G. Berca: Atragerea fondurilor europene este o problemă de siguranţă naţională, România are nevoie ca de aer de aceşti bani

Atragerea fondurilor europene reprezintă o problemă de siguranţă naţională deoarece România are nevoie de aceşti bani “ca de aer”, iar de modul în care se va comporta va depinde viitorul ei, a declarat miercuri ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, potrivit Mediafax.

Ministrul Gabriel Berca a spus că prioritatea zero a actualului Guvern o reprezintă atragerea fondurilor europene şi speră că vor fi făcuţi paşi rapizi pentru a putea fi recuperat decalajul.

“Şi noi, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, avem întârzieri, aşa cum au şi celelalte ministere. Situaţia la noi este relativ mai bună, dar avem probleme serioase. Spunea domnul Orban de o reaşezare a arhitecturii sociale în Europa şi aşa este. Criza va reaşeza priorităţile. Atragerea de fonduri este o problemă de siguranţă naţională şi modul în care ne vom comporta, de acest mod va depinde viitorul României. 2012 nu va fi un an uşor, România are nevoie ca de aer de aceşti bani. Este foarte clar că bugetul pe 2014 – 2020 va fi dur negociat, iar România trebuie să fie acolo, la baza negocierii. Şi nu poate fi acolo cu capul sus dacă nu atragem fonduri”, a mai spus ministrul Administraţiei şi Internelor.

“Spuneam că este o problemă de siguranţă naţională pentru că România nu-şi mai permite să iasă din deficite bugetare. Răspunderile sunt mari, flexibilitatea trebuie să fie cuvântul de ordine. 45 de zile este termenul stabilit pentru procesarea dosarelor şi poate reuşim să procesăm dosare în funcţie de cum vin, nu de alte interese”, a subliniat ministrul.

Mai multe declaraţii ale ministrului, aici.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.