FMI anunță un nou cadru de reglementări pentru a evalua ”mai sistematic” fenomentul corupției: Slăbiciunea guvernărilor deschide de regulă porţile corupţiei

Fondul Monetar Internațional (FMI) a anunţat duminică adoptarea unui nou cadru de reglementări în vederea unei evaluări ”mai sistematice” a corupţiei în cele 189 de state membre, fenomen care, punctează fondul, subminează creşterea, investiţiile şi încasările fiscale, relatează AFP, citat de Agerpres.

Noul cadru a fost aprobat de comitetul director al FMI la 6 aprilie şi îi autorizează pe inspectorii instituţiei să ”evalueze în mod regulat” caracterul şi gravitatea corupţiei, arată FMI.

Noua abordare va fi lansată de la 1 iulie, a menţionat un responsabil al fondului.

Ştim că fenomenul corupţiei îi afectează pe cei mai săraci, subminează încrederea în instituţii”, a punctat directorul general al FMI, Chistine Lagarde, pe blogul său.

”Se pune accentul pe guvernare în mod global şi nu doar pe corupţie, deoarece slăbiciunea guvernărilor deschide de regulă porţile corupţiei”, a a completat aceasta.

Măsurile luate în calcul de Fondul Monetar Internațional vor viza și actorii privați, în speță companiile care adoptă practici de corupție sau spălare de bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.