Connect with us

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarii români au transmis mesaje cu ocazia Zilei Naționale și a Centenarului Unirii

Published

on

Europarlamentarii români au transmis, sâmbătă, mesaje de Ziua Naţională, pe Facebook, însoţite de fotografii sau filmuleţe sugestive. Şi Consiliul Uniunii Europene a transmis un mesaj şi a realizat un filmuleţ despre România.

”La mulţi ani cu ocazia Centenarului Marii Uniri, România! Happy 100th anniversary of the Great Union, Romania!”, este mesajul care însoţeşte filmuleţul postat pe pagina de Facebook a Consiliului Uniunii Europene.


Europarlamentarul Marian Jean-Marinescu (PNL, PPE): La multi ani, în Uniunea Europeană, România

Foto: Calea Europeana

„La multi ani, România, oriunde te-ai afla: între Carpați, Dunăre și Marea Neagră, în sufletele românilor răspândiți în întreaga lume, în invențiile „Românilor care au schimbat lumea”, în performanțele excepționale ale elevilor români la olimpiade, în înțelepciunea bătrânilor, în primul 10 obținut de Nadia la Montreal, în pământurile roditoare, în sălbăticiunea Deltei, în frumusețea Coziei și a bisericilor „din Nordul Moldovei, în unicitatea costumelor și dansurilor naționale.

La multi ani, în Uniunea Europeană, România!„, a transmis pe Facebook eurodeputatul român.

Europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD, S&D): În an centenar, îmi doresc ca împreună să construim o Românie cât mai puternică în Europa

„În an centenar, îmi doresc ca împreună să construim o Românie cât mai puternică în Europa, să fim uniți, și să privim cu încredere spre următorul deceniu cu viziune și forțe noi”, transmite pe Facebook eurodeputatul S&D.

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE) a ales să transmită un mesaj însoțit de fotografii alături de copilul său.

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE): Împreună trebuie să croim acel drum al unei Românii unite care să pornească de la realizări concrete şi care să-și facă vocea auzită în continuare pe plan european și internațional

Mesajul eurodeputatului:

„Uniți „în gând și simțire”, clădim o Românie dreaptă, dezvoltată și sigură!
La mulți ani, România!

Alături de colegii mei din Partidul Național Liberal, am participat la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României și de Centenarul Marii Uniri, luând parte la ceremonia de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Voievodului Mihai Viteazu, la slujba Te-Deum în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca și am participat la ceremonia oficială dedicată Centenarului României care a cuprins prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Naţional al României şi alocuţiuni privind sărbătoarea Zilei Naţionale.

Această zi istorică importantă trebuie să reprezinte și un prilej de reflecție. Împreună trebuie să croim acel drum al unei Românii unite care să pornească de la realizări concrete şi care să-și facă vocea auzită în continuare pe plan european și internațional. 
Românii au demonstrat atât în trecutul îndepărat, cât și în cel foarte apropiat că știu să lupte pentru o Românie dezvoltată, pentru o Românie în care fiecare cetățean se simte respectat și apreciat, pentru o Românie care oferă copiilor o educație de înaltă calitate, pentru o Românie în care ne bucurăm de un sistem medical sigur, pentru o Românie în care accesul la educație, sănătate, infrastructură rutieră modernă reprezintă o normalitate și nu un lux, pentru o Românie în care manifestările publice sunt încurajate și nu „gazate”, pentru o Românie verticală, o Românie condusă de oameni onești, integri, pentru o Românie unită.

Dragi români, uniți sub același tricolor, vocea noastră este auzită, iar eforturile noastre sunt materializate într-o România dreaptă, dezvoltată și sigură!  Uniți „în gând și simțire“ vom avea țara pe care înaintașii noștri și-au dorit-o pentru noi, iar pe care noi dorim să o lăsăm pentru copiii copiilor noștri! La mulți ani, România!” 

Siegfried Mureșan (PNL, PPE) s-a aflat zilele acestea la Alba Iulia și a participat la festivitățile organizate cu prilejul Centenarului. 

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D): În acest an de o importanță majoră pentru noi toți, am lucrat enorm pentru a promova valorile susținute de înaintașii noștri

„La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!

În acest an de o importanță majoră pentru noi toți, am lucrat enorm pentru a promova valorile susținute de înaintașii noștri.

Alături de parteneri dedicați, am organizat evenimente și proiecte precum „Urmașii Marii Uniri” (lansat pe data de 27 Februarie 2018 la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea), expoziția ambulantă stradală „Portrete ale Unirii” (19 Septembrie 2018 pornind de la Piața Unirii și incluzând licee din Oradea), crearea bustului „Samuil Vulcan” (dezvelit la12 Octombrie 2018 în Beiuș), Conferințele Unirii (organizate pe 1 Noiembrie 2018 la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor), expoziția majoră și evenimentele din cadrul Parlamentului European „De la Versailles la Sibiu, evoluții după 100 de ani. Celebrând valori progresiv sociale europene într-o Românie unită” precum și „Județul Bihor, 100 de ani de la Marea Unire”.

