Fosta primă-doamnă Barbara Bush, elogiată de foștii și actualul președinte al SUA

Barbara Bush, fostă primă-doamnă a Statelor Unite şi militantă pentru alfabetizare, a murit la vârsta de 92 de ani. Aceasta a fost figura matriarhală a unei dinastii politice care cuprinde doi preşedinţi – soţui ei, George HW Bush, şi fiul, George W. Bush, notează Adevărul.

Sursă foto: en.wikipedia.org

Barbara Bush, care a fost prima-doamnă din 1989 până în 1993, s-a aflat într-o stare de sănătate slabă de mai multă vreme şi a refuzat un tratament medical suplimentar. 

Întreaga clasă politică americană a transmis  condoleanţe la aflarea acestui trist anunță.   Soţul ei, în vârstă de 93 de ani, este cel mai longeviv preşedinte american. Fiul lor, George, a fost ales în anul 2000 şi a servit timp de două mandate ca cel de-al 43-lea preşedinte al SUA.   

Într-un comunicat de presă, acesta a declarat: „Draga mea mamă a murit la vârsta de 92 de ani. Laura, Barbara, Jenna şi eu suntem întristaţi, însă avem inimile împăcate pentru că ştim că şi a ei este la fel. Barbara Bush a fost o fabuloasă primă-doamnă şi o femeie care a adus frivolitate, dragoste şi alfabetizare la milioane de oameni”.  

Condoleanțe au transmis și actualul președinte, Donald Trump, și soția sa, Melania, care au transmis că Barbara Bush a fost “o susţinătoare a familiei americane”. “Printre cele mai mari realizări ale ei a fost recunoaşterea importanţei educaţiei ca o valoare familială fundamentală care trebuie cultivată şi protejată”, au adăugat soţii Trump.

Fostul preşedinte Barack Obama şi fosta Prima Doamnă Michelle Obama au transmis un comunicat în care au spus că sunt recunoscători pentru generozitatea pe care le-a arătat-o Barbara Bush. “Dar suntem şi mai recunoscători pentru modul în care şi-a trăit viaţa – ca o mărturie a faptului că a fi în serviciul public este o chemare importantă şi nobilă; ca un exemplu de modestie şi decenţă care reflectă tot ce-i mai bun din spiritul american”, au spus soţii Obama.

Fostul preşedinte Bill Clinton şi fostul secretar de stat Hillary Clinton au descris-o pe Barbara Bush drept o “femeie remarcabilă” care avea “tărie de caracter şi eleganţă, inteligenţă şi frumuseţe”. “A fost energică şi hotărâtă în a-şi sprijini familia şi prietenii, ţara şi cauzele sale. Ne-a arătat ce înseamnă o viaţă onestă, vibrantă, deplină”, se mai arată în comunicatul soţilor Clinton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.