Connect with us

EUROPARLAMENTARI INDEPENDENȚI

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PNL, PPE): Salut lansarea operațiunii navale împotriva traficului de imigranți din Mediterană. Trebuie să ne unim eforturile pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc

Published

on

Miniştrii de Externe şi cei ai Apărării din statele membre UE au aprobat, luni seară, planurile privind o nouă operaţiune pentru contracararea traficului de imigranţi pe Marea Mediterană.

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PNL, PPE), membru în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European și-a exprimat susținerea față de această măsură.

r manescusigla ppe buna

”Salut decizia miniștrilor privind contracararea traficului ilegal de persoane și fac un apel pentru aplicarea cât mai rapidă a măsurilor. Nu trebuie să așteptăm ca alte vieți omenești să fie pierdute în drumul lor spre Europa” a declarat europarlamentarul pentru caleaeuropeana.ro.

În opinia eurodeputatului, trebuie să existe o abordare comună între Uniunea Europeană și țările de tranzit ale migrației.

”Este necesară o bună colaborare între statele UE și țările terțe mediteraneene pentru a stopa tragediile produse de traficul de persoane și pentru a combate eficient fenomenul periculos al migrației”, a conchis eurodeputatul.

Documentul adoptat de cei 28 de miniștri de externe, după o reuniune cu omologii lor din domeniul apărării, prezintă mai multe etape de desfășurare a misiunii, astfel încât să existe garanția că operațiunile forțelor navale europene vor respecta dreptul internațional.

Potrivit textului adoptat, aceste forțe vor putea lansa din iunie, fără undă verde din partea ONU, ”detectarea și supravegherea filierelor de imigrație prin culegere de informații și patrule în largul mării”.

În schimb, orice operațiune în forță va trebui să aștepte adoptarea unei rezoluții a ONU.

Dacă ONU va fi de acord, europenii vor putea să oprească, să percheziționeze și să captureze navele suspecte, dar și să le oblige să-și schimbe cursul spre largul mării sau spre apele teritoriale libiene

UE speră de asemenea să obțină acordul prealabil al autorităților din Libia, țară aflată în haos politic și de securitate, devenită principala platformă de imigrație către coastele sudice ale Europei.

Aproximativ 51.000 de imigranţi au ajuns în Europa traversând Marea Mediterană anul acesta, dintre care 30.500 prin Italia. Circa 1.800 de imigranţi s-au înecat în încercarea de a ajunge în spaţiul Uniunii Europene.

 

.

 

.

Cristian Preda

Cristian Preda, europarlamentar PPE: Introducerea unei scheme 1 la 1 în acordul UE-Turcia blochează acțiunea rețelelor de traficanți. Problema privind criza refugiaților este în statele membre și nu în Uniunea Europeană

Published

on

Prezent la dezbaterea ”Criza refugiaților din perspectivă europeană și națională”, organizată de Biroul de Informare al Parlamentului European din România, europarlamentarul PPE, Cristian Preda, a arătat că în România se dezvoltă o energie puternică cu conotații negative privind criza refugiaților.

”Pasiunea ideologică pusă în discuție în România prin chestiunea migranților este la cote foarte înalte. S-a născut un discurs radical, iar 13% din cetățenii români se simt amenințați de refugiați, conform unui chestionar al Asociației Pro Democrația”, a declarat Preda.

cristian predaSunt un susținător ferm al poziției adoptate de Consiliul European privind criza refugiaților. Acordul UE-Turcia este ultima piesă din intervenția europeană privind criza refugiaților. Lucrurile merg bine, iar cifrele prezentate de premierul turc sunt elocvente. Există date publice în care ne arată cu numărul refugiaților care vin spre UE se diminuează sub 100 de persoane/ zi. Introducerea unei scheme 1 contra 1 va bloca acțiunea rețelelor de traficanți. O persoană care știe că poate ajunge în condiții egale în UE, nu va mai plăti ca să ajungă în Europa”, a ținut să sublinieze eurodeputatul român, membru în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

Cristian Preda a specificat faptul că acordul UE-Turcia a fost negociat între trei prim-miniștrii care fac parte din trei familii politice europene: Partidul Popular European, Alianță Liberalilor și Democraților în Europa și Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni. ”Premierii care au negociat acest acord sunt din trei familii politice: cancelarul german, Angela Merkel (PPE), premierul Olandei, țară ce deține președinția Consiliului UE, Mark Rutte (ALDE) și Ahmet Davutoglu, premierul Turciei, care face parte din familia politică a premierului britanic, David Cameron și a ultra-naționaliștilor polonezi”.

Arătând eficiența de până acum a acordului UE-Turcia încheiat la 18 martie 2016, Preda a remarcat că până în prezent ”78 de sirieni au fost deja trimiși în trei din statele membre UE – Germania, Olanda și Finlanda, în baza acordului UE-Turcia. Ankara se dovedește un partener foarte serios, chiar dacă pentru a încuraja Turcia să se implice serios, trebuie deschis un capitol de negociere până la 31 iulie și liberalizarea vizelor pentru cetățenii turci”.

