Europenii, cei mai nemulțumiți în privința situației economice

Oamenii din întreaga lume sunt, în general, nemulțumiți cu privire la situația economică a statului în care se află, însă gradul de nemulțumire diferă foarte mult în funcție de regiune, potrivit unui raport al Pew Research Center.

2

Conform studiului, cei mai nemulțumiți sunt europenii: o medie de 70% dintre respondenții din șase țări europene sunt de părere că, în țara lor, condițiile economice sunt rele. Ucrainenii (94%), italienii (88%), francezii (85%) și spaniolii (81%) sunt cei mai nemulțumiți. Germania se află la polul opus, cu cei mai mulți cetățeni satisfăcuți, 75% susținând că economia lor este într-o formă bună; aceștia sunt urmați de britanici – 52% consideră că economia se află pe un traiectoriu pozitiv.

1

 

Foto: Pew Research Center

Europenii sunt și cei mai pesimști când vine vorba de viitorul lor: o medie de 64% consideră că, din punct de vedere financiar, copiii de acum vor avea o situație mai proastă decât părinții lor. Francezii sunt cei mai îngrijorați de această perspectivă (85%). Spre exemplu, americanii sunt îngrijorați în proporție de 60% pentru următoarea generație.

Latino-americanii sunt cei mai optimiști: 67% dintre chilieni, 65% din peruani și 61% dintre brazilieni consideră că generația următoare va avea o situație financiară mai bună când vor crește. Tot ei sunt de părere (63%) că economia este slăbită în regiune. În SUA, mai mult de jumătate dintre americani (56%) cred că economia este slabă.

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.