Connect with us

Claudia Țapardel

Europarlamentarul Claudia Ţapardel (PSD, S&D) participă la o serie de întâlniri bilaterale cu membri ai Comisiei Juncker

Published

on

În cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, europarlamentarul PSD Claudia Țapardel a avut întâlniri bilaterale cu doi dintre cei mai importanți membri ai Comisiei Juncker, Comisarul European pentru Mobilitate și Transport, Violeta Bulc, precum și Comisarul European pentru Educaţie, Cultură şi Tineret, Tibor Navracsics, cu scopul de a consolida legăturile de colaborare privind două sectoare foarte importante pentru România, sectorul de transport, precum și sectorul de educație și cultură. În contextul în care România va prelua, în scurt timp, Preşedinţia rotativă a Consiliului European, europarlamentarul Ana-Claudia Ţapardel consideră că acest lucru reprezentă o oportunitate pentru a stabili agenda de priorități la nivel european privind proiectele pentru dezvoltarea sectorului de transport și a industriei de turism.

Temele discuțiilor purtate între Comisarul Violeta Bulc și europarlamentarul Claudia Țapardel s-au axat pe prioritățile Președinției Rotative a României în ceea ce privește sectorul de transport rutier, precum și pe situația prezentă privind negocierile pe pachetul de mobilitate, europarlamentarul reiterând poziția sa cu fermitate și a reprezentanților statelor membre din Europa Centrală și de Est, și implicit a României.

Pachetul Rutier reprezintă per ansamblu un pas înainte pentru crearea unui sistem de transport rutier funcțional și cu adevărat european. Tranziția către modernizarea fundamentală a mobilității în Uniunea Europeană va avea mai multe provocări și trebuie să fie corectă din punct de vedere social, dar companiile de transport nu trebuie să fie împovărate cu sarcini administrative suplimentare. De asemenea, avem nevoie de o legislație europeană care să fie în avantajul tuturor statelor membre și care să conducă la o piață de transport integrată și consolidată, fără a sacrifica companiile din Centrul și Estul Europei, care și așa trebuie să facă față unor costuri suplimentare față de cele din Vest (determinate și de distanțele mult mai lungi pe care trebuie să le parcurgă) și trebuie să suporte de cele mai multe ori un tarif inferior în comparație cu cel primit de companiile din Vest. Sacrificând companiile din Centrul și Estul Europei vom sacrifica de fapt mobilitatea și chiar locurile de muncă ale celor care își desfășoară activitatea în acest domeniu”, a precizat eurodeputata PSD.

În cadrul întâlnirii, europarlamentarul Țapardel a ridicat problema cu privire la  dificultățile cu care se confruntă România în obținerea fondurilor europene pentru dezvoltarea infrastructurii, adresând o solicitare de sprijin din partea instituțiilor europene pentru soluționarea acestora. Astfel, Comisarul Bulc a anunțat vești bune pentru România. Comisia Europeană va permite alocarea fondurilor din Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF) fără impunerea unor restricții, până când statele membre vor reuși să atingă un prag minim al calității infrastructurii. Comisia lucrează în prezent la stabilirea acestui prag minim.

Este o veste extraordinară faptul că în sfârșit instituțiile europene au înțeles dificultățile cu care se confruntă România în ceea ce privește accesarea fondurilor europene. Consider că alocarea fondurilor fără condiționalități restrictive pentru atingerea unui prag minim al calității infrastructurii va ajuta România să depășească aceste probleme și astfel să recupereze din decalajul care există în prezent între Estul și Vestul Europei, a declarat europarlamentarul PSD Claudia Țapardel.

Totodată, discuțiile au atins și subiectul propunerii de modificare a Regulamentului 1008 privind normele comune pentru operarea serviciilor aeriene în Comunitate, cu privire la extinderea posibilității de închiriere a aeronavelor cu echipaj din state terțe (wet-leasing), un dosar legislativ pe care europarlamentarul Țapardel a fost desemnat raportor. Comisarul Violeta Bulc i-a oferit garanții europarlamentarul Țapardel că Regulamentul revizuit al Comisiei va conține prevederi care vor garanta ca statutul social al angajaților și drepturile pasagerilor să nu fie afectate în practicile de wet-leasing.

Nu în ultimul rând, Comisarul Bulc și europarlamentarul Claudia Țapardel vor colabora în ceea ce privește acțiunile pentru asigurarea unui transport sigur și combaterea fenomenului de live-streaming la volan care afectează siguranța rutieră în multe state membre. În acest sens, au discutat despre posibilitatea utilizării tehnologiilor moderne pentru a încuraja șoferii să adopte o conduită responsabilă atunci când se află la volan.

În calitate de legislatori, ne revine obligația de a găsi măsuri prin care să combatem comportamentul iresponsabil al șoferilor, care prin utilizarea telefonului în timpul condusului, pun în pericol siguranța celorlalți pasageri ai vehiculului, precum și a celorlalți participanți la trafic. În acest sens, trebuie să găsim nu doar măsurile pentru a preveni aceste conduite iresponsabile, dar și modalități de sancționare a acestora”, a precizat europarlamentarul Țapardel.

În cadrul întâlnirii dintre Comisarul pentru Educaţie, Cultură şi Tineret, Tibor Navracsics și europarlamentarul PSD Claudia Țapardel au fost abordate subiecte importante privind promovarea patrimoniului şi culturii europene cu scopul dezvoltării industriei de turism, identificând oportunități de colaborare în contextul preluării Președinției Rotative a Consiliului de către România.

Comisarul Navracsics și Europarlamentarul Țapardel au stabilit să coopereze în anul viitor pe proiecte ce privesc educația și includerea tinerilor pe piața muncii. Comisarul Navracsics a anunțat obiectivul ca până în 2025 să existe un Spațiu al Educației Europene, o inițiativă care va întări colaborarea între universitățile din statele membre și va facilita schimbul de experiență între studenți și cadre universitare, precum și crearea unui cadru pentru recunoașterea și echivalarea studiilor.

Mă bucur foarte mult că instituțiile europene realizează faptul că în Europa capitalul uman este cel mai important, și, mai mult decât atât, faptul că tinerii cetățeni europeni sunt prezentul și viitorul Europei. De aceea, mă bucur că vom avea la nivel european un cadru formal prin care să le asigurăm o educație de calitate, accesul la îmbunătățirea competențelor lingvistice, precum și un cadru transparent de echivalare a studiilor în toate statele membre UE”, a declarat europarlamentarul social-democrat Claudia Țapardel.

Claudia Țapardel

Europarlamentarul Claudia Țapardel: Săptămâna aceasta am dedicat-o cu bucurie ultimului meu grup de vizitatori, un grup drag sufletului meu cu care am colaborat și care mi-a fost mereu alături

Published

on

© Claudia Țapardel/ Facebook

Săptămâna aceasta am dedicat-o cu bucurie ultimului meu grup de vizitatori, un grup drag sufletului meu, prieteni, colegi, cât şi oameni cu care am colaborat și care mi-au fost mereu alături și m-au susținut în toată activitatea mea politică, a precizat europarlamentarul Claudia Țapardel într-o postare pe Facebook.

Aceasta a ținut să le mulțumească celor prezenți pentru încrederea pe care i-au acordat-o pe ”parcursul întregului meu mandat și sper ca aceste zile petrecute în <<inima Europei>> să vă rămână în suflet”.

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud. De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

Continue Reading

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel salută proiectul ”România dă tonul Uniunii Europene”, un demers muzical în șase capitale europene pentru promovarea președinției României la Consiliul UE

Published

on

©️ Claudia Țapardel/ Facebook

Mandatul președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene este marcat în această perioadă printr-un număr de șase flash mob-uri ce au ca destinație aeroporturi sau gări principale din șase capitale UE și se desfășoară sub motto-ul ”România dă tonul Uniunii Europene”.

Proiectul, finanțat în majoritate de către Guvernul României, Ministerul Culturii și al Identității Naționale și, în parte, de către Asociația Philson Young, proiectul ”România dă tonul Uniunii Europene” are ca misiune captarea atenției către România, prin cel mai inedit și modern mod: flash mob-ul.

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, prin intermediul uneia dintre cele mai vechi și cunoscute forme de manifestare artistică – concertul de muzica clasică – proiectul conferă vizibilitate României în rândul cetățenilor europeni, prezenți la evenimentele din cadrul proiectului.

Programat să fie implementat în importante capitale europene, ”România dă tonul Uniunii Europene” a ales Orchestra Simfonică București pentru a organiza si realiza șase flash mob-uri având ca destinație aeroporturi sau gări principale precum: Madrid, Praga, Bratislava, Budapesta, Viena și Bruxelles. În programul artistic figurează lucrări muzicale celebre scrise de compozitori europeni și români.

În context, eurodeputatul Claudia Țapardel, co-președinte al Intergrupului pentru turism din Parlamentul European, a arătat că acest proiect este încă ”o dovadă a atașamentului României față de valorile europene, precum și a creativității artiștilor români”.

Mă bucură inițierea acestui proiect și desfășurarea lui în șase capitale europene, de la Madrid la Praga, Bratislava sau Budapesta, și de la Viena la Bruxelles. Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, un adevărat succes din punct de vedere al dosarelor finalizate, a fost și este un moment despre modul nostru de viață european. Am început această președinție printr-un mare concert la Ateneul Român, în prezența liderilor europeni, și încheiem simbolic, tot prin muzică și artă, acolo unde trebuie: în Europa și printre europeni”, a declarat Țapardel pentru CaleaEuropeană.ro.

”România dă tonul Uniunii Europene” readuce în atenţia publicului valorile fundamentale care au gravitat în conştiinţa generaţiilor anterioare şi care deși astăzi ar putea fi considerate desuete, folosirea muzicii ca mijloc de a dobândi cunoaştere asupra sinelui şi asupra lumii, pacifismul şi acceptarea diferenţelor ca paşi în dezvoltare și punerea în valoare a artiștilor români pot consolida cu succes relaţiile culturale. Prin implementarea mobilității artistice și aderarea la motto-ul romania2019.eu, coeziunea, putem promova imaginea românilor și a Romaniei și poziționarea ca un puternic factor cultural în UE.

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2019

Eurodeputatul Claudia Țapardel, mesaj privind campania electorală: „În loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt dezbinaţi”

Published

on

Foto: Calea Europeană

În contextul în care în mai puțin de 10 zile vor avea loc alegerile euoropene, europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD, S&D) explică mizele acestor alegeri pentru România și modul în care candidații români pentru europarlamentare ar fi trebuit să desfășoare campania electorală. Totodată, aceasta critică modul în care mesajele electorale nu și-au păstrat adevăratul scop, acela de a convinge cetățenii de a fi prezenți la urnele de vot în data de 26 mai. 

„Cu 10 zile înainte de votul foarte important din 26 mai, când românii îşi vor putea alege reprezentanţii în Parlamentul European, se observă o escaladare a violenţei verbale şi, pe alocuri, chiar a celei fizice, o radicalizare a mesajelor electorale cu accente de ură mai ales în mediul online. Este regretabil că s-a ajuns în această situaţie în care, în loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt dezbinaţi, sunt instigaţi unii împotriva celorlaţi, se incită la ură şi violenţă”, a menționat Claudia Țapardel. 

În comunicatul remis Calea Europeană, deputatul european a menționat faptul că „lipsesc aproape în totalitate dezbaterile despre ce înseamnă Parlamentul European, importanţa sa printre instituţiile comunitare, rolul unui europarlamentar şi ce poate face acesta pentru ţara lui, dar şi obiectivele majore ale României în Uniunea Europeană. Dintr-o campanie electorală pentru europarlamentare nu pot lipsi astfel de teme de dezbatere, care să înlocuiască agenda politică internă marcată la nesfârşit de conflictele dintre putere şi opoziţie.”

Claudia Țapardel subliniază rolul importat pe care îl are România în alegerile pentru viitoarea legislatură a Parlamentului European „prin numărul mare de europarlamentari” „mizele sunt uriaşe”. Aşa cum s-a văzut în ultima perioadă, România este un pion important pe tabla de şah cu instituţii europene.”

România este o ţară profund europeană, cu un viitor pro-european, lucru dovedit în toţi aceşti ani de după aderare”, subliniază Claudia Țapardel.

Potrivit eurodeputatului socialist, obiectivul naţional strategic rămâne aderarea României la spaţiul Schengen consolidat şi pe deplin funcţional, pentru ca cetăţenii români să beneficieze de avantajele exercitării depline a dreptului de liberă circulaţie.

„Bătălia care se va da după europarlamentare va fi şi în această direcţie, precum şi în zona eliminării Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), un instrument discriminatoriu folosit împotriva României. Toate fac parte din strategia susţinută şi promovată de Guvern, prin care se doreşte eliminarea dublului standard care se aplică din păcate României. Ţara noastră este membră cu drepturi depline a Uniunii Europene şi trebuie tratată ca atare, pe picior de egalitate cu celelalte state membre.”

În viziunea eurodeputatului, misiunea europarlamentarilor români este de a contribui masiv la îndeplinirea obiectivelor României, iar în acest sens „ar trebui să fie şi dezbaterea din campania electorală, să se renunţe la actualul mod de face campanie, pentru că românii sunt cei cu adevărat afectaţi de ura şi dezbinarea din politica românească.” 

Este regretabil că s-a ajuns în această situaţie în care, în loc să vorbim despre importanţa scrutinului european, asistăm la o adevărată campanie prin care românii sunt instigaţi unii împotriva celorlaţi, se incită la ură şi violenţă, vina principală pentru această stare de fapt fiind la opoziţie, în frunte cu preşedintele Românie.”

Continue Reading

Facebook

Guvernul României: Măsuri de prevenție coronavirus (COVID-19)

Măsuri de prevenție - COVID19

Măsuri de prevenție - COVID-19#Coronavirus #COVID19

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 11 martie 2020
Advertisement
Advertisement

Trending