Connect with us

PARLAMENTUL EUROPEAN

EYE 2021 | Propuneri pentru viitorul UE: Tinerii pledează pentru o Europă federală, care să consolideze identitatea europeană

Published

on

S-a încheiat cel mai mare eveniment de tineret organizat de Parlamentul European, EYE 2021, care a reunit 10.000 de participanți din statele membre și statele candidate la Uniunea Europeană. Au fost discutate peste 2.000 de idei pentru conturarea viitorului Europei.

Reciclarea, multilingvismul, statul de drept și eforturile pentru o Europă federală s-au numărat printre principalele idei ale celor zece mii de tineri participanți.

Printre propunerile prezentate în cadrul EYE 2021, participanții au oferit idei concrete pentru a facilita reciclarea în întreaga UE, pentru a îmbunătăți așa numita procedură a „articolului 7” menită să asigure protejarea valorilor UE și pentru a promova multilingvismul prin reformarea învățării limbilor străine în școli.

Având în vedere schimbările climatice, COVID-19 și preocupările legate de securitatea internațională identificate de reprezentanții tinerilor drept provocări semnificative pentru UE, aceștia au prezentat propuneri pentru o Europă mai federală, împreună cu idei menite să responsabilizeze mai mult întreprinderile pentru contribuțiile lor la schimbările climatice.

Viitorul Sănătății

Tinerii vor ca UE să adopte o abordare mai holistică a sănătății la nivel instituțional: „Un nou pact al UE în domeniul sănătății ar trebui să educe oamenii cu privire la importanța unei diete echilibrate, a exercițiilor fizice și să angajeze experți în sănătate mintală în școli. COVID-19 ne-a arătat că trebuie să educăm și să le dăm oamenilor posibilitatea de a avea mai multă grijă de sănătatea lor mentală și fizică”, au transmis tinerii.

Să ne angajăm în favoarea unui stat federal

Schimbările climatice, COVID-19 și preocupările legate de securitatea internațională reprezintă provocări semnificative pentru Uniunea Europeană, dar și pentru statele membre și cetățenii săi. Pentru a le aborda, trebuie să ne angajăm în favoarea unui stat federal. În acest fel, putem deveni o forță globală mai mare de luat în seamă – din punct de vedere economic, politic, militar și cultural. O Europă federală nu este în niciun caz o sarcină ușoară, dar este un proiect pe termen lung cu perspective mari: reducerea costurilor pentru guvernele naționale ne va da posibilitatea de a investi în politica de sănătate și în schimbările climatice”, au subliniat tinerii în raportul final.

„În plus, o Europă federală poate unifica oameni din toate mediile și ideologiile și poate consolida identitatea europeană prin eliminarea decalajelor interne, ceea ce, la rândul său, va face apoi din statul european un actor puternic și rezistent. Acest lucru ne oferă capacitatea de a vorbi cu o voce comună și ne permite să promovăm valorile europene și pacea pe scena internațională”, au conchis participanții.

Cele mai populare 20 idei din cadrul EYE 2021 vor fi prezentate de către doi tineri în cadrul următoarei sesiuni plenare a Conferinței pentru viitorul Europei, care va avea loc la Strasbourg, în perioada 22-23 octombrie 2021.

Citiți aici corespondența CaleaEuropeană de la Evenimentul European de tineret 2021 – EYE2021.

EYE 2021 s-a desfășurat sub motto-ul „Viitorul ne aparține”. Sub egida lui s-au organizat zeci de activități, dezbateri și ateliere, evenimente sportive și artistice, precum și concerte.

Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Dan Motreanu

Dan Motreanu, desemnat responsabil din partea grupului PPE pentru regulamentul care transformă rețeaua de informații contabile agricole în rețeaua privind durabilitatea agricolă

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL) a fost desemnat responsabil din partea grupului PPE în Parlamentul European pentru regulamentul care transformă rețeaua de informații contabile agricole (RICA) în rețeaua privind durabilitatea agricolă, a anunțat acesta, într-o postare pe Facebook.