Mai mult, prin întâlnirile avute în acest an, Statul american Kentucky a proclamat ziua de 1 Decembrie ca și zi de celebrare a Centenarului Marii Uniri a românilor”, a transmis reprezentantul României în Parlamentul European. 

Gabriela Zoană (PSD, S&D): Dacă 1 Decembrie 1918 reprezintă un moment important al istoriei noastre, 1 Decembrie 2018 poate reprezenta un moment de început pentru o Românie mai unită

„Dragi români,

Suntem la exact 100 de ani de la momentul în care cele trei provincii istorice s-au unit într-o singură țară, consfințind pentru totdeauna și spunând tuturor țărilor lumii că românii sunt un singur neam și că ocupă un teritoriu unitar în care conviețuiau de veacuri, fără întrerupere.  

Jertfa înaintașilor noștri, eforturile diplomatice, sacrificiile depuse, toate au dus la momentul 1 Decembrie 1918. Astăzi, 100 de ani mai târziu, realizăm, privind înapoi în istorie, că Unirea nu este un act, ci este o stare a unei națiuni, iar această stare nu se păstrează de la sine, ci se clădește. 

Dacă 1 Decembrie 1918 reprezintă un moment important al istoriei noastre, 1 Decembrie 2018 poate reprezenta un moment de început pentru o Românie mai unită.  Marea Unire pe care vă îndemn să o facem astăzi poate fi piatra de temelie a unei Românii așa cum ne-o dorim de fapt cu toții: o Românie importantă pe plan internațional, o Românie dezvoltată economic și având o societate civilizată.

La mulți ani, România! La mulți ani dragi români!”

 

Europarlamentarul Răzvan Popa (PSD, S&D) a îndemnat la optismim în mesajul său cu prilejul Centenarului. 

 

 

.

Siegfried Mureșan

Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE): Îi solicit public premierului Dăncilă să spună dacă și ce ofertă a făcut Guvernul României companiei Volkswagen și dacă este o ofertă mai bună decât a Bulgariei

Published

on

© Siegfried Mureșan/ Facebook

Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE), vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European, îi solicită public premierului demis Viorica Dăncilă să prezinte oferta făcută de Guvern companiei Volkswagen privind construirea unei fabrici, iar dacă oferta nu există sau este slabă din punct de vedere economic, partidul de la guvernare să-și asume eșecul ratării unei investiții străine majore în România, potrivit unui mesaj postat pe Facebook. 

,,Prim-ministrul demis al României, Viorica Dăncilă, inventează vinovați în loc să admită că Guvernul PSD nu a făcut nimic pentru a atrage compania Volkswagen în România”, scrie Mureșan cu referire la acuzațiile premierului în exercițiu că europarlamentarii PNL nu susțin înființarea unui sediu Volkswagen în România și că liderul grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, a trimis o scrisoare companiei în care arată susținerea unei fabrici în Bulgaria, arată B1.ro.

Producătorul german de automobile Volkswagen a anunțat încă de anul trecut că este în căutarea unei destinații în Europa de Est pentru o nouă fabrică de automobile și, după ce a anulat decizia de construire a unei fabrici în Turcia pe fondul incursiunii armate a acesteia în Siria, state membre, printre care România și Bulgaria s-ar fi înscris în cursa pentru găzduirea acesteia.

,,Pentru a atrage o astfel de investiție majoră, primul și cel mai important factor este ca Guvernul României să vină cu o ofertă viabilă din punct de vedere economic”, scrie eurodeputatul PNL, explicând că fostul președinte al Bulgariei, Rosen Plevneliev, actualmente membru în comitetul director al Asociației Producătorilor Auto din Bulgaria, a anunțat public că Bulgaria a făcut Grupului Volkswagen o ofertă care include un ajutor de stat de 260 de milioane de euro: ,,Guvernul României nu a anunțat public nimic despre o ofertă clară, viabilă economic, trimisă de la București companiei Volkswagen”. 

În acest context, Siegfried Mureșan îi solicită public prim-ministrului Dăncilă ,,să spună dacă și ce ofertă a făcut Guvernul României companiei Volkswagen, dacă a făcut o ofertă mai bună decât oferta Bulgariei. În cazul în care nu a venit cu o ofertă viabilă economic, aștept ca doamna Dăncilă să admită public că Guvernul PSD este singurul vinovat dacă România ratează această investiție enormă”. 

