești politicieni vorbesc despre necesitatea respectării statului de drept, cerând însă concomitent intervenții în justiție, pentru stoparea unor dosare în lucru. Astfel de semnale sunt de fapt incompatibile cu valorile Uniunii Europene, cele pe care Tajani sau Weber pretind că le apără”, menționează eurodeputatul Răzvan Popa, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

”În altă ordine de idei, cred că este important să se înțeleagă că România are dreptul de a decide asupra legislației din domeniul Justiției, pentru că problemele care au ieșit la iveală în ultimii ani nu pot fi pur și simplu trecute cu vederea”, a conchis europarlamentarul român.

Amintim că Executivul european a cerut miercuri Guvernului României să se abține de la orice modificare care riscă să afecteze sistemul judiciar, în ceea ce reprezintă un nou avertisment preventiv dat României în condițiile în care executivul european, organismele Consiliului Europei și Parlamentul European prin rezoluția din noiembrie 2018 au transmis avertismente puternice privind derapajele Bucureștiului în privința statului de drept.

”România trebuie să revină urgent la o reformă corectă și să se abțină de la orice măsuri care ar duce la un regres a măsurilor din ultimilor ani. Avertizez Guvernul român să nu ia măsuri care afectează sistemul judiciar și să creeze impunitate pentru funcționarii de nivel înalt care au pedepse pentru corupție. Am avut mai multe discuții cu premierul Dăncilă, am cerut rezultate cât mai urgent. I-am arătat că avem nevoie de acțiuni concrete, cât mai curând, din partea României”, a declarat Timmermans, cel care a prezentat Colegiului Comisarilor evaluarea efectuată în cazul României, aceasta reieșind din concluziile discuțiilor recente dintre experții Comisiei și cei ai Guvernului de la București.

”Am reînceput discuția la nivel tehnic. Din păcate, nu am putut încă să tragem concluzia că România se află pe drumul cel drept. Vreau să avertizez împotriva oricăror măsuri care ar inversa progresul înregistrat de România. O asemenea măsură ar obliga Comisia Europeană să acționeze rapid”, a mai spus prim-vicepreședintele Comisiei Europene, candidat al Socialiștilor Europeni la șefia executivului european.

Întrebat de jurnaliști, despre cum va acționa Comisia Europeană împotriva României, Timmermans a răspuns că ”nu am spus din întâmplare că este o problemă urgentă. Din ce informații dețin, se așteaptă decizii care vor duce la o schimbare în domeniul judiciar care va periclita lupta împotriva corupției. Comisia va reacționa rapid, în termeni de zile. Nu este timp de pierdut”.

”O problemă într-un stat membru este o problemă pentru toată lumea. Anumite probleme nu au dat de ales Comisiei Europene decât să activeze mecanismul statului de drept și articolul 7. (…) Când vine vorba de statul de drept, nu am culoare politică”, a mai spus Timmermans.

Citiți și:

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani: Am aflat cu îngrijorare de punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi, ceea ce însemană limitarea libertăților sale. Cer autorităților române să nu îi pună obstacole

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending