Grecia va intra în faliment în luna iunie fără ajutorul creditorilor

Flag of GreeceGrecia nu va putea rambursa următoarea datorie către Fondul Monetar Internaţional, care ajunge la scadenţă în data de 5 iunie, dacă creditorii internaţionali nu îi acordă noi fonduri, a declarat miercuri liderul grupului parlamentar Syriza, ultimul avertisment că autorităţile de la Atena sunt pe punctul de a intra în incapacitate de plată, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Grecia are de rambursat luna viitoare 1,5 miliarde de euro către FMI, începând cu o tranşă de 300 milioane de euro în data de 5 iunie. Guvernul condus de premierul Alexis Tsipras şi-a exprimat speranţa că va ajunge la un acord cu creditorii în următoarele zile, în timp ce reprezentanţii Uniunii Europene şi FMI sunt mai pesimişti şi spun că discuţiile avansează prea lent.

‘Momentul adevărului este 5 iunie. Dacă nu vom avea un acord până atunci care să rezolve problema finanţării atunci nu vor primi niciun ban’ a spus liderul grupului parlamentar al Syriza, Nikos Filis.

Dacă discuţiile vor intra în colaps, guvernul Tsipras a avertizat că va plăti pensiile şi salariile funcţionarilor publici înainte de a asigura serviciul datoriei externe.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.