”Un exemplu de contra-eficiență în situația refugiaților și a fluxurilor migratorii, este schema relocării. Până acum, statele membre au pregătit 7015 locuri de primire din cele 160.000 persoane relocate. Problema este în statele membre și nu în Uniunea Europeană”.

Comisia Europeană a transmis recent o comunicare PE și Consiliului pentru revizuirea Acordului de la Dublin. Acest regulament prevede ca orice cetățean care intră în UE poate cere azil exclusiv în țara unde ajunge. Comisia Europeană propune două variante: un mecanism de corecție a reglamentului Dublin sau un sistem bazat pe o cheie distribuție”, a mai declarat eurodeputatul.

Mecanismul de corecție păstrează prevederea potrivit căreia cetățenii din afara Uniunii Europene care vin pe teritoriul statelor membre trebuie să ceară azil în țara în care ajunge, însă dacă există presiunea unui fluxi migratoriu ridicat, atunci ar urma să intre în vigoare un mecanism de relocare. Cea de-a doua variantă – un nou sistem bazat pe o cheie de distribuție – prevede faptul că  solicitantul de azil nu mai este obligat să ceară azil în țara unde ajunge și urmează să aibă loc o redistribuire, în funcție de anumite criterii: dimensiunea statului membru, climatul economic și capacitatea de absorbție a acestora, a punctat Cristian Preda, în baza unui document public furnizat de Comisia Europeană.

”De asemenea, se vorbește despre posibilitatea unei Agenții Europene pentru Azil. Cu toate acestea, discuția despre refugiați și migranți arată, repet, probleme ale statelor membre și nu ale Uniunii ca atare. Câteva efecte deja se observă: ultra-naționaliștii au câștigat alegerile din Polonia iar la alegerile din Spania forțele eurosceptice au obținut procente însemnate”, a mai declarat europarlamentarul PPE.

”Mai nou, asistăm la o cuplare a grupurilor de centru-stânga cu cele de extremă-stânga, pentru că Syriza își negociază intrarea în familia socialiștilor europeni, iar am câteva zile am avut referendumul din Olanda privind ratificarea Acordului de Asociere UE-Ucraina, pe care populația nu l-a agreat, ca urmare a unei campanii intense a europopuliștilor”, a evocat Cristian Preda riscurile prezentate de situația refugiaților.

.

Continue Reading

Emilian Pavel

Europarlamentarul Emilian Pavel: Socialiștii europeni cer toleranță zero față de exploatarea angajaților

Published

on

Grupul Socialiștilor și democraților europeni (S&D) din Parlamentul European a cerut astăzi, adoptarea unor politici europene de toleranță zero față de exploatarea angajaților.

pavel-emilianUn raport alarmant al Agenției pentru drepturi fundamentale (FRA) relevă faptul că există cazuri de exploatare severă a angajaților în mai multe domenii precum agricultura, industria hotelieră, construcții sau producție.

”Doamna Jutta Steinruck, coordonatoarea S&D din Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, a exprimat azi, în numele nostru, șocul, până la urmă, pe care l-am avut toți după citirea raportului FRA. Exploatarea angajaților, credem noi, nu își are locul în Europa și, de altfel, nicăieri în lume! 

Doamna Steinruck a subliniat faptul că grupul nostru cere adoptarea unor politici europene de toleranță zero față de orice forme de exploatare a angajaților. Aceste politici pot să includă și măsuri precum sancționarea companiilor care se fac vinovate de astfel de abuzuri. De asemenea, propunem publicarea acestor cazuri, astfel încât partenerii sau consumatorii să fie informați cu privire la modul în care anumite companii își tratează angajații.

Până acum, aceste companii nu riscau nimic și își puteau de multe ori exploata angajații, fără ca acest fapt să fie știut. Chiar și angajații victime ale unor astfel de situații nu își cunosc de multe ori drepturile, sau trăiesc cu frica de a-și pierde sursa de venit, de multe ori una foarte mică.

Vestea bună este că în acest moment socialiștii europeni negociază și promovează implementarea unei platforme europene care să contribuie eficient și decisiv la combaterea oricăror forme de exploatare a angajaților”, a declarat europarlamentarul PSD Emilian Pavel.

 

 

.

.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI INDEPENDENȚI

Europarlamentarul Renate Weber: ”Excluderea din PNL nu este un moment uşor, dar apartenenţa mea la ALDE este firească”

Published

on

Renate Weber, europarlamentar, afirmă că excluderea din PNL nu este un moment uşor, dar consideră în cntinuare că apartenenţa sa la ALDE este firească având în vedere valorile acestui grup.

Renate WEBER”Astăzi am fost exclusă din PNL. Nu este un moment ușor. PNL este partidul în care am evoluat ca om politic și, indiferent de decizia celor care acum sunt foștii mei colegi, voi continua să cred în doctrina liberală și voi sprijini întotdeauna inițiativele PNL atunci când vor concorda cu valorile și principiile care mă călăuzesc. La fel cum voi continua să îmi exprim dezaprobarea față de acțiunile și inițiativele pe care le voi considera în afara acestor valori și principii. 

În ceea ce privește decizia apartenenței mele la grupul ALDE, aceasta este firească, atât pentru că valorile acestui grup sunt cele pentru care am luptat întotdeauna și voi continua să lupt, cu fiecare luare de poziție și vot, dar și pentru că mulți din cei care au votat PNL la europarlamentarele din 2014 au făcut-o și pentru că am promis că vom continua alături de liberalii și democrații din Parlamentul European. Iar acest lucru îl știu din sutele de mesaje primite!

Îi sunt recunoscătoare PNL că a crezut în mine toți acești ani, însă consider că datoria mea principală este față de cei care m-au ales să îi reprezint și lor le promit că voi face tot ce îmi stă în putință, la fel ca și până acum, să nu ii dezamăgesc” afirmă europarlamentarul.

Conducerea vechiului PNL a decis, miercuri, să propună excluderea din partid a europarlamentarelor Norica Nicolai şi Renate Weber, motivul constituindu-l faptul că cele două s-au afiliat grupului ALDE din Parlamentul European, refuzând să adere la grupul PPE, după ce liberalii au decis trecerea în familia popularilor europeni.

 

.

 

.

Continue Reading

Facebook

INTERNAȚIONAL8 hours ago

Miniștrii de externe ai G7 și UE solicită Rusiei să restituie imediat autorităților ucrainene controlul deplin aspura centralei nucleare de la Zaporojie

U.E.8 hours ago

Premierul Poloniei cere o ”reformă profundă care să readucă egalitatea printre principiile fundamentale” ale UE

ROMÂNIA8 hours ago

Dezvoltare durabilă: Guvernul a aprobat proiectul de lege privind ratificarea acordului de împrumut de 600 milioane de euro dintre România și BIRD

ROMÂNIA9 hours ago

Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor săi să colaboreze cu MIPE în vederea creșterii gradului de absorbție a fondurilor europene

U.E.10 hours ago

Atena închide ”un capitol dificil” și ”nu va mai fi o excepție în zona euro”. După 12 ani, Grecia va ieși de sub supravegherea extinsă a Comisiei Europene

ROMÂNIA11 hours ago

Premierul Nicolae Ciucă: Nu există date care să justifice niciun fel de îngrijorare cu privire la centrala nucleară de la Zaporojie

ROMÂNIA11 hours ago

Marcel Boloș: În ultimele trei luni am lansat măsuri de 1,5 miliarde de euro pentru sprijinirea mediului de afaceri

ROMÂNIA12 hours ago

Președintele Adunării Naționale a Coreei de Sud a discutat cu Marcel Ciolacu despre exportul de reactoare nucleare şi despre cooperare în domeniul sănătății

FONDURI EUROPENE13 hours ago

MIPE va lansa până la sfârșitul anului 2023 toate apelurile majore de proiecte aferente perioadei de programare 2021-2027: Avem o șansă istorică pe care nu putem să o ratăm

SUA13 hours ago

SUA vor oferi 89 milioane de dolari Ucrainei pentru eforturile de îndepărtare a rămășițelor explozive rusești

ROMÂNIA9 hours ago

Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor săi să colaboreze cu MIPE în vederea creșterii gradului de absorbție a fondurilor europene

INTERNAȚIONAL6 days ago

Azerbaidjan a lansat operațiunea „Răzbunarea” împotriva forțelor armene din Nagorno-Karabah

ROMÂNIA1 week ago

Guvernul aprobă contractul de finanțare dintre România și BEI privind Spitalul Regional Craiova

ROMÂNIA1 week ago

România este ”peste graficul asumat în fața Comisiei Europene” privind stocurile de gaze naturale. Virgil Popescu: Există un grad de umplere de peste 59%, peste ținta pentru septembrie

REPUBLICA MOLDOVA1 week ago

R. Moldova dorește să reducă consumul de gaze pentru a diminua dependența de Gazprom. Vicepremierul Andrei Spînu: O alternativă o reprezintă păcura, care ar putea fi livrată de România

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă a dat asigurări că bugetul din 2023 va putea susține noile prevederi privind educația, iar țința de 15% pentru învățământ va fi atinsă până în 2027

U.E.1 week ago

Premierul spaniol, turneu în Balcanii de Vest: Locul acestei regiuni este în Uniunea Europeană

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis, la Săptămâna Haferland: Dialogul intercultural, sursă a prosperității. România va continua să apere drepturile și interesele minorităților sale

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă, la Săptămâna Haferland: Transilvania reprezintă la nivel european un model de toleranță și de bună conviețuire interetnică

REPUBLICA MOLDOVA2 weeks ago

Republica Moldova dorește ”să cumpere gaze din România”. Președinta Maia Sandu: Acest lucru este critic pentru a ne asigura că oamenii noștri nu vor îngheța la iarnă

Team2Share

Trending