Connect with us

Victor Negrescu

Eurodeputatul Victor Negrescu înregistrează o nouă performanță în PE: 7,8 milioane de euro pentru proiectele pilot inițiate în domeniul educației, digitalizării și antreprenoriatului

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Comisia pentru Bugete din Parlamentul European a aprobat, astăzi, șase proiecte pilot inițiate de europarlamentarul Victor Negrescu (PSD, S&D) în valoare de 7,8 milioane de euro. Proiectele eurodeputatului român în domeniul educației, digitalizării și antreprenoriatului, au fost incluse în bugetul european de anul viitor și urmează să fie implementate în cel mai scurt timp cu ajutorul Comisiei Europene, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

„Prin aceste inițiative vom reuși să oferim soluții concrete pentru accesul la educație digitală și conectare la Internet a zonelor rurale, montane și izolate, vom sprijini antreprenorii afectați de actuala pandemie, vom dezvolta noi inițiative pentru digitalizarea muncii sau protejarea independenței presei. Ca decidenți europeni avem datoria să acționăm direct pentru a identifica cele mai bune soluții pentru populație. Negocierile nu au fost ușoare, dar proiectele pilot au fost aprobate pentru că executivul european le-a evaluat ca fiind inițiative de care Uniunea Europeană are nevoie dar și pentru că legislativul european a considerat că ceea ce am propus trebuie implementat de instituțiile europene. Sunt convins că aceste demersuri vor fi utile României și că resursele puse la dispoziție pot fi folosite în zone de interes pentru țara noastră” a explicat eurodeputatul Victor Negrescu.

Cele șase proiecte pilot se referă la:

– Accesibilizarea cu instrumente educaționale a zonelor și ariilor cu o conectivitate redusă și un acces limitat la tehnologie în valoare de 2,4 milioane de euro;

– Crearea unei platforme de e-learning pentru antreprenori cu scopul de a ajuta IMM-urile în contextul generat de actuala pandemie în valoare de 400 de mii de euro;

– Evaluarea și introducerea unor mecanisme destinate implementării muncii de la distanță în sectoarele cu o slabă digitalizare în valoare de 550 de mii de euro;

– Implementarea unui sistem de monitorizare a independenței sectorului media în valoare de 500 de mii de euro;

– Dezvoltarea unor soluții de sprijin pentru sectorul creativ european al industriei de gaming în valoare de 450 de mii de euro;

– Analiza impactului generat de vehiculele electrice asupra sectorului de transporturi european în valoare de 3,5 milioane de euro;

În contextul discuțiilor privind bugetul european de anul viitor, europarlamentarul a reușit performanța de a obține, cu sprijinul colegilor din Comisia pentru Educație și Cultură, susținerea majorității membrilor Comisiei pentru Bugete din Parlamentul European pentru o creștere a bugetelor alocate pentru zona de educație, cultură și media.

Astfel programul Erasmus+ beneficiază de sprijinul Parlamentului European pentru o creștere în valoare de 55,8 milioane de euro (conducând la un total de aproximativ 100 de milioane), programul destinat culturii de o creștere de 17,7 milioane de euro (conducând la un total de 65,9 milioane) în timp ce programul destinat media ar putea avea o suplimentare de 30,7 milioane de euro (conducând la un total de 102 milioane).

Prin aceste inițiative eurodeputatul român este reprezentantul din Parlamentul European cu cele mai multe proiecte pilot aprobate de instituțiile europene. În mandatul anterior europarlamentarul social democrat a inițiat proiecte care au generat acțiuni în valoare de aproape 50 de milioane de euro în domenii precum sănătatea, educația, digitalizarea, industrializarea și reducerea decalajelor sociale. În proiectele inițiate de acesta, România a participat activ prin beneficiari și parteneri care au fost implicați în acțiunile lansate de eurodeputat.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

S&D

Eurodeputatul Victor Negrescu: Una dintre prioritățile Grupului S&D pentru bugetul UE din 2023 este sprijinirea țărilor din regiune care au graniță cu Ucraina

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

La inițiativa europarlamentarului Victor Negrescu (PSD, S&D), raportor alternativ pentru bugetele europene pe anul 2022 și 2023, Biroul Parlamentului European în România a organizat joi un webinar despre bugetul european, planul de redresare și viitorul Uniunii Europene.

„Bugetul pentru anul 2022 a fost conceput pe tot parcursul anului trecut, ca urmare a unor dezbateri ample la nivelul Parlamentului European în dialog cu reprezentații Comisiei Europene și în dialog cu reprezentanții statelor membre la nivel de Consiliu. Anul trecut nu anticipam conflictul din Ucraina și evident că anumite aspecte poate nu au fost analizate, dar au fost totuși preluate printr-o serie de amendamente care au fost integrate în bugetul pentru anula acesta”, a declarat Victor Negrescu.

Deputatul european a explicat că bugetul de anul acesta este un buget raportat la Cadrul Financiar Multianual.

„Negocierile pentru Cadrul Financiar Multianual au fost destul de dificile și lungi, existând mai multe provocări pe care le-am avut în fața noastră, atât provocările ce țin de tranziția digitală și de mediu, dar si provocările generate de pandemia de COVID-19. Avem o sumă consistentă 1,8 trilioane de euro care vor permite Europei să traverseze aceste provocări și să vină cu soluții concrete pentru cetățeni. Multe dintre aceste mecanisme sunt deja implementate astăzi prin Planurile de Redresare și prin Programele Operaționale”, a adăugat europarlamentarul.

Mai mult, Victor Negrescu a subliniat că ideea de a promova democrația europeană, de a construi un parteneriat pe zona de mediu sunt direcții clare, ambițioase prevăzute în bugetul pe anul acesta, „dar ele trebuie să fie raportate și la provocările pe care le avem”.

În cadrul intervenției sale, eurodeputatul a punctat că procesul de elaborare al bugetului pentru 2022 fost unul extrem de intens și „o sa fie la fel de intens și pentru anul viitor”.

„93% din bugetul european merge către direcții care sunt axate foarte mult pe cetățeni, pe regiuni, pe fermieri, pe zona de afaceri. Bugetul pe anul viitor se află în curs de discuții, am avut câteva direcții pe care le-am susținut, precum zona de gestionarea a consecințelor legate de pandemia de COVID-19 și sprijinirea unor sectoare puternic afectate. Am făcut o propunere concretă pentru a dezvolta și sprijini mai mult Mecanismul de Protecție Civilă care a ajutat România în contextul pandemiei, dar și în contextul crizei din Ucraina. Am propus crearea unui corp medical european pentru situații de urgență. Credem că este o inițiativă consistentă”, a mai spus el.

În final, Victor Negrescu a abordat prioritățile Grupului S&D din Parlamentul European pentru bugetul pe anul 2023 cuprind mai multe direcții, precum situația din Ucraina.

„Grupul politic pe care îl reprezint a venit cu câteva propuneri concrete pentru îmbunătățirea asistenței umanitare, sprijinirea țărilor din regiune aflate la frontiera cu Ucraina, sprijin consistent pentru Republica Moldova, sprijinirea statelor membre în contextul acestor tensiuni din regiune pe zona economică. Ne dormim ca cetățenii care vin din Ucraina să aibă acces la anumite facilități, precum programul Erasmus”, a adăugat europarlamentarul.

Continue Reading

ROMÂNIA

Eurodeputatul Victor Negrescu, întâlnire cu Ylva Johansson: România poate supune la vot aderarea la spațiul Schengen fără teama unei noi evaluări

Published

on

© Victor Negrescu/ Facebook

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD, S&D) i-a prezentat comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, în cadrul unei întâlniri avute la Strasbourg, argumentele pentru integrarea „de urgență” a României în spațiul Schengen.