Citiți și Rareș Bogdan dezminte acuzațiile Vioricăi Dăncilă: România este în continuare în cărți pentru înființarea unei fabrici Volkswagen. Guvernul PNL va îmbunătăți oferta și va avea credibilitate

,,Este clar că orice dezavantaj pe care România îl are față de orice alt stat din regiune este cauzat de lipsa de implicare a actualului Guvern, din cauza atacurilor Guvernului la statul de drept, din cauza modificărilor la Codul fiscal și din cauză că acest Guvern este izolat pe plan extern. De doi ani de când Viorica Dăncilă este prim-ministru, Bulgaria ne depășește constant. Bulgaria este cu jumătate de picior în zona euro datorită politicilor fiscale și monetare mai bune, în timp ce România mai îndeplinește doar 1 din cele 5 criterii principale de aderare la zona euro. Guvernul Bulgariei este lăudat în raportul Mecanismului pentru Cooperare și Verificare, în timp ce Guvernul României este criticat. În cei doi ani de când este prim-ministru, Viorica Dăncilă nu a atras niciun investitor major în țara noastră. Marile investiții au ocolit România. Compania BMW, spre exemplu, a ales să deschidă o fabrică la Debrecen în Ungaria, la 30 de kilometri de granița cu România”, mai scrie vicepreședintele grupului PPE. 

Acesta punctează că în spațiul public nu există informații concrete care să arate că prim-ministrul demis Viorica Dăncilă să fi făcut ceva concret pentru a atrage această investiție majoră: ,,De abia astăzi, Viorica Dăncilă ne spune că va încerca să o sune pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel. O asemenea convorbire, în acest moment, cu Viorica Dăncilă prim-ministru demis, nu va avea niciun rezultat. Dacă o va suna acum, Viorica Dăncilă va fi surprinsă de răspunsul pe care îl va primi”, a mai spus acesta, cu referire la afirmațiile premierului potrivit căreia președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să facă lobby pe lângă cancelarul german Angela Merkel și pe lângă liderului PPE Manfred Weber pentru susținerea României în negocierile cu Volkswagen. 

Siegfried Mureșan dezminte acuzațiile Vioricăi Dăncilă și dă exemple concrete referitoare la măsurile luate de PNL ,,la toate nivelurile și în permanență pentru a atrage acest mare investitor în România”. 

Acesta spune că încă de la anunțul companiei Volkswagen privind intenția de a deschide o fabrică în Europa de Est, în noiembrie 2018, i-a adresat personal o scrisoare publică prim-ministrului Viorica Dăncilă în care a explicat ,,de ce este foarte important ca România să obțină investiția Volkswagen și i-am cerut Vioricăi Dăncilă să facă toate demersurile pentru acest lucru”. În acest context, explică Mureșan, ,,am întrebat-o dacă a avut sau a planificat să ia contact direct, la nivelul Guvernului, cu principalii acționari ai Grupului Volkswagen. Am mai întrebat dacă va pregăti un plan strategic care să aibă drept obiectiv relocarea facilității de producție a Grupului Volkswagen în România”. 

De asemenea, spune eurodeputatul,  la nivel local, încă de la începutul anului, primarul Aradului, Gheorghe Falcă (în prezent europarlamentar), a purtat discuții cu echipele de consultanți ai Volkswagen care evaluau opțiunile de relocare și a făcut tot ce a ținut de nivelul administrației locale pentru a pune Aradul în topul preferințelor investitorului Volkswagen. Aceste discuții au fost anunțate în spațiul public chiar de Gheorghe Falcă. 

,,Noi, Partidul Național Liberal, vom continua să facem toate demersurile pentru a aduce compania Volkswagen în România. Iar primul și cel mai important factor pentru a atrage un asemenea investitor este ca Guvernul României să vină cu o ofertă viabilă din punct de vedere economic. Este clar că acest Guvern demis, lipsit de credibilitate la nivel european și incompetent nu poate veni cu o astfel de ofertă. Avem nevoie urgent de un nou Guvern care să reia negocierile cu Volkswagen”, este mesajul transmis de europarlamentarul român. 

 

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Rareș Bogdan dezminte acuzațiile Vioricăi Dăncilă: România este în continuare în cărți pentru înființarea unei fabrici Volkswagen. Guvernul PNL va îmbunătăți oferta și va avea credibilitate

Published

on

© Rareș Bogdan/Facebook

Eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației române din grupul PPE în Parlamentul European, o critică dur pe Viorica Dăncilă, premierul interimar al României, după ce aceasta a declarat că Partidul Național Liberal nu susține înființarea unei fabrici Volkswagen în România.

Premierul se joacă periculos cu 4000 de locuri de muncă, cu o investiție de 1,6 miliarde de euro. Acum a mai inventat ceva: faptul că PNL nu ar dori o fabrică Volkswagen în România și că PPE ar face lobby pentru Bulgaria. Nimic mai fals!! Vă spun eu care este adevărul: adevărul este că România este în continuare în cărți. Dar negocierea trebuie să o facă Guvernul României, care nu are credibilitate”, a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

 

Vorbind într-un cadrul unei emisiuni la DC News, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că europarlamentarii PNL nu susțin înființarea unui sediu Volkswagen în România și că liderul grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, a trimis o scrisoare companiei în care arată susținerea unei fabrici în Bulgaria, arată B1.ro.

”Guvernul PNL va îmbunătăți oferta către Volkswagen și – extrem de important pentru un investitor serios, cum e VW – va avea credibilitate!”, a asigurat Rareș Bogdan.

Săptămâna trecută, compania Volkswagen a amânat decizia finală privind noua sa fabrică din Europa de Est, care urma să fie situată în Turcia, ca urmare a ofensivei declanșate de Ankara în nord-estul Siriei, față de care comunitatea internațională și-a arătat opoziția.

Amintim că inițial Volkswagen a analizat mai multe posibile locații pentru a deschide o nouă uzină în Europa de Est, în această cursă fiind înscrisă și România, alături de Bulgaria, dar, în final grupul german a luat decizia de a construi noua fabrică în Turcia.

După recentă decizie a companiei, europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului, a declarat pentru CaleaEuropeană.ro că a participat la începutul anului, din calitatea de edil al orașului Arad, la negocierile oficiale cu compania Volkswagen care a evaluat ofertele prezentate de mai multe țări.

Continue Reading

Adina Vălean

Adina Vălean (PNL, PPE), președintele Comisiei ITRE din PE, întâlnire cu Rick Perry, Secretarul de stat pentru energie american, în marja Forumului UE-SUA dedicat reactoarelor modulare mici

Published

on

© European Parliament

Eurodeputatul Adina Vălean (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European (ITRE), participă cu o intervenție la primul Forum la nivel înalt UE-SUA dedicat reactoarelor modulare mici la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, potrivit unei postări pe Facebook.

Președintele Comisiei ITRE evidențiază că ,,momentul și subiectul acestui forum sunt extrem de importante într-o perioadă în care relația transatlantică este sub presiune de ambele părți ale oceanului”. Potrivit acesteia, ,,presiunile se datorează puterilor globale emergente care doresc o lume multipolară, în care cooperarea bazată pe reguli și valori este înlocuită de soluții ad hoc”.

Totuși, domeniul energetic intensifică cooperarea transatlantică cu toate că ,,discuțiile politice aduc aceste presiuni în lumina reflectoarelor amplificându-le”.

© Adina Vălean/Facebook

,,Ultimii ani au adus, în acest domeniu, colaborări și investiții fără precedent în beneficiul piețelor și al cetățenilor din Europa și Statele Unite. În acest moment conductele de GNL străbat Atlanticul aducând gaze de șist din SUA sub formă de LNG spre țărmurile europene la est și vest, nord și sud, însumând 13% din toate importurile de LNG din UE. În afară de LNG, vorbim de o prezență în continuă creștere a investitorilor americani în Marea Mediterană de Est, în Marea Nordului și în Marea Neagră, care caută să extindă explorarea și producția de gaze autohtone europene”, transmite eurodeputatul liberal. 

,,Aceste dovezi arată clar că cooperarea energetică UE-SUA îmbunătățește securitatea aprovizionării UE, dar contribuie, de asemenea, la diversificarea surselor de aprovizionare și, prin urmare, face ca prețurile să fie mai competitive la nivel global pentru consumatori și întreprinderi”, mai punctează aceasta. 

De asemenea, Adina Vălean a avut o întrevedere cu Secretarul de stat pentru energie al SUA, Rick Perry, înaintea începerii primului Forum la nivel înalt UE-SUA dedicat reactoarelor modulare mici la sediul Comisiei Europene din Bruxelles. 

Intervenția sa în cadrul Forumului o va urma pe cea a înaltului oficial american. 

Adina Vălean (PNL, PPE) este membru al Parlamentului European încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. În noua legislatura, Vălean este singurul român președinte al unei comisii parlamentare, Comisia pentru industrie, cercetare și energie (ITRE).

Aceasta a ocupat poziția de vicepreședinte al PE în perioada 2014-2017. Eurodeputatul a fost în perioada 2017-2019 primul român președinte al unei Comisii a Parlamentului European, cea pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară.

Adina Vălean a fost aleasă ”Europarlamentarul Anului 2015” la categoria Energie și a fost inclusă de Politico Europe în lista celor mai influenți 40 de membri ai Parlamentului European. 

De asemenea, de curând, Adina Vălean a fost inclusă în topul celor mai influenți eurodeputați pentru activitatea sa din Parlamentul European, fiind al patrulea cel mai influent membru al instituției europene, potrivit unui top al celor mai puternici 100 de eurodeputați realizat de VoteWatch Europe.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending