Connect with us

PPE

Grupul PPE amenință cu respingerea propunerii de buget al UE pe termen lung dacă Parlamentul European nu este implicat în elaborarea Planului de relansare post-Covid-19

Published

on

Solicitând un rol important pentru Parlamentul European în recuperarea Europei post-COVID-19, Grupul PPE a amenințat că va respinge bugetul pe termen lung al UE, dacă instituția nu va putea juca un rol cheie în crearea fondului de relansare economică.

„Pentru noi, elementul cheie este lupta pentru un buget democratic, un buget decis de popor, reprezentați de oamenii din această cameră. Un buget bazat pe solidaritatea oamenilor și a națiunilor din Uniunea Europeană. Un buget care este sincer cu oamenii și un buget care are grijă de oameni”, a susținut președintele Grupului PPE, Manfred Weber.

În ultima sesiune plenară, Grupul PPE a făcut, de asemenea, solicitări privind elaborarea de standarde comune ale UE pentru redeschiderea treptată a frontierelor interne ale Europei și la relansarea turismului și transporturilor, două sectoare economice grav afectate de criza de sănătate. Totodată, acesta a solicitat linii directoare comune pentru aplicațiile de monitorizare a persoanelor în scopul prevenirii și limitării răspândirii Covid-19.

Nu în ultimul rând, Grupul a solicitat un efort puternic la nivelul UE și global pentru dezvoltarea unui vaccin contra noului coronavirus, precum și un plan B dacă o țară terță ar bloca accesul la un vaccin, care să includă eventual sancțiuni comerciale. 

 

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Marian-Jean Marinescu a organizat în Parlamentul European un eveniment dedicat rezultatelor proiectului PULSAR privind identificarea inițiativelor cruciale de cercetare în domeniul aviației după 2050

Published

on

© Marian-Jean Marinescu/ Facebook

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, raportor al Parlamentului European pentru Cerul Unic European, a organizat miercuri, în legislativul european, un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate rezultatele proiectului PULSAR, în contextul importanței cercetării și inovării pentru decarbonizarea aviației și atingerea obiectivelor de mediu.

”Echipa proiectului și-a propus să dezvolte o foaie de parcurs europeană de cercetare și inovare în domeniul aviației, luând în considerare diverse aspecte de mediu, cum ar fi zgomotul și emisiile aviației, precum și impactul acestora asupra schimbărilor climatice și asupra calității aerului local”, a precizat Marinescu într-un mesaj publicat pe Facebook.

În descrierea proiectului se amintește că sectorul aviației se confruntă cu numeroase provocări, cum ar fi realizarea de progrese tehnologice, reducerea impactului său asupra mediului și creșterea competențelor forței de muncă din acest sector, respectând în același timp noile politici și priorități ale UE, cum ar fi Pactul verde european, noua politică industrială europeană, precum și strategia digitală europeană. Sectorul aviației europene are nevoie de un cadru de cercetare și inovare orientat spre politici pentru a facilita progresele tehnologice, pentru a minimiza amprenta sa asupra mediului și pentru a adera la noile politici și priorități ale UE.

Pentru a îndeplini aceste obiective, proiectul PULSAR, finanțat de UE, asistă factorii de decizie europeni în identificarea inițiativelor cruciale de cercetare în domeniul aviației după 2050. Aceste eforturi abordează obiectivele de mediu, reglementările asociate și așteptările cetățenilor europeni.

În plus, PULSAR urmărește să dezvolte o foaie de parcurs europeană de cercetare și inovare în domeniul aviației, luând în considerare diverse aspecte de mediu, cum ar fi zgomotul și emisiile de aviație, precum și impactul acestora asupra schimbărilor climatice și a calității aerului la nivel local.

Mai mult, proiectul de cercetare finanțat prin programul Horizon Europe stabilește o foaie de parcurs educațională care vizează să ghideze formarea viitorilor experți în domeniul aviației durabile, comunicând în același timp în mod eficient inițiativele de mediu ale industriei către cetățeni.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Rectificarea bugetului UE pentru 2024 propusă de Siegfried Mureșan a fost adoptată de comisia de specialitate din PE: Voi reuși să obțin un vot final înainte de începerea campaniei pentru alegerile europene

Published

on

© Siegfried Mureșan/ Facebook

Raportul eurodeputatului Siegfried Mureșan, negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE pentru 2024, document care aduce 4,8 miliarde de euro pentru sprijinirea Ucraina și fonduri suplimentare pentru întărirea siguranței în UE, a fost votat de Comisia pentru bugete din Parlamentul European.

”Ca negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024, am solicitat astăzi votul colegilor din Comisia pentru bugete pe prima propunere de rectificare a bugetului anual al UE. Prin revizuirea Cadrului Financiar Multianual (CFM) 2021 – 2027, aprobată în luna februarie, am decis să alocăm mai multe fonduri pentru noile priorități ale Uniunii Europene: protecția securității externe, siguranța și apărarea în interiorul UE, precum și pentru crearea Facilității pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro”, a amintit acesta într-un mesaj publicat pe Facebook.

El a continuat prin a spune că ”aceste alocări nu au putut fi incluse de la început în Bugetul UE 2024 pe care l-am votat anul trecut fiindcă nu existau suficiente resurse de finanțare în forma inițială a Cadrului Financiar Multianual (CFM) al UE pe baza căruia se adoptă bugetele anuale”.

”Forma inițială a CFM a fost votată în 2020, înainte de apariția noilor priorități europene cauzate în mare parte de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. De aceea a fost nevoie de revizuirea CFM, care a fost adoptată în februarie, la trei luni după adoptarea bugetului anual”, a mai amintit Siegfried Mureșan.

După votul de luni, raportul va fi adoptat pe 25 aprilie, în ultima sesiune plenară a Parlamentului European din actuala legislatură.

”Mă bucur că voi reuși să obțin un vot final pe această rectificare înainte de începerea campaniei pentru alegerile europene. Ne asigurăm, în felul acesta, că banii ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ei”, și-a exprimat europarlamentarul satisfacția.

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2024

Rareș Bogdan: Obiectivele eurodeputaților PNL și PSD – o poziție de vicepreședinte PE, președințiile unor comisii-cheie și egalizarea subvenției în agricultură pentru fermierii români cu restul UE

Published

on

© Rareș Bogdan/ Facebook

Prim-vicepreşedintele liberal Rareş Bogdan a declarat, vineri, că europarlamentarii Alianţei PSD – PNL vor încerca să obţină o funcţie de vicepreşedinte a Parlamentului European şi două funcţii de preşedinte în comisiile-cheie ale legislativului european în mandatul 2024-2029.

“Vom ataca o poziţie de vicepreşedinte al Parlamentului European, care va fi ocupată de un reprezentant al PNL sau de unul PSD, cu un vot comun al celor 17 – 20 – 21 de europarlamentari din delegaţia României care vor conlucra pentru România. Vom ataca comisii extrem de importante, două preşedinţii de comisii-cheie, atât din zona economică, cât şi din zona politică, de extindere. (…) În momentul când ai 17 – 21 de europarlamentari la Bruxelles, în momentul când ţi se mai alătură doi sau chiar trei din familii care participă în momentul ăsta diferit, dar fac parte din marile familii europene vă pot spune că România îşi va putea impune punctul de vedere atât pe rezoluţii-cheie, cât şi pe un program care să îi privească direct pe români”, a spus Rareş Bogdan, vineri la sediul BEC, cu prilejul depunerii listei comune cu candidaţii PSD – PNL la alegerile europarlamentare.

El a adăugat că europarlamentarii PSD şi PNL vor să obţină mai mulţi bani pentru agricultura din ţara noastră.

“O egalizare, un target pentru subvenţia în agricultură ar fi o mare realizare, pentru că agricultorii români, fermierii români merită. Şi încă ceva – să vină românii înapoi, măcar jumătate din cei plecaţi să se întoarcă acasă”, a menţionat liberalul, citat de Agerpres.

Citiți și Rareș Bogdan anunță că PNL și PSD negociază funcții cheie pentru România în UE: Extremismul își arată colții, iar marile familii politice europene reprezentate de PNL și PSD în România trebuie să dea o majoritate pentru stabilitate

Potrivit lui Rareş Bogdan, lider al delegației române din grupul PPE din Parlamentul European, “Europa are nevoie de România, iar România are nevoie de Europa”. 

Bogdan, cap de listă al PNL și al doilea pe lista comună, a vorbit alături de europarlamentarul PSD Mihai Tudose, fruntașul listei PSD și al listei comune, după ce președinții celor două partide de guvernământ, liberalul Nicolae Ciucă și social-democratul Marcel Ciolacu, au punctat că această echipă merge într-o misiune comună la Bruxelles pentru România și pentru cetățenii români.

