FT: Majoritatea românilor din Marea Britanie au locuri de muncă

PeopleImigranții de vârstă activă din România și Bulgaria sunt angajați în proporție mai mare decât britanicii de vârstă similară, potrivit unor date oficiale, care sugerează că temerile privind un aflux de imigranți în căutarea ajutoarelor sociale dinspre aceste țări sunt nefondate, scrie Financial Times în ediția sa electronică, potrivit Agerpres.

În al treilea trimestru din 2013, 76,9% din românii și bulgarii din Marea Britanie, cu vârsta între 16 și 64 de ani, erau angajați, arată date ale Oficiul Național de Statistică (ONS), comparativ cu 72,7% din britanicii din aceeași grupă de vârstă.

În perioada în care au fost înregistrate aceste date, imigranții din România și Bulgaria puteau locui în Marea Britanie, însă nu puteau lucra în această țară decât în anumite circumstanțe, precum desfășurarea unei activități independente.

ONS a început să publice statistici referitoare la rata de angajare a imigranților bulgari și români în august 2013, deși restricțiile pe piața muncii din Marea Britanie s-au ridicat pentru aceștia abia în ianuarie anul acesta, continuă Financial Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.