Franţa cere o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU în legătură operațiuneaTurciei în Siria

Franţa a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu Siria ca urmare a operaţiunii Turciei în provincia siriană Afrin, a anunţat duminică ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Foto: ONU

”Ghouta, Idlib, Afrin – Franţa cere o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate”, a scris pe Twitter şeful diplomaţiei franceze, precizând că a avut o convorbire telefonică duminică dimineaţa cu omologul său turc.

Turcia a lansat o operaţiune militară terestră împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în regiunea Afrin, din nordul Siriei, a declarat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Afrin este o enclavă siriană controlată de Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), o miliţie kurdă considerată de Ankara drept organizaţie teroristă, însă aliată Statelor Unite în lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI).

Rusia, aliată a regimului de la Damasc condus de preşedintele Bashar al-Assad, a anunţat că şi-a retras trupele din zonă pentru a evita orice pericol creat de operaţiunea Turciei.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.