Connect with us

Viorica Dăncilă

Europarlamentarul Viorica Dăncilă (PSD, S&D): Încălzirea globală, una dintre cele mai mari provocări cu care umanitatea se confruntă. Este nevoie de angajamentul tuturor actorilor implicați

Published

on

Încălzirea globală reprezintă una dintre cele mai mari provocări cu care umanitatea se confruntă sub aspectele dezvoltării durabile, sănătății și economiei mondiale, a transmis eurodeputatul Viorica Dăncilă (PSD, S&D), liderul delegației PSD din Parlamentul European, în cadrul Comisiei de dezvoltare regională din PE.

Eurodeputatul român este raportor al Grupului S&D pentru raportul referitor la rolul regiunilor și al orașelor din UE în punerea în aplicare a Acordului de la Paris COP 21 privind schimbările climatice. Viorica Dăncilă transmite, în acest context, că trebuie luate în calcul și orașele care au decis să acționeze în sensul combaterii schimbărilor climatice, dar fără să facă parte din Convenție. 

 

Foto: CaleaEuropeana.ro. Viorica Dăncilă, șefa delagației române a PSD din Parlamentul European

Abordând temele ”Rolul regiunilor și orașelor privind schimbările climatice” și ”Regiunile rămase în urmă în cadrul Uniunii Europene”, eurodeputatul consideră că COP21 reprezintă startul procesului de a acționa în lupta împotriva schimbărilor climatice și face apel la toți actorii globali de a-și respecta angajamentele. 

”Conferința de la Paris şi acordul semnat cu această ocazie au reprezentat startul unui proces dinamic și evolutiv, care poate permite comunității europene şi internaționale să acţioneze pentru a atinge obiectivul ce vizează menținerea creșterii temperaturii sub 2°C şi să consolideze participarea actorilor implicați, prin furnizarea unui răspuns comun și pe măsura provocărilor”, a declarat Viorica Dăncilă.

În acest context, regiunile și orașele din Uniunea Europeană au un rol esențial în realizarea și consolidarea obiectivelor climatice ale țărilor, pentru că ele sunt cele care influențează mobilitatea și transporturile, planificarea urbană și construcțiile, energia și infrastructurile verzi, în opinia eurodeputatului.

”Fără implicarea tuturor actorilor la nivel local şi regional statele nu vor fi în măsură să își îndeplinească angajamentele asumate prin COP 21. (…) În acest context, consider că Uniunea Europeană şi statele membre trebuie să acorde o atenție sporită Convenției primarilor, menţinând acest gen de cooperare pe termen lung, pentru a stimula dinamica celor peste 6.000 de orașe și regiuni europene semnatare, care s-au angajat să îndeplinească obiectivele UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru 2020 şi chiar să le depăşească.Acest exemplu de cooperare ar putea fi totodată un model pentru alte state din afara Uniunii şi care poate fi pusă în aplicare în coordonare cu alte inițiative naționale și internaționale desfășurate de rețele ale autorităților locale și regionale.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Eurodeputatul român subliniază că trebuie luate în calcul orașele care au decis să acționeze în sensul combaterii schimbărilor climatice, dar fără să facă parte din Convenție.

Totodată, ”trebuie subliniat faptul că regiunile şi oraşele implicate în aplicarea COP 21 au nevoie de investiții hotărâte și inovatoare care să se orienteze către proiectele durabile – mai ales cele din domeniile energiei și adaptării, inclusiv în cazul unor proiecte din localităţi de mai mici dimensiuni.”

”Nu în ultimul rând consider că ar fi util ca Uniunea Europeană să sprijine punerea în aplicare a unor cooperări administraţie locală şi regională – autorităţi naţionale în cadrul unui program de lucru unitar privind acțiunea orașelor și regiunilor pentru climă, dar şi a unor programe de informare şi conştientizare a populaţiei în privinţa efectelor schimbărilor climatice şi gesturile pe care trebuie să le facă fiecare dintre noi pentru a putea contribui la eforturile globale. Angajamentul tuturor actorilor implicați, inclusiv a cetăţenilor de toate vârstele, este esențial pentru succesul COP21 și al luptei globale împotriva schimbărilor climatice.”, a conchis Dăncilă.

 

 

.

CONSILIUL UE

Galerie FOTO | Întâlnirea Guvernului României cu Colegiul Comisiei Europene, în ajunul preluării președinției Consiliului UE

Published

on

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 5 decembrie 2018, la Bruxelles, o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Uniunii Europene, Jeppe Tranholm-Mikkelsen, cu participarea membrilor Guvernului României. Întâlnirea face parte din dialogul uzual al reprezentanților statului care va exercita Președinția rotativă a Consiliului UE cu oficiali ai instituțiilor europene, potrivit unui comunicat al Guvernului României.

Citiți și Viorica Dăncilă, întâlnire cu secretarul general al Consiliului UE. Premierul a dat asigurări că își va asuma rolul de facilitator al consensului în timpul Președinției Române.

FOTO: CaleaEuropeana.ro

FOTO: CaleaEuropeana.ro

FOTO: CaleaEuropeana.ro

FOTO: CaleaEuropeana.ro

FOTO: CaleaEuropeana.ro

FOTO: CaleaEuropeana.ro

FOTO: CaleaEuropeana.ro

FOTO: CaleaEuropeana.ro

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Andi Cristea (PSD, S&D): România are nevoie de un premier european, care să readucă echilibrul la masa politică de la București

Published

on

România are nevoie de un ”premier european” și care să readucă echilibrul la masa politică de la București, este de părere eurodeputatul Andi Cristea (PSD, S&D), după ce Partidul Social-Democrat a propus-o pe șefa delegației PSD în Parlamentul European, Viorica Dăncilă, pentru funcția de prim-ministru.

”Viorica Dancilă este un parlamentar european de anvergură, cu expunere și experiență politică relevanta, atât extern, ca șefă a delegației române de europarlamentari în S&D, cât și intern, ca președintă a organizației de femei a PSD. România are nevoie de un premier european, care să readucă echilibrul la masa politică de la București. Mult succes, Viorica!”, a declarat eurodeputatul român, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European și președinte al Delegației la Comitetul parlamentare de asociere UE – Republica Moldova.

Citiți și Eurodeputatul Viorica Dăncilă, nominalizată de CEx al PSD pentru funcţia de premier

Eurodeputatul Viorica Dăncilă, liderul delegației PSD în Parlamentul European, a fost nominalizată de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier.

Începând din 2009, Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD, fiind la al doilea său mandat și este vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din PE și membru al Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen.

 

 

.

Continue Reading

POLITICĂ

Eurodeputatul Viorica Dăncilă, nominalizată de CEx al PSD pentru funcţia de premier

Published

on

Eurodeputatul Viorica Dăncilă, liderul delegației PSD în Parlamentul European, a fost nominalizată de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier.

Începând din 2009, Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD, fiind la al doilea său mandat și este vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din PE și membru al Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen.

Viorica Dăncilă este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD — Oraș Videle.

În prezent, Viorica Dăncilă este președintele Comitetului Executiv al Organizației femeilor social democrate din Romania (OFSD). 

 

Citiți și:  Klaus Iohannis: L-am desemnat pe Mihai Fifor ca premier interimar. Am convocat pentru mâine consultări cu partidele

 

.

Continue Reading

Facebook

COMISIA EUROPEANA36 mins ago

Strategia europeană privind dronele 2.0, adoptată de Bruxelles, stabilește o viziune pentru dezvoltarea pieței europene a dronelor

ROMÂNIA46 mins ago

Mevlüt Çavuşoğlu pledează la Aspen – GMF Bucharest Forum pentru o ”pace corectă pentru Ucraina”: Sprijinim integritatea teritorială a acesteia, care include și Crimeea

NATO49 mins ago

Klaus Iohannis și Antony Blinken au discutat despre pregătirea unor decizii suplimentarea pentru apărarea flancului estic, inclusiv la Marea Neagră, la summitul NATO de la Vilnius

NATO1 hour ago

Mircea Geoană, la Aspen – GMF Bucharest Forum: Noua realitate a descurajării și apărării în Europa presupune claritate asupra nevoilor NATO. Bucureștiul, unul dintre locurile în care ne vom reenergiza comunitatea

NATO2 hours ago

Marcel Ciolacu, întâlnire cu Jens Stoltenberg: Sunt convins că deciziile luate în aceste zile vor demonstra unitatea aliaților și vor reflecta, încă o dată, solida relație transatlantică

ROMÂNIA3 hours ago

Marcel Ciolacu, întâlnire cu ministrul croat de externe: Aderarea țărilor noastre la Schengen în acest an ar putea contribui la creșterea rezilienței UE

NATO4 hours ago

Jens Stoltenberg, la Aspen – GMF Bucharest Forum: Războiul Rusiei în Ucraina face ravagii la granițele României. NATO este aici și este gata să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat

ROMÂNIA4 hours ago

Antony Blinken, alături de Nicolae Ciucă la aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic România-SUA: Avem o alianță de neclintit, cu atâtea legături în domeniul economic, politic și în relațiile personale

SUA4 hours ago

SUA resping acuzațiile liderilor europeni că ar profita de pe urma vânzării de GNL

MAREA BRITANIE5 hours ago

Premierul britanic anunță că ”epoca de aur” dintre Marea Britanie și China a apus: Reprezintă o ”provocare sistemică la adresa valorilor și intereselor noastre”

NATO1 hour ago

Mircea Geoană, la Aspen – GMF Bucharest Forum: Noua realitate a descurajării și apărării în Europa presupune claritate asupra nevoilor NATO. Bucureștiul, unul dintre locurile în care ne vom reenergiza comunitatea

ROMÂNIA4 hours ago

Antony Blinken, alături de Nicolae Ciucă la aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic România-SUA: Avem o alianță de neclintit, cu atâtea legături în domeniul economic, politic și în relațiile personale

NATO7 hours ago

Începe ministeriala de externe a NATO de la București. Jens Stoltenberg: Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige. Mă aștept să sporim sprijinul de apărare antiaeriană pentru Ucraina

NATO1 day ago

Reuniunea Liderilor de la München. Klaus Iohannis: Unitatea transatlantică, o surpriză strategică pentru Rusia. Importanța strategică a Mării Negre, o lecție învățată

NATO1 day ago

Bogdan Aurescu: Organizarea Reuniunii Liderilor de la München la București, o recunoaștere a rolului strategic al României. Ce se întâmplă în Marea Neagră nu rămâne în Marea Neagră

ROMÂNIA1 day ago

Nicolae Ciucă a discutat cu premierul Serbiei despre revigorarea dialogului bilateral și intensificarea cooperării economice

ROMÂNIA1 day ago

Ministrul croat de externe se așteaptă la o decizie pozitivă privind aderarea țării sale la Schengen: Susţinem adoptarea aceleiaşi decizii pentru România şi Bulgaria

COMISIA EUROPEANA3 days ago

Comisia Europeană va plăti transportul a 40.000 de tone de cereale în cadrul programului umanitar ”Cereale din Ucraina”

U.E.4 days ago

Volodimir Zelenski subliniază importanța unității europene în fața războiului rus: Suntem cu toții părți ale unui întreg

ROMÂNIA4 days ago

Klaus Iohannis pledează pentru coerența posturii de descurajare și apărare a NATO pe întreg flancul estic și anunță reluarea de către România a misiunilor de poliție aeriană în țările baltice din 2023

Team2Share

Trending