Connect with us

Siegfried Mureșan

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, scrisoare deschisă către Nicolae Bănicioiu și Raed Arafat privind starea victimelor din clubul Colectiv

Published

on

Europdeputatul (PMP/PPE) Siegfried Mureșan a transmis astăzi două scrisori adresate ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, în care solicită celor doi oficiali ”să informeze în mod transparent opinia publică în privința stării reale a victimelor incendiului din Clubul Colectiv, precum și a capacităților de acțiune ale autorităților române în vederea asigurării celui mai bun tratament pentru cei răniți”, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

siegfried muresan plen peepp group logoMesajul transmis de europarlamentar:

”Având în vedere că modul în care ați gestionat până în prezent situația victimelor incendiului petrecut în seara de 30 octombrie  a.c. în Clubul Colectiv a generat numeroase semne de întrebare și neliniște în rândul populației, vă solicit să informați transparent opinia publică în privința stării reale a acestora, precum și a capacităților de acțiune ale autorităților române în vederea asigurării celui mai bun tratament pentru cei răniți atât în România, cât și în străinătate.

Vă solicit totodată să argumentați decizia sau, mai degrabă, indecizia de a adresa Comisiei Europene până în data de 5 noiembrie o cerere de transfer în alte state membre a pacienţilor care nu pot fi trataţi în România.

Consider că această cerere a fost făcută cu întârziere și că s-ar fi impus în acest caz încă din prima zi fiindcă orice asistență suplimentară ar fi fost binevenită.

Așadar, pe fondul unei acțiuni întârziate și a unei comunicări deficitare și netransparente privind acțiunile dumneavoastră de până acum, vă solicit să informați zilnic asupra stării răniților și să prezentați public planul concret de acțiuni al grupului de intervenție care va gestiona cea de-a doua etapă a îngrijirii răniţilor internaţi în spitalele din România.

Furnizarea celui mai bun tratament pentru victime trebuie să fie prioritară pentru dumneavoastră și de aceea vă solicit, domnule secretar de stat, să vă exercitați atribuțiile cu maximă responsabilitate și să asigurați cu celeritate tratamentul adecvat în cazul persoanelor rănite.”

.

.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Rectificarea bugetului UE pentru 2024 propusă de Siegfried Mureșan a fost adoptată de comisia de specialitate din PE: Voi reuși să obțin un vot final înainte de începerea campaniei pentru alegerile europene

Published

on

© Siegfried Mureșan/ Facebook

Raportul eurodeputatului Siegfried Mureșan, negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE pentru 2024, document care aduce 4,8 miliarde de euro pentru sprijinirea Ucraina și fonduri suplimentare pentru întărirea siguranței în UE, a fost votat de Comisia pentru bugete din Parlamentul European.

”Ca negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024, am solicitat astăzi votul colegilor din Comisia pentru bugete pe prima propunere de rectificare a bugetului anual al UE. Prin revizuirea Cadrului Financiar Multianual (CFM) 2021 – 2027, aprobată în luna februarie, am decis să alocăm mai multe fonduri pentru noile priorități ale Uniunii Europene: protecția securității externe, siguranța și apărarea în interiorul UE, precum și pentru crearea Facilității pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro”, a amintit acesta într-un mesaj publicat pe Facebook.

El a continuat prin a spune că ”aceste alocări nu au putut fi incluse de la început în Bugetul UE 2024 pe care l-am votat anul trecut fiindcă nu existau suficiente resurse de finanțare în forma inițială a Cadrului Financiar Multianual (CFM) al UE pe baza căruia se adoptă bugetele anuale”.

”Forma inițială a CFM a fost votată în 2020, înainte de apariția noilor priorități europene cauzate în mare parte de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. De aceea a fost nevoie de revizuirea CFM, care a fost adoptată în februarie, la trei luni după adoptarea bugetului anual”, a mai amintit Siegfried Mureșan.

După votul de luni, raportul va fi adoptat pe 25 aprilie, în ultima sesiune plenară a Parlamentului European din actuala legislatură.

”Mă bucur că voi reuși să obțin un vot final pe această rectificare înainte de începerea campaniei pentru alegerile europene. Ne asigurăm, în felul acesta, că banii ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ei”, și-a exprimat europarlamentarul satisfacția.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Siegfried Mureșan și-a depus oficial candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul European: Voi continua să apăr valorile europene, să reprezint interesele românilor și să sprijin integrarea europeană a R. Moldova

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Voi continua să apăr valorile europene, fondurile europene pentru România, să reprezint interesele românilor în Parlamentul European și să sprijin integrarea europeană a Republicii Moldova, a fost mesajul ferm transmis de eurodeputatul Siegfried Mureșan, președinte al Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, cu ocazia depunerii oficiale a candidaturii pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Mureșan a explicat de ce își asumă această candidatură, detaliind liniile de acțiune pe care le are în vedere pentru următorii cinci ani de mandat de eurodeputat.

”Vreau să continui munca în Parlamentul European pe care am depus-o în ultimii 10 ani în interesul românilor”, a menționat acesta.

O primă direcție de acțiune vizează apărarea valorilor europene în fața populiștilor și extremiștilor.

”În primul rând, voi continua să apăr valorile europene, precum democrația, independența și statul de drept, în România și peste tot în Uniunea Europeană. Valorile și regulile noastre comune sunt baza proiectului european de care beneficiem cu toții. De aceea, trebuie să-l apărăm în fața politicienilor populiști și extremiști și voi continua să fac acest lucru în viitorul mandat”, a fost garanția oferită de europarlamentar.

În al doilea rând, acesta a subliniat că va continua să apere ”fondurile europene alocate țării noastre”.

”În actualul mandat, eu am fost negociator-șef al Parlamentului pe trei decizii majore prin care am alocat fonduri europene pentru România. Am fost co-raportor și am negociat, în numele Parlamentului European, înființarea Mecanismului de Redresare și Reziliență prin care România primește 28,5 miliarde de euro pentru finanțarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Din poziția de co-raportor, am negociat ca legislația europeană să țină cont de specificul României și să putem finanța în mod adecvat, prin PNRR, prioritățile țării noastre. Ulterior, am fost co-raportor și pe Planul <<RepowerEU>>, un nou capitol al PNRR prin care România are alocate 1,4 miliarde de euro pentru reducerea dependenței energetice de Federația Rusă”, a amintit Mureșan.

În egală măsură, el este și negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE pentru 2024, poziție din care a obținut, în forma finală a bugetului, ”suficiente fonduri pentru a finanța prioritățile tradiționale ale Uniunii, precum Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, din care România primește majoritatea fondurilor europene nerambursabile”.

Prin adoptarea formei bugetului, Siegfried Mureșan s-a asigurat că ”beneficiarii de fonduri europene din România și din toată Uniunea Europeană vor avea decontate la timp, anul acesta, facturile cu investițiile în proiectele europene”.

”Tot în acest mandat, am avizat, în Comisia pentru bugete din Parlamentul European, crearea Fondului Tranziției Juste prin care România primește 2 miliarde de euro pentru investiții în zonele care au nevoie de mai mult sprijin pentru tranziția spre o economie fără emisii: Dolj, Gorj, Galați, Hunedoara, Mureș și Prahova. În negocierile pe acest dosar, am reușit să cresc alocările pentru România cu 150%, de la aproximativ 800 de milioane de euro în prețuri curente, la 2 miliarde de euro”, a mai spus eurodeputatul.

Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE și vice-lider al grupului omonim din legislativul european, a mai evidențiat că va continua să reprezintă ”cu succes interesele românilor în cea mai mare familie politică europeană – Partidul Popular European (PPE)”.

Din cele două poziții de vârf în familia popularilor europeni, ”am reușit să influențez deciziile importante la nivel european în favoarea României, precum eliminarea țintelor de mediu nejustificate pentru fermierii români. În același timp, am obținut organizarea Congresului Partidului Popular European la București, eveniment la care au participat 12 șefi de state și de guverne și unde am ales-o pe Ursula von der Leyen drept candidat al PPE pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene”, a continuat europarlamentarul.

Un ultim domeniu asupra căruia acesta își va apleca atenția vizează procesul de extindere, cu accent pe integrarea Republicii Moldova în UE.

”Voi continua să susțin integrarea europeană a Republicii Moldova. În actualul mandat, sunt președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova. Din această funcție, am inițiat și negociat rezoluțiile, susținute de toți europarlamentarii Partidului Național Liberal, prin care am cerut și am obținut o decizie favorabilă privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a detaliat Siegfried Mureșan.

În final, el a dezvăluit că obiectivul său ”este ca, în următorul mandat, alături de colegii din Partidul Național Liberal și din Grupul PPE, să fim în continuare principalul avocat al Republicii Moldova în negocierile de aderare la Uniunea Europeană”.

Listele candidaţilor Alianţei electorale PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie şi ale susţinătorilor au fost depuse, vineri, la Biroul Electoral Central.

La 21 martie, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a prezenta lista liberalilor la alegerile europene, primii zece candidați fiind: Rareș Bogdan, actualul lider al delegației eurodeputaților români din PPE, Dan Motreanu, membru al Parlamentului European, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din PE, Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului PPE din PE, negociator-șef al bugetului UE 2024 și co-negociator al Parlamentului European pentru Mecanismul de redresare și reziliență, Mircea Hava, europarlamentar, Gheorghe Falcă, europarlamentar, Virgil Popescu, fost ministru al energiei, Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași, și Mara Mareș, președinte al Tineretului Național Liberal.

 

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Siegfried Mureșan (PNL, PPE): Sprijinim tranziția verde, dar nu ideologic împotriva agriculturii, ci împreună cu fermierii. Am votat ca din 2027 subvenția pentru fermierii români să ajungă la media UE

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Agricultura este, în prezent, mai importantă ca oricând, subliniază europarlamentarul Siegfried Mureșan, precizând că grupul PPE din Parlamentul European și Partidul Național susțin tranziția verde, însă nu “într-un mod ideologic, nu împotriva industriei, nu împotriva agriculturii, ci împreună cu aceștia”.

Într-un interviu acordat pentru CaleaEuropeană.ro, vicepreședintele grupului PPE și al Partidului Popular European a răspuns criticilor din partea celorlalte familii politice privind angajamentul forțelor de centru-dreapta față de politicile de mediu și tranziția către neutralitate climatică.

“Partidul Național Liberal și toate partidele pro-europene de centru dreapta din Uniunea Europeană, grupate în Partidul Popular European, dorim un mediu curat, dorim reducerea poluării, dorim emisiile de dioxid de carbon, dorim combaterea schimbărilor de climă. Dorim să facem această tranziție pe bază de cercetare, inovare, investiții, creând locuri de muncă în domenii noi, de viitor. Dorim să facem această tranziție ajutând economia, ajutând industria, nu afectând-o”, a explicat Siegfried Mureșan.

La rândul său, eurodeputatul PPE a criticat abordările ideologice ale celorlalte grupuri politice.

“Există politicieni extremiști, ideologici de stânga extremă, chiar și fundamentaliști verzi care spun că dacă industria europeană nu se adaptează, atunci să moară. Noi spunem că vrem să apărăm zecile de milioane de locuri de muncă din industria din România și Uniunea Europeană”, a spus el.

Potrivit lui Mureșan, nu trebuie luată nicio decizie privind sectorul agriculturii care are un impact asupra fermierilor fără ca fermierii să fie ascultați, fără a exista studii de impact și fără ca impactul asupra fermierilor să fie cunoscut.

“Dacă impactul este negativ, dacă există costuri, atunci să știm cum sunt ajutați fermierii. Susținem această tranziție, însă nu într-un mod ideologic, nu împotriva industriei, nu împotriva agriculturii, ci împreună cu aceștia. Agricultura este astăzi mai importantă decât oricând“, a afirmat europarlamentarul PNL și PPE.

În egală măsură, referindu-se la sprijinul acordat fermierilor în contextul protestelor agricole la nivel național și european, Siegfried Mureșan a evidențiat impactul pozitiv al apartenenței României la Uniunea Europeană din perspectiva agriculturii. Astfel, de când a aderat la UE, România a primit 40 de miliarde de euro fonduri europene nerambursabile pentru agricultură.

“În această perioadă, valoarea producției agricole a României s-a dublat de la 10 miliarde de euro pe an la 20 de miliarde de euro pe an. Agricultura României este mai mare, nu este mai mică decât a fost la momentul aderării“, a spus el.

În același timp, europarlamentarul liberal a amintit că Parlamentul European a votat o creștere graduală a subvenției la hectar pentru fermierii din România, astfel încât să ajungă până în anul 2027 la nivelul subvenției medii de la nivelul Uniunii Europene.

Alte măsuri menționate de Siegfried Mureșan vizează reducerea birocrației, limitarea accesului produselor din Ucraina și Republica Moldova în cazul în care perturbă piața europeană și eliminarea propunerii de reducerii a pesticidelor, astfel încât “să fie reduse cele dăunătoare și păstrate cele sănătoase”.

“A spune Comisiei Europene stop când afectează fermierii este un lucru pe care noi, PPE ca familie politică, îl facem. Partidul Național Liberal a fost întotdeauna în cadrul familiei politice, în cadrul PPE, un puternic apărător al agriculturii, al fermierilor (…) În ultimii cinci ani, la nivel european, Partidul Popular European a fost singura familie politică care a apărat cu adevărat fermierii”, a conchis vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
ROMÂNIA3 hours ago

Ministrul Apărării a discutat cu ambasadoarea SUA despre planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu

U.E.4 hours ago

„Frâna datoriei” este o frână pentru inflație, susține ministrul german al Finanțelor. Germania are cel mai mic scăzut al inflației din ultimii trei ani

ROMÂNIA5 hours ago

Ministrul Culturii Raluca Turcan anunță lansarea aplicației mobile Patrimonium, pentru creșterea accesului la cultură

U.E.5 hours ago

Scholz îndeamnă Israelul la reținere după respingerea „cu adevărat impresionantă” a atacului iranian

MAREA BRITANIE7 hours ago

Ministrul de externe britanic îndeamnă Israelul să fie „inteligent” și să nu escaladeze tensiunile cu Iranul

ROMÂNIA7 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

INTERNAȚIONAL8 hours ago

Olaf Scholz transmite că mașinile chinezești vor fi binevenite pe piața germană, dar atrage atenția asupra practicilor comerciale neloiale: Concurența trebuie să fie corectă

INTERNAȚIONAL9 hours ago

Volodimir Zelenski dă drept exemplu sprijinul oferit de aliați Israelului pentru a solicita mai mult ajutor militar pentru Ucraina: ”Unitatea” între aliaţi ”oferă cea mai bună apărare”

U.E.9 hours ago

Franța va face „totul pentru a evita o conflagrație” în Orientul Mijlociu și îndeamnă Israelul „să nu răspundă prin escaladare, ci mai degrabă prin izolarea Iranului”

CONSILIUL DE SECURITATE10 hours ago

Secretarul general al ONU lansează un apel la ”reținere maximă” după atacul Iranului asupra Israelului: ”Nici regiunea, nici lumea nu-şi pot permite mai mult război”

ROMÂNIA7 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

NATO4 days ago

Klaus Iohannis explică de ce România nu a investit 2,5% din PIB pentru apărare în 2023: Inflația, lipsa lichidităților la momentul achiziției și a echipamentelor militare

PARLAMENTUL EUROPEAN5 days ago

Regele Philippe al Belgiei, în plenul PE: „Europa și întreaga lume au mare nevoie de speranță”

NATO5 days ago

“România – NATO, 20 ani”. Premierul Marcel Ciolacu: Ancorată ireversibil în comunitatea euro-atlantică, România este o ancoră strategică a NATO pe flancul estic

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Marcel Ciolacu subliniază că institutele de la Fundeni reprezintă priorități pentru investițiile în sănătate: Nu putem face sănătate performantă în clădiri de 65 de ani

ALEGERI EUROPENE 20241 week ago

Ciolacu, întâlnire cu Scholz la Palatul Victoria: România mizează pe susținerea Germaniei pentru aderarea completă la Schengen și dezvoltarea economiei

ROMÂNIA1 week ago

Marcel Ciolacu, la depunerea listei alianței PSD-PNL la europarlamentare: Venim cu o ofertă europeană de stabilitate și de construcție

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul Bogdan Ivan: Prin mințile geniale ale tinerilor cercetători, Romania devine una din cele mai importante țări din regiune și chiar un potențial hub pentru tehnologii emergente, cercetare și inovare

NATO2 weeks ago

Un discurs cât pentru istoria de 75 ani a NATO. Stoltenberg: Europa are nevoie de SUA pentru securitatea sa. Influența aliaților europeni multiplică puterea Americii

CONSILIUL EUROPEAN2 weeks ago

Klaus Iohannis: Viitoarea agendă strategică UE trebuie să se concentreze pe “consolidarea construcţiei europene” privind securitatea, apărarea și extinderea Uniunii

Trending