Connect with us

Daniel Buda

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE) sprijină schimbul de experiență la nivelul UE. Studenți români, vizită în Parlamentul European și la ferme din jurul Bruxelles-ului

Published

on

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL, PPE) a organizat o vizită de studiu a studenților la Parlamentul European pentru a-i familiariza cu procedurile forului legislativ al UE și pentru a le arăta cum se practică agricultura în Occident.

„La fel ca şi anul trecut, şi în acest an am ales să fiu gazda unui grup de studenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, cărora le-am facilitat vizita la Parlamentul European dar şi la ferme din jurul Bruxelles-ului pentru a putea vedea, la faţa locului, ce înseamnă să fii fermier în Vest”, a precizat europarlamentarul pe un site de socializare.

„Un fermier care îşi dimensionează exploataţia de regulă la atât cât gestiona alături de familie, fiind prea puţine locurile în care găseşti angajaţi la aceste ferme. Un fermier care, în mod obligatoriu, îşi procesează materia primă, fie că vorbim de fermele de oi, fie că vorbim de cele de vaci. De remarcat a fost faptul că cel care prelucrează laptele de oaie a ajuns să aibă anul trecut un venit de peste 1500 de euro pe cap de animal. O fi mult, o fi putin? Glumesc. Nu este mult, este foarte mult dar se poate”, a notat europarlamentarul.

„M-aş bucura ca tinerii fermieri prezenţi în aceste zile la Bruxelles să folosească acest mic schimb de experienţă şi să implementeze acest concept de producţie, prelucrare şi vânzare şi în România”, a conchis Daniel Buda.

Daniel Buda

Eurodeputatul Daniel Buda deplânge dispariția președintelui Parlamentului European: Este o pierdere imensă și o perioadă grea pentru întreg legislativul european

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE) deplânge dispariția președintelui Parlamentului European, David Sassoli, care a decedat la vârsta de 65 de ani într-un spital din orașul italian Aviano.

”Parlamentul European este în doliu! Vestea decesului președintelui Parlamentului European, David Sassoli, a întristat profund politica europeană.  Deși mandatul de doi ani şi jumătate al președintelui David Sassoli fost îngreunat de criza generată de pandemia Covid, domnia sa a fost extrem de echilibrat și preocupat să asigure cele mai înalte standarde de siguranță în Uniunea Europeană.  Este o pierdere imensă și o perioadă grea pentru întreg legislativul european.  Sincere condoleanțe familiei! Odihnă veșnică, David Sassoli”, a transmis Daniel Buda într-o postare pe Facebook.

Mesaje similare au venit și din partea liderilor instituțiilor europene, președinții Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Consiliului European, Charles Michel.

”Sunt profund îndurerată de moartea unui mare european și italian. David Sassoli a fost un jurnalist pasionat, un președinte extraordinar al Parlamentului European și, mai presus de toate, un prieten drag. Gândurile mele se îndreaptă către familia sa. Odihnește-te în pace, dragă David”, a scris von der Leyen, pe Twitter.

La rândul său, Charles Michel și-a exprimat tristețea la aflarea veștii morții președintelui Parlamentului European, pe care l-a descris drept ”un european sincer și pasionat”.

Moartea lui David Sassoli a fost primită cu tristețe și de oficialii de la București.

Sunt ”profund întristat de dispariția subită a lui David Sassoli. A fost un prieten al României și un lider care a luptat pentru valorile europene și principiile Uniunii Europene”, l-a caracterizat președintele Klaus Iohannis într-o postare pe Twitter.

“În numele meu şi al Guvernului transmit sincere condoleanţe familiei preşedintelui Parlamentului European, omului politic şi jurnalistului David Sassoli”, a scris premierul Nicolae Ciucă pe Facebook.

David Sassoli a încetat din viață luni noapte la spitalul din oraşul italian Aviano. În vârstă de 65 de ani, acesta fusese internat încă de pe 26 decembrie ”din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar”.

Social-democratul italian, care înainte de a intra în politică a avut o lungă carieră în jurnalism, a fost numit preşedinte al Parlamentului European în iulie 2019 şi se afla în ultima săptămână a mandatului său, în condiţiile în care marţea viitoare Parlamentul va alege un nou preşedinte, întrucât a ajuns la jumătatea acestei legislaturi (2019-2024).

Este pentru prima dată în istoria Parlamentului European când un preşedinte în exerciţiu a murit.

În conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului, primul vicepreşedinte trebuie să exercite funcţia de preşedinte până la alegerea unui succesor.

Continue Reading

Daniel Buda

Daniel Buda: Lupii și urșii din întreaga UE, pe cale să devină distrugătorii sectorului zootehnic!

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Lupii și urșii din întreaga UE sunt pe cale să devină distrugătorii sectorului zootehnic, avertizează eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), vicepreședintele Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, care cere reconsiderarea politicii față de aceste animale pentru a asigura protecția fermierilor și pentru a preveni depopularea zonelor rurale. 

În acest sens, Daniel Buda a sugerat scăderea nivelului de protecție al lupilor în cadrul Directivei Habitate vând în vedere pericolul pe care îl reprezintă pentru sectorul zootehnic din mediul rural. De exemplu, în cazul României, a declarat eurodeputatul PPE, în prima jumătate a anului trecut, au fost făcute aproape 1500 de apeluri de urgență către autorități pentru a raporta atacuri din partea lupilor și urșilor.

„Apreciez această dezbatere ca fiind un absolut necesară și mi se pare că cei de la Comisia ENVI trăiesc pe altă planetă! Ceea ce discutăm noi astăzi aici, nu sunt altceva decât niște realități pe care le-am întâlnit în vizitele pe care le-am avut în diverse țări precum Franța, Germania, Austria, România, unde fermierii se lovesc de această problemă majoră legată de prezența lupilor și prezența urșilor, mai ales în sectorul agricol. Aceste animale decimează pur și simplu turmele, le pun în pericol existența. Vreau să vă dau o statistică la nivelul România: până în luna iunie am avut 1493 de apeluri la 112 din partea fermierilor ca urmare a atacurilor de lup și de urs. Aceasta este dimensiunea problemei pe care o avem la nivelul Uniunii Europene și va trebui să ieșim din această stare de imobilism pe care o avem la nivelul Comisiei Europene de a nu modifica această Directivă a Habitatelor și să facem ceea ce este necesar pentru a preveni pe de o parte depopularea spațiului rural, pentru că fermierii în scurt timp vor renunța să mai facă această zootehnie în sistem pastoral, astfel încât, repet, spatial rural se va depopula. Politica față de lupi trebuie reconsiderată, având în vedere nenumăratele atacuri ale lupilor față de animalele și fermele din zonele în care aceștia își au habitatul. Foarte mulți agricultori nu sunt despăgubiți de pe urma pagubelor făcute de atacurile lupilor. Ar trebui scăzut statutul de protecție al lupului în cadrul Directivei Habitate, iar problemele de coabitare să fie soluționate cu măsuri de prevenție imediate”, a cerut vicepreședintele Comisiei AGRI, Daniel Buda, în intervenția din cadrul dezbaterii pe marginea subiectului protejării animalelor din zootehnie și proliferarea lupilor din Europa.

De asemenea, Daniel Buda a propus extinderea dezbaterii la urși:

„Aș merge mai departe cu această directivă și să extindem această dezbatere și la ceea ce înseamnă prezența ursului. Noi, acum discutăm până la urmă de o rezoluție, ridicăm niște probleme vis a vis de ce înseamnă prădătorii în sectorul zootehnic sau impactul lor în sectorul zootehnic și aș merge pe această extindere a subiectului și la urși astfel încât să rezolvăm și această problemă”, a mai susținut eurodeputatul român.

Continue Reading

Daniel Buda

Eurodeputatul Daniel Buda a depus o serie de amendamente pentru protejarea IMM-urilor, ”esențială pentru o economie sănătoasă”

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE) militează pentru protejarea IMM-urilor, necesitatea eliminării raportărilor duble, dar și pentru susținerea flexibilizării capacității de adaptare a companiilor la viitoarele schimbări.

Acesta a participat la reuniunea Comisiei pentru Afaceri Juridice (JURI) din Parlamentul European, în cadrul căreia s-a dezbătut raportarea de către întreprinderi de informații privind durabilitatea, dosar de care Daniel Buda se ocupă în calitate de raportor din umbră.

În intervenția sa, acesta a expus în linii generale principalele direcții pe care le-a inclus în amendamentele depuse:

  • Domeniul de aplicare al propunerii de directivă: Daniel Buda a depus o serie de amendamente prin care a evidențiat faptul că ”obligațiile de raportare ar trebui să se aplice în continuare întreprinderilor MARI și, respectiv, entităților de interes public care sunt societăți-mamă ale unui grup mare și, în plus, și întreprinderilor din state terțe care fac afaceri pe piața internă a UE.” Amendamentul acestuia vine pe fondul unei raportări inadecvate din partea întreprinderilor. ” Numai 32% din cele 11.600 de întreprinderi vizate raportează în prezent într-o manieră adecvată, iar ceea ce noi urmărim este tocmai eliminarea lipsei de informare prin introducerea de cerințe obligatorii pentru întreprinderile mari și pentru întreprinderile-mamă ale unui grup mare, care depășesc numărul mediu de 500 de angajați”, a semnalat eurodeputatul. De asemenea, Daniel Buda a solicitat printr-o serie de amendamente depuse ca întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) cotate pe piețele reglementate să fie exceptate de la domeniul de aplicare al propunerii, întrucât există îngrijorări cu privire la ”sarcinile administrative și financiare pe care IMM-urile le-ar putea avea în urma modificărilor.” În plus, Daniel Buda a atras atenția asupra faptului că, ”la acest moment, nu există evaluări de impact privind cuantificarea efectelor și impactului asupra IMM-urilor al standardelor voluntare propuse și al costurilor indirecte asociate acestora. Totodată, orice reglementare voluntară prezintă riscul de a suprasolicita IMM-urile, deoarece acestea nu sunt în prezent protejate de obligațiile de transfer din partea marilor întreprinderi.”
  • Conținutul și dimensiunea informațiilor care fac obiectul raportării: La acest capitol, Daniel Buda a urmărit prin amendamentele depuse să protejeze poziția comercială a întreprinderii. Astfel, acesta a subliniat în mod expres faptul că, ”în procesul de raportare, întreprinderile nu vor publica aspecte de natură confidențială care ar putea crea un dezavantaj competitiv pe piața internă a UE, cum ar fi elemente de know-how sau secrete comerciale.”

  • Standardele de raportare: Daniel Buda consideră că trebuie evitată ”dublarea obligațiilor și inconsecvența definițiilor, domeniului de aplicare, obiectivelor și cerințelor de aplicare și importanța conformității cu instrumentele legale existente și cu cerințele de raportare din cadrul acestora.” Mai mult decât atât, eurodeputatul a subliniat și ”necesitatea ca standardele de raportare privind durabilitatea să fie în concordanță cu standardele internaționale.” Nu în cele din urmă, Buda este de părere că ”ar trebui asigurată pe deplin implicarea Parlamentului European în stabilirea standardelor de raportare.”

  • Dispozițiile referitoare la asigurarea limitată și asigurarea rezonabilă: Amendamentele depuse de eurodeputatul urmăresc ”flexibilizarea dispozițiilor din propunerea de directivă, astfel încât asigurarea limitată să devină regula, și nu excepția, mai ales în contextul în care asigurarea rezonabilă ar presupune costuri foarte mari pentru întreprinderi.” ”Tocmai de aceea, am propus posibilitatea ca, numai odată cu revizuirea prezentei directive și numai după efectuarea unei evaluări de impact specifice, să poată fi luată în considerare și asigurarea rezonabilă”, a explicat Buda.

  • Intervalele de timp propuse în directivă: Europarlamentarul a depus o serie de amendamente prin care a evidențiat ”necesitatea extinderii acestora, pentru a flexibiliza capacitatea de adaptare a companiilor la dispozițiile directivei și la eventualele modificări și revizuiri ale acesteia.”
  • Efectuarea stagiului de pregătire de către auditorii stagiari: Daniel Buda a depus un amendament prin care a eliminat ”obligativitatea efectuării acestui stagiu pe parcursul a trei ani, lăsând la latitudinea statelor membre stabilirea duratei de efectuare a stagiului de practică, cu condiția ca durata acestuia să nu poată fi mai mică de doi ani.”

”Sunt convins de faptul că vom ajunge la un compromis bun, care va reflecta în primul rând protecția a ceea ce numim buna funcționare și competitivitate a mediului de afaceri european și eficienta gestionare a pieței unice, mai ales în contextul nefavorabil în care ne aflăm, dat fiind impactul devastator al pandemiei COVID-19 asupra companiilor noastre, în special asupra întreprinderilor mici și mijlocii”, a conchis Daniel Buda.

 

Continue Reading

Facebook

U.E.13 mins ago

CE a adoptat cel de-al doilea program de lucru EU4Health. Statele Membre vor avea la dispoziție în 2022 peste 835 de mil. de euro pentru a construi o UE a Sănătății

INTERNAȚIONAL2 hours ago

UE și SUA pledează pentru un ”front transatlantic puternic și unit” în fața inițiativei Rusiei de a reconstrui sfere de influență în Europa

INTERNAȚIONAL3 hours ago

Ucraina | Secretarul de stat american, convorbire cu șeful diplomației UE: O nouă agresiune rusă va fi întâmpinată cu ”consecințe rapide, severe și coordonate”

PARLAMENTUL EUROPEAN20 hours ago

Manfred Weber, liderul Grupului PPE din PE, își exprimă susținerea pentru candidatura lui Silvio Berlusconi la președinția Italiei

MCV23 hours ago

Ministerul Justiției va ”coopera transparent și sincer” cu Comisia Europeană pentru atingerea obiectivelor din cadrul MCV. Ce plan și-a propus Ministerul

ROMÂNIA1 day ago

Președintele Klaus Iohannis: Izvor al drepturilor și libertăților, cultura contribuie la consolidarea proiectului european

ROMÂNIA1 day ago

Premierul Nicolae Ciucă: Cultura românească, demnă de a sta fără complexe alături de marile culturi

CONSILIUL UE1 day ago

Ministrul Bogdan Aurescu susține continuarea coordonării cu SUA sau țări din Asia care împărtășesc aceleași valori și obiective cu România

ROMÂNIA2 days ago

Remus Pricopie, rectorul SNSPA: “Dezechilibrul de gen afectează calitatea guvernării”

ROMÂNIA2 days ago

Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru Asociația Română a Băncilor: Avem nevoie de un parteneriat real, care să valorifice potențialul de dezvoltare economică a României

SUA2 days ago

SUA sunt pregătite atât pentru discuții, cât și pentru represalii față de Rusia, nefiind clar că Moscova a decis „în mod categoric” să întreprindă o acțiune militară în Ucraina

NATO4 days ago

Klaus Iohannis reafirmă obiectivul creșterii prezenței militare SUA în România în contextul tensiunilor cu Rusia: Punerea sub semnul întrebării a arhitecturii de securitate europene este inacceptabilă

ROMÂNIA4 days ago

Klaus Iohannis: Finalizarea aderării României la Spaţiul Schengen este “deosebit de importantă”. Finalizarea MCV, o altă prioritate majoră

FONDURI EUROPENE2 weeks ago

Premierul Nicolae Ciucă va prelua monitorizarea operaționalizării PNRR: La începutul lui 2022 urmează să intre în contul statului încă 1,9 miliarde de euro, prefinanțare din împrumutul acordat României

ROMÂNIA3 weeks ago

Guvernul lucrează la un plan de acțiune din bani europeni care să transforme România într-un lider regional pentru dezvoltare durabilă până în 2030

ROMÂNIA3 weeks ago

Nicolae Ciucă, prima întâlnire cu reprezentanții AmCham România: Stimularea investițiilor străine și atragerea de fonduri europene prin PNRR și CFM, soluții pentru prosperitate și bunăstare

ROMÂNIA3 weeks ago

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, mesaj de Crăciun: Să ne gândim la sănătatea noastră și a celor din jur, cel mai frumos dar pe care îl putem oferi celorlalți

ROMÂNIA3 weeks ago

Klaus Iohannis, mesaj de Crăciun: La finalul unui an foarte dificil, să ne reîntoarcem la semnificațiile acestei sărbători

NATO4 weeks ago

Nicolae Ciucă, la NATO: Actuala comasare de trupe rusești este nejustificată. Confirmă nevoia de a întări acţiunile de descurajare a ameninţărilor şi de apărare pe flancul estic şi la Marea Neagră

COMISIA EUROPEANA4 weeks ago

Ursula von der Leyen, după întâlnirea cu Nicolae Ciucă: Europa, recunoscătoare solidarității României. Comisia Europeană, gata să sprijine creșterea ratei de vaccinare în România

Advertisement

Team2Share

Trending