Connect with us

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarii români au transmis mesaje cu ocazia Zilei Naționale și a Centenarului Unirii

Published

on

Europarlamentarii români au transmis, sâmbătă, mesaje de Ziua Naţională, pe Facebook, însoţite de fotografii sau filmuleţe sugestive. Şi Consiliul Uniunii Europene a transmis un mesaj şi a realizat un filmuleţ despre România.

”La mulţi ani cu ocazia Centenarului Marii Uniri, România! Happy 100th anniversary of the Great Union, Romania!”, este mesajul care însoţeşte filmuleţul postat pe pagina de Facebook a Consiliului Uniunii Europene.


Europarlamentarul Marian Jean-Marinescu (PNL, PPE): La multi ani, în Uniunea Europeană, România

Foto: Calea Europeana

„La multi ani, România, oriunde te-ai afla: între Carpați, Dunăre și Marea Neagră, în sufletele românilor răspândiți în întreaga lume, în invențiile „Românilor care au schimbat lumea”, în performanțele excepționale ale elevilor români la olimpiade, în înțelepciunea bătrânilor, în primul 10 obținut de Nadia la Montreal, în pământurile roditoare, în sălbăticiunea Deltei, în frumusețea Coziei și a bisericilor „din Nordul Moldovei, în unicitatea costumelor și dansurilor naționale.

La multi ani, în Uniunea Europeană, România!„, a transmis pe Facebook eurodeputatul român.

Europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD, S&D): În an centenar, îmi doresc ca împreună să construim o Românie cât mai puternică în Europa

„În an centenar, îmi doresc ca împreună să construim o Românie cât mai puternică în Europa, să fim uniți, și să privim cu încredere spre următorul deceniu cu viziune și forțe noi”, transmite pe Facebook eurodeputatul S&D.

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE) a ales să transmită un mesaj însoțit de fotografii alături de copilul său.

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE): Împreună trebuie să croim acel drum al unei Românii unite care să pornească de la realizări concrete şi care să-și facă vocea auzită în continuare pe plan european și internațional

Mesajul eurodeputatului:

„Uniți „în gând și simțire”, clădim o Românie dreaptă, dezvoltată și sigură!
La mulți ani, România!

Alături de colegii mei din Partidul Național Liberal, am participat la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României și de Centenarul Marii Uniri, luând parte la ceremonia de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Voievodului Mihai Viteazu, la slujba Te-Deum în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca și am participat la ceremonia oficială dedicată Centenarului României care a cuprins prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Naţional al României şi alocuţiuni privind sărbătoarea Zilei Naţionale.

Această zi istorică importantă trebuie să reprezinte și un prilej de reflecție. Împreună trebuie să croim acel drum al unei Românii unite care să pornească de la realizări concrete şi care să-și facă vocea auzită în continuare pe plan european și internațional. 
Românii au demonstrat atât în trecutul îndepărat, cât și în cel foarte apropiat că știu să lupte pentru o Românie dezvoltată, pentru o Românie în care fiecare cetățean se simte respectat și apreciat, pentru o Românie care oferă copiilor o educație de înaltă calitate, pentru o Românie în care ne bucurăm de un sistem medical sigur, pentru o Românie în care accesul la educație, sănătate, infrastructură rutieră modernă reprezintă o normalitate și nu un lux, pentru o Românie în care manifestările publice sunt încurajate și nu „gazate”, pentru o Românie verticală, o Românie condusă de oameni onești, integri, pentru o Românie unită.

Dragi români, uniți sub același tricolor, vocea noastră este auzită, iar eforturile noastre sunt materializate într-o România dreaptă, dezvoltată și sigură!  Uniți „în gând și simțire“ vom avea țara pe care înaintașii noștri și-au dorit-o pentru noi, iar pe care noi dorim să o lăsăm pentru copiii copiilor noștri! La mulți ani, România!” 

Siegfried Mureșan (PNL, PPE) s-a aflat zilele acestea la Alba Iulia și a participat la festivitățile organizate cu prilejul Centenarului. 

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D): În acest an de o importanță majoră pentru noi toți, am lucrat enorm pentru a promova valorile susținute de înaintașii noștri

„La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!

În acest an de o importanță majoră pentru noi toți, am lucrat enorm pentru a promova valorile susținute de înaintașii noștri.

Alături de parteneri dedicați, am organizat evenimente și proiecte precum „Urmașii Marii Uniri” (lansat pe data de 27 Februarie 2018 la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea), expoziția ambulantă stradală „Portrete ale Unirii” (19 Septembrie 2018 pornind de la Piața Unirii și incluzând licee din Oradea), crearea bustului „Samuil Vulcan” (dezvelit la12 Octombrie 2018 în Beiuș), Conferințele Unirii (organizate pe 1 Noiembrie 2018 la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor), expoziția majoră și evenimentele din cadrul Parlamentului European „De la Versailles la Sibiu, evoluții după 100 de ani. Celebrând valori progresiv sociale europene într-o Românie unită” precum și „Județul Bihor, 100 de ani de la Marea Unire”.