 

Prin RICA, care datează din 1965, sunt colectate date economice și financiare de la peste 80 000 ferme la nivel UE, cu scopul de a monitoriza și evalua veniturile fermelor și activitățile comerciale.

Metodologia aplicată are scopul de a furniza date reprezentative în funcție de trei criterii: regiune, dimensiune economică și tip de activitate. Această sursă unică de date microeconomice este vitală pentru înțelegerea impactului Politicii Agricole Comune.

Noua propunere are rolul de a moderniza RICA prin extinderea domeniului de aplicare cu privire la practicile agricole sociale și de mediu la nivel de exploatație. Astfel, noua rețea privind durabilitatea agricolă va include toate cele trei dimensiuni ale sustenabilității (economic, social și de mediu), în conformitate cu Pactul Verde.

Continue Reading

Cristian Bușoi

Eurodeputatul Cristian Bușoi, dezbatere comună alături de premierul Greciei Kyriakos Mitsotakis

Published

on

© Cristian Bușoi - Facebook

Europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European, a efectuat o vizită de lucru în Grecia alături de o delegație a Grupului Popularilor Europeni, ande au fost discutate soluțiile cu privire la problema inflației, dar mai ales a prețurilor la energie. 

„La dezbaterea pe care am avut-o cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, în calitate de președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, l-am întrebat pe acesta dacă este de acord cu o reformă mai profundă a pieței de electricitate, chiar cu o reglementare pe o perioadă limitată de timp și cu eliminarea mecanismului maximal de ajustare a prețurilor din piața de electricitate”, a scris deputatul european într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook. 

Potrivit eurodeputatului liberal, premierul a insistat pe nevoia unui efort mai susținut la nivel european, fără abandonarea principiilor pieței libere, „în care credem ca oameni politici de dreapta, și pe admiterea faptului că mecanismele după care ne-am ghidat până acum în piața de energie, dar mai ales în piața gazului, nu au reprezentat un succes.”

Continue Reading

PARLAMENTUL EUROPEAN

Social-democrații din PE solicită Comisiei Europene să acționeze cu adevărat pentru a combate criza socială: Recomandările nu sunt suficiente

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Grupul social-democraților din Parlamentul European solicită mai multe acțiuni din partea Comisiei Europene pentru a combate criza socială cu care se confruntă cetățenii europeni și susțin că recomandările nu sunt suficiente, se arată într-o declarație oficială, remisă CaleaEuropeană.ro.

„Recomandarea anticipată cu privire la sistemul de venit minim în Europa, pe care Comisia Europeană ar trebui să o prezinte miercuri, nu este suficientă pentru a combate criza socială. Este nevoie de mai mult pentru a ajuta europenii în vremuri de criză social în care costurile de trai cresc vertiginos”, se arată în declarație. 

Eurodeputatul Pedro Marques, vicepreședintele S&D responsabil pentru Europa socială, a declarat: „Un sistem ambițios de venit minim în Europa este o parte indispensabilă a acestei acțiuni, alături de o strategie cuprinzătoare de combatere a sărăciei, de un instrument SURE consolidat, conceput în pandemie pentru a proteja lucrătorii și locurile de muncă, precum și de un Fond de redresare și de reziliență consolidat și permanent.”

Europarlamentarul Agnes Jongerius, purtător de cuvânt al S&D pentru ocuparea forței de muncă, a declarat: „Europenii doresc salarii și condiții de muncă decente, un venit minim, drepturi mai puternice pentru copii și tineri, dialog social și negocieri colective consolidate, locuințe accesibile, servicii de îngrijire și egalitate de gen.”

Continue Reading

Facebook

COMISIA EUROPEANA3 mins ago

România, Franța, Spania și alte 12 țări UE cer o plafonare a prețului la gaze naturale pentru a ține în frâu inflația. Comisia Europeană: Implică riscuri pentru securitatea energetică

INTERNAȚIONAL8 mins ago

Statele Unite asigură că suveranitatea Greciei asupra a două insule din Marea Egee „nu este pusă sub semnul întrebării”

CONSILIUL UE24 mins ago

UE nu va recunoaște niciodată “referendumurile” false și ilegale ale Rusiei în Ucraina: Vom sprijini Ucraina atât timp cât va fi necesar

INTERNAȚIONAL25 mins ago

Zelenski a discutat problema ”referendumurilor rușinoase” cu premierii Canadei, Marii Britanii și cancelarul german

ENERGIE41 mins ago

Bogdan Aurescu a discutat cu subsecretarul de stat al SUA Jose Fernandez despre proiecte bilaterale în domeniul cooperării economice și al energiei

NATO43 mins ago

Mircea Geoană încurajează administrațiile de la București și Washington să vadă România ca pe o “oportunitate multi-regională” de investiții

COMUNICATE DE PRESĂ50 mins ago

O delegaţie a SNSPA s-a întâlnit cu preşedintele Biden Institute

INTERNAȚIONAL13 hours ago

De la începutul invaziei ruse, SUA au acordat Ucrainei un ajutor militar de 16,2 miliarde de dolari: Noul sprijin de 1,1 miliarde include 18 sisteme HIMARS

ROMÂNIA13 hours ago

Klaus Iohannis felicită societatea civilă pentru mobilizarea exemplară în pandemie și în criza războiului din Ucraina: România este un stat puternic pentru că are o societate civilă puternică!

COMISIA EUROPEANA16 hours ago

Comisia Europeană propune un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei: Nu acceptăm referendumuri false și nici anexări în Ucraina. Vom face “Kremlinul să plătească”

JUSTIȚIE2 days ago

Klaus Iohannis: DNA, un model la nivel european, a contribuit decisiv ca România să fie un pol de stabilitate și un partener strategic pentru partenerii din NATO și UE

ROMÂNIA3 days ago

Nicolae Ciucă, din Japonia: Componenta de securitate și apărare, unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat, de mare interes pentru ambele părți

NATO5 days ago

Klaus Iohannis, despre amenințarea Rusiei cu un război nuclear: România, ca parte a NATO, este pregătită pentru orice scenariu. Românii nu trebuie să intre în panică

ROMÂNIA5 days ago

Klaus Iohannis, către antreprenorii români din Silicon Valley: Poate aveți unele lecții care ne-ar folosi în România

ROMÂNIA6 days ago

Nicolae Ciucă: Salutăm interesul manifestat de Banca Japoneză de Cooperare Internațională pentru susținerea marilor proiecte de infrastructură de transport și de producere a energiei verzi

U.E.6 days ago

Ministrul ungar de externe, singurul din UE care s-a întâlnit cu Lavrov la ONU: Există o singură soluție la inflația de război și la prețurile epuizante ale energiei: pacea. Ungaria vrea pace

COMISIA EUROPEANA6 days ago

Ursula von der Leyen îndemnă tânăra generație să apere democrația în fața autocrației: Trebuie să lucrăm la consolidarea acesteia pentru că știm cât de repede se poate schimba istoria

DIASPORA6 days ago

Klaus Iohannis, întâlnire cu românii din SUA: România merge bine şi economia creşte, deși suntem într-o situație complicată din cauza războiului Rusiei în Ucraina

ONU1 week ago

Joe Biden, la ONU: SUA nu caută un război rece cu China, dar vom fi neîngrădiți în a promova o lume liberă, deschisă, sigură și prosperă

INTERNAȚIONAL1 week ago

De la tribuna ONU, Biden denunță încălcarea Cartei Națiunilor Unite de către Rusia: Un membru permanent al Consiliului de Securitate a încercat să șteargă de pe hartă un stat suveran

Team2Share

Trending