FOTO. Mission Rehearsal Exercise. Accidente simulate de militarii români, alături de militari ai SUA

Militarii din compunerea companiei româneşti, destinată ca rezervă strategică a SAQEUR pentru operaţii NATO¬-KFOR din Kosovo şi Bostnia, desfăşoară exerciţiul de repetare a misiunii Mission Rehearsal Exercise – MRE KFOR 23 în Centrul de pregătire a armatei Statelor Unite ale Americii din Hohenfels-Germania, în perioada 20 iunie – 10 iulie, transmite MApN.

Militarii români provin din Batalionul 26 Cercetare-Supraveghere Montană „Avram Iancu” din Brad, structuri ale Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Banat” şi din Batalionul 265 Poliţie Militară „Tudor Vladimirescu” din Bucureşti.

Din delegaţia românească mai fac parte un grup de militari din unităţi ale Forţelor Terestre veniţi ca observatori-controlori pentru forţele luptătoare. Misiunile pentru care se pregătesc în comun militarii şi pe care, la o dislocare ar urma să le execute în teatrul de operaţii din Balcani, sunt posturi de observare, patrule de prezenţă, protecţia militară la nevoie a unor locaţii (spitale, instituţii publice), protecţia bazelor militare, escortă VIP, acţiuni de control a mulţimilor şi asigurarea libertăţii de mişcare pe căile de comunicaţii.

Una din primele faze de instruire poartă numele de antrenament „roll-over” şi presupune luarea la cunoştinţă a procedurilor de urmat în cazul răsturnării autovehiculelor pe timpul desfăşurării acţiunilor militare. În cadrul pregătirii, un rol important îl au simularea pericolelor la care sunt expuşi militarii pe timpul misiunii, respectiv interacţiunea cu populaţia civilă în cazul manifestaţiilor şi modul de răspuns la aceste pericole. Două din antrenamentele efectuate la Hohenfels sunt destinate structurilor de Poliţie Militară şi focusate pe aceste riscuri, CRC – Crowd and Riot Control (controlul manifestanţilor) şi Fire Phobia (depăşirea fricii faţă de foc).

FOTO: Mission Rehearsal Exercise, MApN

FOTO: Mission Rehearsal Exercise, MApN Simulator pentru răsturnări cu autovehiculul.

FOTO: Mission Rehearsal Exercise, MApN

FOTO: Mission Rehearsal Exercise, MApN

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.