Mai mult, prin întâlnirile avute în acest an, Statul american Kentucky a proclamat ziua de 1 Decembrie ca și zi de celebrare a Centenarului Marii Uniri a românilor”, a transmis reprezentantul României în Parlamentul European. 

Gabriela Zoană (PSD, S&D): Dacă 1 Decembrie 1918 reprezintă un moment important al istoriei noastre, 1 Decembrie 2018 poate reprezenta un moment de început pentru o Românie mai unită

„Dragi români,

Suntem la exact 100 de ani de la momentul în care cele trei provincii istorice s-au unit într-o singură țară, consfințind pentru totdeauna și spunând tuturor țărilor lumii că românii sunt un singur neam și că ocupă un teritoriu unitar în care conviețuiau de veacuri, fără întrerupere.  

Jertfa înaintașilor noștri, eforturile diplomatice, sacrificiile depuse, toate au dus la momentul 1 Decembrie 1918. Astăzi, 100 de ani mai târziu, realizăm, privind înapoi în istorie, că Unirea nu este un act, ci este o stare a unei națiuni, iar această stare nu se păstrează de la sine, ci se clădește. 

Dacă 1 Decembrie 1918 reprezintă un moment important al istoriei noastre, 1 Decembrie 2018 poate reprezenta un moment de început pentru o Românie mai unită.  Marea Unire pe care vă îndemn să o facem astăzi poate fi piatra de temelie a unei Românii așa cum ne-o dorim de fapt cu toții: o Românie importantă pe plan internațional, o Românie dezvoltată economic și având o societate civilizată.

La mulți ani, România! La mulți ani dragi români!”

 

Europarlamentarul Răzvan Popa (PSD, S&D) a îndemnat la optismim în mesajul său cu prilejul Centenarului. 

 

 

.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, după ce PE a adoptat rezoluția privind penuria de medicamente: În urma amendamentelor propuse, criza medicamentelor va ocupa un loc important în viitoarea strategie farmaceutică

Published

on

© European Union 2018 - Source : EP

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție prin care solicită Comisiei Europene și statelor membre să acționeze mai ferm și coordonat pentru a reduce la minim situațiile în care sănătatea oamenilor este pusă în pericol de lipsa medicamentelor.

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) a reușit, prin amendamentele pe care le-a propus, ca această problemă, a crizei medicamentelor, să ocupe un loc important în viitoarea strategie farmaceutică, strategia pe care Comisia Europeană o va lansa în noiembrie, anul acesta.

Potrivit unui mesaj postat de acesta pe pagina de Facebook, acesteia i se adaugă și faptul că ”exportul paralel, una dintre cauzele lipsei medicamentelor, va fi analizat și abordat în viitoarea strategie farmaceutică”.

În plus, datorită inițiativei eurodeputatului român, ”criza medicamentelor va fi definită uniform la nivelul UE, pornind de la definiția propusă de Agenția Europeană a Medicamentelor, în 2019” iar ”Comisia Europeană va trebui să abordeze problema lipsei de transparență a costurilor de cercetare pentru noile medicamente”, Executivul european primind solicitarea ca, de acum încolo, ”în statistica UE privind veniturile și condițiile de viață ale cetățenilor (EU-SILC) să fie raportate și date privind lipsa accesului la medicamente, pentru că până acum, nicio raportare la nivel UE nu a inclus și accesul la medicamente drept un criteriu legat de bunăstarea oamenilor”.

Parlamentul European a adoptat joi cu 663 de voturi pentru, 23 împotrivă și 10 abțineri o rezoluție prin care face apel la un răspuns articulat din partea Uniunii Europene la o problemă care s-a acutizat în contextul pandemiei de coronavirus, având un impact negativ direct asupra sănătății cetățenilor europeni și siguranței acestora.

Potrivit unui comunicat, Legislativul european salută noul program de sănătate la Uniunii Europene, EU4Health, și solicită Comisiei Europene să utilizeze viitoarea strategie farmaceutică pentru a se asigura că vor fi disponibile în Europa produse medicamentoase sigure, accesibile, examinând, în același timp, modalitățile de reluare a producției în Europa.

Această nevoie semnalată de Parlamentul European este cu atât mai urgentă cu cât 40% dintre medicamentele comercializate în Uniunea Europeană sunt produse în state care nu sunt membre UE, în vreme ce 60%-80% dintre ingredientele farmaceutice sunt produse în China sau India.