“Pentru Europa sunt vremuri extrem de dificile. Din nou, la fel ca în anii ’30, extremismul îşi arată colţii, iar noi, marile familii europene reprezentate aici în România de Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat, adică PPE şi S&D, trebuie să dăm viitoarea majoritate a Parlamentului European pentru stabilitate şi pentru dezvoltare. În plus, faţă de ceea ce se întâmplă în interior pentru 420 de milioane de cetăţeni europeni, avem un război crunt la graniţă, un război mult prea aproape de România. Atunci când s-a constituit această alianţă, stabilitatea a fost cuvântul de bază, acum stabilitatea şi dezvoltarea sunt cuvintele care, cu siguranţă, sperăm să le dea încredere românilor şi aceştia să ne acorde într-un număr cât mai mare votul”, a afirmat Rareş Bogdan

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
INTERNAȚIONAL18 mins ago

Klaus Iohannis, vizită în Coreea de Sud, la invitația omologului său: Va fi adoptată Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic bilateral

ROMÂNIA36 mins ago

Proiectele de parteneriat public-privat sunt viitorul, subliniază ministrul Marcel Boloș în cadrul unor întâlniri cu reprezentanți ai FMI și Băncii Mondiale

ROMÂNIA1 hour ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Emiratelor Arabe Unite: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale

INTERNAȚIONAL2 hours ago

Argentina cere să devină “partener global” NATO: Ministrul argentinian al apărării i-a înmânat lui Mircea Geoană o scrisoare de intenție în acest sens

SUA3 hours ago

“Mișcă-te Europa!”: Donald Trump cere Europei să furnizeze mai mulți bani pentru a ajuta Ucraina

SCHENGEN3 hours ago

Schengen: Comisia Europeană a propus Consiliului UE să stabilească data eliminării controalelor la frontierele terestre pentru România și Bulgaria

ROMÂNIA DIGITALĂ12 hours ago

Digital Innovation Summit Bucharest 2024 marchează o nouă etapă în colaborarea dintre sectoarele public și privat pentru a modela un viitor digital mai sigur și mai prosper

COMISIA EUROPEANA15 hours ago

Liderii UE au făcut primul pas către viitorul pieței unice, cerând “un nou pact european pentru competitivitate ancorat în piața unică” și cu o Uniune a piețelor de capital cu un potențial anual de 470 de miliarde de euro pentru companii

CONSILIUL EUROPEAN16 hours ago

Klaus Iohannis le-a prezentat omologilor din UE viziunea României privind viitorul pieței unice, cu accent pe rolul prioritar al coeziunii și agriculturii și ridicarea controalelor la frontierele terestre

SUA17 hours ago

SUA: Camera Reprezentanților va vota proiectul de lege privind ajutorul de 61 miliarde de dolari pentru Ucraina

ROMÂNIA19 hours ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

ROMÂNIA2 days ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA2 days ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

ROMÂNIA2 days ago

Ministrul Adrian Câciu își dorește ca Europa anului 2030 să ”fie un furnizor mondial de tehnologie, un producător de semiconductori şi un producător de software”, fiind convins că România va fi cu totul alta

REPUBLICA MOLDOVA3 days ago

Gala AOR. Președintele Rețelei Orașelor și Municipiilor din R. Moldova din cadrul CALM: Ne dorim parteneriate în care Republica Moldova să se simtă parte a românității de facto și de jure

ROMÂNIA DIGITALĂ3 days ago

Digital Innovation Summit Bucharest explorează în perioada 16-18 aprilie punctul de intersecție dintre inovarea digitală, securitatea cibernetică și eforturile diplomatice într-o lume interconectată

ROMÂNIA DIGITALĂ3 days ago

Digital Innovation Summit/Nicolae Ciucă: Văd următorii 10 ani ca pe un deceniu al siguranței, în care investiția în inovație și tehnologie trebuie să fie parte a noului proiect de țară

ROMÂNIA4 days ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

NATO1 week ago

Klaus Iohannis explică de ce România nu a investit 2,5% din PIB pentru apărare în 2023: Inflația, lipsa lichidităților la momentul achiziției și a echipamentelor militare

PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago

Regele Philippe al Belgiei, în plenul PE: „Europa și întreaga lume au mare nevoie de speranță”

Trending