Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE): România este pe punctul de pierde posibilitatea de a găzdui Agenția Europeană a Medicamentului

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE)  susține că România este pe punctul de a pierde posibilitatea de a găzdui Agenția Europeană a Medicamentului din cauza faptului că dosarul a fost superficial întocmit, iar autoritățile române nu au răspuns clar la toate condițiile prevăzute în dosarul de ofertă.

„Problemele de accesibilitate și facilitățile insuficiente ale clădirii oferită de România sunt reale. Ideea unor membri PSD de a da vina pe Comisia Europeană face parte din arsenalul propagandei pesediste cu <străinii care nedreptățesc România>. Nu nedreptățește nimeni România. Maniera în care autoritățile au acționat până acum este superficială”, afirmă Bușoi, potrivit unui comunicat remis presei.

”Oportunitatea pentru ca România să obțină găzduirea EMA vine din faptul că există o recunoaștere clară în mediul politic european în legătură cu necesitatea ca o agenție europeană importantă să fie alocată țărilor din Estul Europei. Pentru opinia publică din țară, relocarea EMA pare o chestiune neinteresantă, de birocrație europeană, dar trebuie înțeles că nu este deloc așa. Guvernul PSD trebuia să facă o miză politică din câștigarea dosarului și nu a făcut asta. Agenția joacă un rol esențial în aprobarea noilor medicamente de pe piața europeană, are 900 de angajați și primește, anual, zeci de mii de vizite de la autorități internaționale și oameni de știință, oferind numeroase oportunități de imagine pentru România și câștiguri financiare directe”, subliniază Cristian Bușoi, conform sursei citate.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.