„Pe lângă faptul că respectăm toate criteriile de mulți ani, eforturile țării noastre în contextul crizei din Ucraina demonstrează că putem asigura protecția frontierelor externe ale Uniunii Europene”, a transmis deputatul european.

Potrivit acestuia, Ylva Johansson, membră a Partidului Social-Democrat din Suedia, s-a declarat o susținătoare a aderării României la Schengen, mulțumind încă o dată românilor pentru modul în care gestionează criza refugiaților din Ucraina

„Comisia Europeană va trimite în România sute de angajați Frontex și tehnică specifică pentru a sprijini securizarea frontierelor și este dispusă să asiste România, dar și Republica Moldova, în acest sens. Ne-am propus ca împreună să facem demersuri active pentru realizarea acestui obiectiv în baza unui calendar prestabilit. Cu această ocazie, am clarificat și mitul susținut de unii conform căruia un vot negativ în Consiliu înseamnă o nouă evaluare”, a scris Victor Negrescu, pe Facebook.

Mai mult, eurodeputatul a precizat că  România poate supune la vot aderarea la spațiul Schengen fără să se teamă de o nouă evaluare în cazul unui vot negativ, țara noastră urmând să fie evaluată din nou, doar după aderarea la spațiul Schengen, în baza noilor normative aprobate în procesul de reformă a acestei zone.

„România a intenționat de zeci de ori să supună la vot aderarea la spațiul Schengen, dar de fiecare dată a retras solicitarea din cauza acestei temeri de reevaluare. Este timpul ca România să meargă până la capăt pentru obținerea acestui deziderat și să solicite un vot în Consiliu”, a conchis Victor Negrescu.

Continue Reading

S&D

Ucraina | Victor Negrescu: Liderii social-democrați europeni au reacționat prompt la nivelul UE și NATO pentru un răspuns eficient atât la nivel diplomatic, cât și umanitar

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD, S&D) și social-democrații europeni au adoptat o declarație comună prin care își exprimă solidaritatea față de Ucraina și sprijinul pentru un răspuns comun al comunității internaționale.

Potrivit deputatului european, liderii social-democrați europeni au reacționat prompt la nivelul UE și NATO, inclusiv privind sancțiunile aplicate, pentru un răspuns coerent și eficient atât la nivel diplomatic, cât și umanitar.

„Familia noastră politică s-a poziționat inclusiv pentru aceste lucruri în Parlamentul European, ce a fost convocat de urgență săptămâna viitoare pentru o sesiune plenară dedicată situației din Ucraina”, a scris Victor Negrescu, pe Facebook.

 

„Totodată am avut o discuție cu reprezentanții noștri în Comisia Europeană pentru a identifica soluții la criza din domeniul energiei și a anticipa eventuale viitoare probleme. La propunerea colegilor noștri va exista un mecanism de sprijin pentru statele membre atât pentru asigurarea resurselor necesare de energie și de gaz, cât și pentru investiții suplimentare în perioada imediat următoare”, a conchis eurodeputatul.

Vladimir Putin a sfidat o avalanșă de sancțiuni internaționale, dând undă verde, joi, unei operaţiuni militare în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării: „Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin într-o declaraţie surpriză la televizor, cu puţin timp înaintea orei 03:00 GMT. 

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Vladimir Putin a indicat că responsabilitatea pentru orice vărsare de sânge va fi pe conştiinţa regimului ucrainean, iar răspunsul va fi instantaneu dacă cineva încearcă să confrunte Rusia. Ca urmare, președintele Volodimir Zelenski a decretat legea marțială în Ucraina ca urmare a atacurilor Rusiei, afirmând că țara sa este în stare de război, și a rupt legăturile diplomatice cu Moscova.

Urmăriți și: LIVE UPDATE Rusia a invadat Ucraina. Liderii SUA, UE, NATO, Germaniei și Marii Britanii denunță “o zi neagră pentru Europa”. România cere consultări la nivelul NATO

Continue Reading

Facebook

INTERNAȚIONAL12 mins ago

Dmitro Kuleba: Ucraina este alături de poporul și guvernul „Moldovei prietene în fața amenințărilor reînnoite din partea Moscovei”

INTERNAȚIONAL32 mins ago

Șeful diplomației UE anunță că Iranul și Statele Unite vor relua negocierile privind Acordul nuclear iranian „în zilele următoare”

G73 hours ago

Miniștrii de externe ai G7 și Josep Borrell cer Moscovei să deblocheze porturile ucrainene de la Marea Neagră pentru exporturile de alimente

INTERNAȚIONAL3 hours ago

Premierul britanic se teme că Ucraina ar putea fi obligată să încheie cu Rusia o pace neconvenabilă

INTERNAȚIONAL4 hours ago

Casa Albă: SUA, Australia, Japonia, Noua Zeelandă și Marea Britanie au lansat o alianță pentru a combate influența Chinei în Pacific

INTERNAȚIONAL6 hours ago

Volodimir Zelenski: Ucraina nu mai este o țară terță, este un viitor partener egal pentru cel puțin 27 de țări UE

INTERNAȚIONAL7 hours ago

Șeful diplomației române, apel la acțiune globală fermă și pragmatică în rezolvarea rapidă a actualului blocaj privind exportul de cereale din porturile ucrainene

INTERNAȚIONAL7 hours ago

Bogdan Aurescu și ministrul de externe din Republica Coreea au convenit să reia agenda de vizite oficiale la București și consultările politice cu caracter regulat

SUA20 hours ago

O zi “seismică” în SUA: Curtea Supremă revocă protejarea dreptului femeilor la avort. Joe Biden denunță o decizie care “duce America cu 150 de ani înapoi în timp”

NATO21 hours ago

Sondaj NATO înainte de summitul istoric de la Madrid: Peste 80% dintre români consideră că România este mai sigură datorită Alianței și că aceasta este importantă pentru viitorul securității lor

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Klaus Iohannis: Îmi doresc să ajungem la ce am descris în prima mea campanie prezidențială, ca România și Moldova să fie împreună în UE

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Klaus Iohannis, despre amânarea aderării României la spațiul Schengen: “Și pentru noi reprezintă o frustrare”

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Klaus Iohannis, despre renunțarea la votul în unanimitate la nivelul UE: Este de dorit o arhitectură decizională “mai suplă”, dar acest lucru implică multe “complicații procedurale”

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Klaus Iohannis este de acord cu comunitatea politică europeană propusă de Macron: Nu creăm un înlocuitor la aderare, dar nici așteptarea falsă că un stat va deveni automat membru UE

CONSILIUL EUROPEAN2 days ago

Klaus Iohannis, optimist că R. Moldova și Ucraina vor deveni candidate la UE: Acest statut este o “garanție că integrarea europeană se va întâmpla”

Cristian Bușoi2 days ago

Dosarul Stocării Gazelor: Acordul negociat de eurodeputatul Cristian Bușoi asigură că depozitele de gaze din UE vor fi umplute la cel puțin 80% din capacitate până în noiembrie

PARLAMENTUL EUROPEAN3 days ago

Din plenul PE, Andrej Plenković transmite sprijinul „de neclintit” al Croației pentru ca Ucraina să devină țară candidată la UE

INTERNAȚIONAL4 days ago

Într-un discurs adresat Uniunii Africane, Volodimir Zelenski acuză Rusia că ține Africa ”ostatică”: Pentru a elimina riscul de foamete, ”războiul de colonizare” împotriva Ucrainei trebuie să înceteze

INTERNAȚIONAL5 days ago

Declarația Summitului celor Trei Mări de la Riga: Klaus Iohannis și ceilalți lideri regionali au acordat Ucrainei statutul de “țară parteneră participantă” la Inițiativă

Eugen Tomac1 week ago

Ședință comună a Parlamentelor României și R. Moldova. Eugen Tomac: Suntem două state cu aceeași istorie, vorbim aceeași limbă. Trebuie să ne gândim la viitorul comun

Team2Share

Trending