“Europa Copiilor” – expozitie de lucrari pe teme europene realizate de copiii de la Centrul de Plasament Voluntari

DSC06416Centrul de Informare Europe Direct (CIED) Bucureşti a organizat vineri, 28 iunie, intre orele 9:00 – 14:00, la sediul Institutului European din Romania (IER), DSC_0303Vernisajul Expozitiei de Pictura “Europa Copiilor”. Lucrarile pe teme europene prezentate in cadrul evenimentului au fost realizate de 50 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani, de la Centrul de Plasament Voluntari, participanti la eveniment.

In deschiderea evenimentului, doamna Gabriela Dragan, directorul general al IER, si-a exprimat bucuria cu privire la vizita copiilor din centrul de plasament, sustinandu-i si incurajandu-i sa-si prezinte lucrarile creative, alaturi de doamna Nina Mihalea, directorul Centrului de Plasament Voluntari si reprezentantii Europe Direct Bucuresti. Totodata, doamna Gabriela Dragan le-a vorbit copiilor, pe scurt si pe intelesul lor,  despre Uniunea Europeana si despre activitatea IER si Europe Direct.

Copiii au abordat in creatiile lor teme precum Ziua Europei, cetatenia europeana, statele membre UE, drepturi si libertati.

DSC_0318In partea a doua a evenimentului, copiii au urmarit  spectacolul de teatru si animatie, Zana Maseluta, oferit de trupa Zurli. Cei mici s-au bucurat si de desene pe fata, modelare de baloane, muzica si dans. Cu entuziasmul specific varstei, copiii s-au bucurat din plin de toate aceste momente!

La final, participantii au primit materiale informative si obiecte personalizate de la CIED Bucuresti. Despartirea nu a fost usoara,  insa, atat copiii, cat si organizatorii sunt pe deplin convinsi ca o noua intalnire va avea loc intr-un viitor nu foarte indepartat!

 

DSC_0320

DSC_0309

DSC_0302

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.