Rezoluția adoptată de Parlamentul European poate fi consultată AICI

Continue Reading

Dragoș Pîslaru

Dragoș Pîslaru: Statul român trebuie să facă parteneriat cu cei care cunosc realitățile din teren pentru implementarea programelor de integrare a romilor

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Statul român trebuie să facă parteneriat cu cei care cunosc realitățile din teren pentru implementarea programelor de integrare a romilor, este mesajul transmis de eurodeputatul Dragoș Pîslaru, coordonator Renew Europe pentru Comisia de Muncă și Afaceri Sociale din Parlamentul European, în contextul adoptării, ieri, cu o largă majoritate (545 la 96), a unui raport despre implementarea Strategiilor Naționale pentru integrarea Roma în Uniunea Europeană.

„Este cutremurător să comparăm cifrele de investiții în integrarea Roma, în România dar și alte țări UE, cu indicii de excluziune socială, din educație, piața muncii, acces la nutriție, locuire sau sănătate pe care minoritatea romă trebuie să îi înfrunte în continuare. Știm că se poate, știm că pot exista programe de succes, că sunt oameni ca Valeriu Nicolae în Ferentari, Claudia Costea la Pirita, Nadia Gavrila la Ponorâta și alte asociații care se implică la firul ierbii, în comunități, și care au soluții la astfel de probleme”, scrie eurodeputatul.

În calitate de coordonator al Renew Europe pentru Comisia de Muncă și Afaceri Sociale, Dragoș Pîslaru  menționează că s-a asigurat că raportul conține „o cerere pentru obiective obligatorii puse de către Comisie, împreună cu măsuri și calendare propuse statelor membre, pentru următorul val de finanțare pentru strategiile naționale”. Aceasta trebuie să vină la pachet cu fonduri suficiente și asistență tehnică care să țină cont de realitățile din teren, adaugă politicianul român.

El este de părere că statul român trebuie să facă parteneriat cu cei care cunosc realitățile din teren pentru implementarea programelor de integrare a romilor.

„Este de datoria noastră să cream acces și oportunitate pentru toți cetățenii României, indiferent de apartenența etnică, indiferent de partidul pentru care votează. Uniunea Europeană va continua să investească în aceste programe, dar este timpul ca autoritățile din România să facă pașii necesari, reali, pentru a lăsa aceste probleme cu adevărat în urmă!”, subliniază Dragoș Pîslaru. 

Continue Reading

Vlad Nistor

Profesorul Vlad Nistor, invitat să devină Visiting Senior Fellow al London School of Economics. El va coordona un proiect dedicat relațiilor UE – Marea Britanie

Published

on

© vladnistor.ro

Eurodeputatul Vlad Nistor, cadru didactic la Facultatea de Istorie a Universității din București și profesor emerit al Universității din București, a fost invitat să devină Visiting Senior Fellow al prestigioasei London School of Economics and Political Sciences, informează instituția acedemică într-un comunicat.

Ca membru al think-tank-ului de relații internaționale IDEAS al LSE, profesorul Nistor va coordona un nou proiect de cercetare, focalizat asupra viitorului relațiilor dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie. 

IDEAS este unul dintre cele mai importante think-tank-uri de politică internațională din lume, cu proiecte de anvergură globală. Între cei care au devenit cu timpul Visiting Senior Fellows în cadrul său se numără universitari, cercetători, diplomați, militari de rang înalt și personalități ale lumii financiare, între care amintim pe Jamie Shea, Sir Richard Barrons, prof. Priscilla Roberts, Gideon Rachman și alții.

Prof. univ. dr. Vlad Nistor face parte din Catedra de Istorie Antică și Arheologie a Facultății de Istorie din cadrul Universității București. Este cercetător și istoric, specializat în relațiile internaționale, iar între anii 2004-2012 a fost decan al Facultății de Istorie a UB. Totodată, profesorul Nistor a fost președinte al Senatului Universității din București timp de patru ani, între 2011 și 2015.

Mai multe informații despre programul de cercetare si dezbateri al think-tank-ului de politică internațională pe care prof. univ. dr. Nistor a fost desemnat să-l conducă pot fi accesate aici.

Vlad Nistor este membru al Parlamentului European de la 1 decembrie 2019, când a înlocuit-o pe Adina Vălean în calitate de membru al Parlamentului European, după ce aceasta a devenit membru al Comisiei Europene.

În Parlamentul European, Nistor este membru în Comisia pentru afaceri externe, în Delegația la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, în Delegația pentru relațiile cu India și în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest.

În cariera sa politică, Nistor a fost deputat între anii 2012 și 2016, iar în prezent este Vicepreședinte al PNL pentru politică externă, apărare și securitate națională. 

Totodată, Vlad Nistor a fost director general al Institutului Diplomatic Român, din 2005. În perioada 1998-2000, în mandatul lui Emil Constantinescu, a fost consilier de stat la Președinția României. Este membru în Consiliul Științific al asociației New Strategy Center.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending