Connect with us

Siegfried Mureșan

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, scrisoare deschisă către Nicolae Bănicioiu și Raed Arafat privind starea victimelor din clubul Colectiv

on

Europdeputatul (PMP/PPE) Siegfried Mureșan a transmis astăzi două scrisori adresate ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, în care solicită celor doi oficiali ”să informeze în mod transparent opinia publică în privința stării reale a victimelor incendiului din Clubul Colectiv, precum și a capacităților de acțiune ale autorităților române în vederea asigurării celui mai bun tratament pentru cei răniți”, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

siegfried muresan plen peepp group logoMesajul transmis de europarlamentar:

”Având în vedere că modul în care ați gestionat până în prezent situația victimelor incendiului petrecut în seara de 30 octombrie  a.c. în Clubul Colectiv a generat numeroase semne de întrebare și neliniște în rândul populației, vă solicit să informați transparent opinia publică în privința stării reale a acestora, precum și a capacităților de acțiune ale autorităților române în vederea asigurării celui mai bun tratament pentru cei răniți atât în România, cât și în străinătate.

Vă solicit totodată să argumentați decizia sau, mai degrabă, indecizia de a adresa Comisiei Europene până în data de 5 noiembrie o cerere de transfer în alte state membre a pacienţilor care nu pot fi trataţi în România.

Consider că această cerere a fost făcută cu întârziere și că s-ar fi impus în acest caz încă din prima zi fiindcă orice asistență suplimentară ar fi fost binevenită.

Așadar, pe fondul unei acțiuni întârziate și a unei comunicări deficitare și netransparente privind acțiunile dumneavoastră de până acum, vă solicit să informați zilnic asupra stării răniților și să prezentați public planul concret de acțiuni al grupului de intervenție care va gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirii răniţilor internaţi în spitalele din România.

Furnizarea celui mai bun tratament pentru victime trebuie să fie prioritară pentru dumneavoastră și de aceea vă solicit, domnule secretar de stat, să vă exercitați atribuțiile cu maximă responsabilitate și să asigurați cu celeritate tratamentul adecvat în cazul persoanelor rănite.”

.

Click to comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PPE

Congresul PPE de la Zagreb: Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan candidează pentru poziția de vicepreședinte al Partidului Popular European

© Siegfried Mureșan/ Facebook

Eurodeputatul Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentului European, candidează pentru poziția de vicepreședinte al Partidului Popular European, în cadrul alegerilor pentru conducerea formațiunii care vor avea loc la Congresul de la Zagreb. Siegfried Mureșan se află printre cei 12 candidați pentru cele zece poziții de vicepreședinți ai PPE.

Peste 2.000 de delegați din 40 de țări participă la Congresul PPE de la Zagreb, care se desfășoară în perioada 20-21 și în cadrul căreia cea mai mare familie politică europeană își va alege noul președinte, poziție pentru care candidează Donald Tusk, fost prim-ministru al Poloniei și președinte în exercițiu al Consiliului European.

Conform unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, delegații partidelor membre PPE vor alege președintele, cei zece vicepreședinți și trezorierul formațiunii.

Donald Tusk este unicul candidat pentru șefia PPE, în vreme ce pentru cele zece poziții de vicepreședinte candidează David McAllister (CDU, Germania), Helen McEntee (Fine Gael, Irlanda), Siegfried Mureșan (PNL, România), Averof Neofytou (Adunarea Democratică, Cipru), Petteri Orpo (Kokoomus, Finlanda), Franck Proust (Republicanii, Franța), Paulo Rangel (PSD, Portugalia), Ivan Stefanec (KDH, Slovacia), Antonio Tajani (Forza Italia, Italia), Esther de Lange (CDA, Olanda), Mariya Gabriel (GERB, Bulgaria) și Johannes Hahn (OVP, Austria).

Candidatul pentru funcția de trezorieri este Christian Schmidt (CSU, Germania).

Congresul PPE, la care vor participa 2000 de delegați din 40 de țări, va fi găzduit de prim-ministrul croat Andrej Plenkovic, precum și de actuala conducere a PPE, formată din președintele Joseph Daul și secretarul general Antonio Lopez Isturiz-White. Trei partide din România fac parte din PPE: Partidul Național Liberal, Partidul Mișcarea Populară și Uniunea Democrată Maghiară din România.

Vor mai fi prezenți la Congresul PPE și liderii statelor membre afiliați popularilor europene, între care președintele Klaus Iohannis, cancelarul german Angela Merkel, actuali lideri președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, președintele Consiliului European Donald Tusk, președinta aleasă a Comisiei Europene Ursula von der Leyen, precum și președintele Ciprului, prim-miniștrii Bulgariei, Greciei, Irlandei sau Letoniei, împreună cu liderii de opoziție din celelalte țări ale Uniunii Europene, dar și liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

În cazul în care Siegfried Mureșan va fi ales vicepreședinte al Partidului European, acesta va fi primul român care ocupă o astfel de funcție după o pauză de patru ani. Între anii 2012-2015, una din pozițiile de vicepreședinte PPE a fost deținută de Anca Boagiu.

Siegfried Mureșan (PNL, PPE) este membru al Parlamentului European din anul 2014, când a candidat din partea Partidului Mișcarea Populară, fiind reales la alegerile din 26 mai 2019 pe listele Partidului Național Liberal. În precedenta legislatură, Mureșan a fost vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European și a devenit primul român numit negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul general al Uniunii. Din această poziție, Siegfried Mureșan a negociat cu Consiliul Uniunii Europene și cu Comisia Europeană adoptarea bugetului UE pentru anul 2018.

La nivel politic, Siegfried Mureșan este purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European din anul 2015.

În noua legislatură europeană, a fost ales vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European și este președinte al Delegației Parlamentului European la Comitetul de Asociere UE – Republica Moldova.

Siegfried Mureșan

Siegfried Mureșan, prima reacție după ce a fost propus comisar european: Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis și prim-ministrului Ludovic Orban