Iohannis: Eu nu candidez! Candidatul PNL la Preşedinţie este Antonescu

iohannisPrim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că nu va candida la alegerile prezidenţiale, candidatul partidului fiind Crin Antonescu.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre declaraţia lui Crin Antonescu în care acesta nu a exclus posibilitatea unei rocade pentru alegerile prezidenţiale dacă sondajele vor arăta că Iohannis este favorit, el spunând că “nu se întâmplă acest lucru”.

Nu se întâmplă acest lucru. Una la mână, sondajele, după părerea mea, nu vor arăta acest lucru, doi la mână, eu nu-mi doresc acest lucru. Candidatul PNL pentru Preşedinţie este clar Crin Antonescu, pe care-l voi sprijini şi care va fi preşedintele României”, a declarat Iohannis, citat de Realitatea.net.

Întrebat ce va face dacă îi vor cere colegii din PNL să candideze pentru Preşedinţie, Iohannis a răspuns: “Nu mi se va cere şi nu voi candida”.

Iohannis a precizat că trebuie făcută distincţia între intenţia de vot a românilor şi încrederea pe care aceştia afirmă că o au într-un politician.

“Nu contează nivelul de încredere în politicianul respectiv, ci intenţia de vot. Pe intenţie de vot domnul Antonescu stă bine, iar eu sunt undeva pe coada clasamentului, chit că am un procentaj relativ mare la încredere. Nu e niciun paradox şi acest lucru nu se va schimba semnificativ”, a mai spus Iohannis.

 
.

25 Responses to Iohannis: Eu nu candidez! Candidatul PNL la Preşedinţie este Antonescu

 1. Emil 14/03/2014 at 12:33

  Prin iesirea de la guvernare si prin demisia din functia de presedinte al Senatului, Antonescu a aratat cine e dispus de sacrificii pentru Romania. Johannis a inteles ca Antonescu este capabil sa devina un simbol si sa reprezinte o institutie. La alegerile prezindentiale din 2014, romanii vor trimite la Cotroceni un altfel de presedinte: Crin Antonescu.

  Reply
 2. Traian 14/03/2014 at 12:34

  Antonescu si-a dat demisia si a demonstrat ca e dispus la sacrificii pentru romania. Impreuna cu Johanis, Antonescu este capabil sa devina un simbol si sa devina un Presedinte adevarat, de care Romania are mare nevoie!

  Reply
 3. maria 14/03/2014 at 12:40

  Antonescu este un om de mare onoare care nu a stat sa accepte batjocora lui ponta si care ne-a demonstrat ca este interesat maxim de binele tarii.

  Reply
 4. beatrice 14/03/2014 at 12:42

  Crin Antonescu a avut demnitate si a demisionat din fruntea Senatului,prin acest lucru a aratat cine este dispus sa faca sacrificii pentru Romania!!!Johanis a inteles ca Antonescu este capabil sa devina un simbol si sa reprezinte o institutie!! La alegerile din 2014 romaniii vor trimite la Cotroceni un alt fel de presedinte : Crin Antonescu !!!

  Reply
 5. razvan 14/03/2014 at 12:45

  La alegerile prezidentiale de anul acesta romanii vor demonstra ca s-au saturat de acesti pseudopoliticieni aparuti dupa 1989 pe scena politica a tarii. Odata cu venirea lui Crin Antonescu in fruntea tarii, Romania va intra pe un trend ascendent. Johannis da dovada de caracter si a inteles faptul ca unitatea intr-un partid reprezinta totul. Prin declaritiile sale si prin hotararea de a nu candida la presedintie, acesta arata ca in PNL lucrurile merg foarte bine si nu exista tabere ca in celelalte partide.

  Reply
 6. raul 14/03/2014 at 13:22

  Pnl prin iesirea dela guvernare si prin demisia lui Crin Antonescu din functia de presedinte al Senatului, au aratat ca sunt dispusi sa faca sacrifici pentru Romania . La alegerile prezidentiale dela Cotroceni Pnl va fi reprezentat de un om cu mare caracter

  Reply
 7. Lidia Popa 14/03/2014 at 13:34

  Crin Antonescu este un om cinstit si demn de functia de presedinte al tarii. Klaus Johannis stie acest lucru, si de aceea a ales sa il sprijine. La alegerile din iunie vom avea un invingator: Crin Antonescu!!!

  Reply
 8. Vali 14/03/2014 at 13:36

  Antonescu a dovedit ca are coloana vertical si demnitate, prin iesirea de la guvernare si refuzul de a fi martor al potlogariilor celor de PSD, demonstreaza ca este persoana potrivita pentru functia de Presedinte al acestei tari.

  Reply
 9. Loredana 14/03/2014 at 13:37

  Iohannis a inteles ca decizia d-nului Antonescu de a demisiona din functia de presedinte al Senatului a fost cea corecta fiind dispus de sacrificii pt.tara!La alegerile prezidentiale din acest an romanii vor trimite la Cotroceni un astfel de presedinte:Crin Antonescu!

  Reply
 10. Gabi 14/03/2014 at 13:38

  Crin Antonescu persoana cea mai potrivita pentru a fi presedinte al Romaniei, ramane singura optiune viabila, ne-a demonstrat prin neacceptarea compromiselor , venite din partea celor de la PSD.

  Reply
 11. cati 14/03/2014 at 13:39

  Pin demisonarea din functia de presedinte al senatului Crin antonescu a aratat ca este dispus sa faca sacrificii entru romania,
  acest om merita sa fie trimis la cotroceni si sa fie ales de popor.

  Reply
 12. Viorel Doinescu 14/03/2014 at 13:39

  …nu insinuez ca Antonescu ar fi perfect DAR domnilor la referendumul pentru demiterea lui Basescu el nu avea de ce sa isi dea demisia pentru ca poporul l-a sustinut in demersul sau pentru a-l suspenda pe Base. Acum in schimb Antonescu si-a dat demisia din bun simt si pentru ca dupa mine are un simt al onoarei (poate ma insel dar l-am urmarit si cu alte ocazii si nu cred). Consider ca e nevoie de un om care sa aiba capul sus si coloana dreapta ceea ce psd si pdl nu au cum sa ne ofere cand sunt partide provenite din FSN si sustinute de ex securisti si cu bani patati cu sange (pe bune…cu sange). Iohannis inca il recomanda (poate parea normal dar nu e ceva obisnuit la dumnealui)…nici ca independent si nici mai tarziu nu a recomandat prosti deci sincer nu cred ca va incepe acum. Asa ca eu unul voi pune stampila pe singurul candidat care are mandria proprie, respect fata de Romania si un simt moral inca existent (spre deosebire de talharii de Basescu, Ponta si afiliatii lor).

  Reply
 13. George 14/03/2014 at 13:41

  Klaus Iohannis si Crin Antonescu nu sunt ca Stolojan si Basescu, nu se preteaza la teatru ieftin pentru a pacali alegatorii, ambii sunt oameni seriosi, cu onoare si au demonstrate asta in cazul ruperii USL. Candidat din partea PNL pentru functia de presedinte cu siguranta o sa fie Crin Antonescu si sunt convins ca Iohannis o sa il sprijinie cat de mult o sa poata.

  Reply
 14. George 14/03/2014 at 14:05

  Crin Antonescu demonstreaza din nou ca este un om de onoare, un om care nu tine de o functie sau de o candidature cu dintii spre deosebire de Ponta si Basescu si spune clar ca daca Iohannis ar fi preferat de romani atunci el l-ar sustine pe acesta si ar renunta la candidature pentru functia de presedinte, insa acest lucru nu se va intampla, cred ca Crin Antonescu este cel mai potrivit om pentru a fi presedinte, este un om integru, fara dosare la DNA, fara dosar de colaborator cu Securitatea, un om cu onoare.

  Reply
 15. alice 14/03/2014 at 14:17

  Ar fi bine ca alegatorii sa deschida ochii si sa il trimita la Cotroceni, in functia de presedinte pe Crin Antonescu. A dovedit deja ca este un om de onoare si dispus la sacrificii, demisionand din functia de presedinte al Senatului si iesirea de la guvernare.

  Reply
 16. sorin 14/03/2014 at 14:29

  A renunta la anumite onoruri ca fuctia de presedinte al Sentaului demonstreaza devotamentul pe care Domnul Antonescu il arefata de alegatorii sai , ruperea USL s-a produs datorita incalcari unor principii .

  Reply
 17. Carmen 14/03/2014 at 14:32

  Fata de Victor Ponta, care face intelegeri pe ascuns cu marinarul, pentru a-si imparti numirile de la Parchet si DNA, Antonescu e singurul care nu a acceptat sa imparta aceeasi masa cu, Traian Basescu and company (UDMR si UNPR), acesti stimabili, care au pus umarul la la “cresterea” economica a acestei tari. Crin Antonescu ramane sigurul in care ne putem increde.

  Reply
 18. catalin zicu 14/03/2014 at 14:50

  Antonescu este un politician de incredere si a castigat acest statut cu timpul,dovada cea mai recenta este demisioanarea sa din functia de sef al Senatului.Lucrul acesta este stiut de noi toti dar si de colegi de partid care se pare ca il sustin si isi pun increderea in el. Klaus Iohannis nu face decat sa evidentieze aceasta relatie prin votul lui de incredere,acest vot ar trebui sa vina si din partea noastra la alegeriile prezidentiale de la sfarsitul anului 2014

  Reply
 19. vlad 14/03/2014 at 15:33

  Antonescu ne-a demonstrat tuturor ca este un om care este dispus sa faca sacrificii,a renuntat la guvernare si la functia de presedinte al Senatului,iar atitudinea lui spune multe.Astfel cred cu tarie ca romanii s-au convins cine trebuie sa ne fie presedinte,iar asta se va vedea la alegerile prezidentiale cand la Cotroceni in prim plan va fi domnul Crin Antonescu.

  Reply
 20. Bitu 14/03/2014 at 17:34

  Bravo Iohannis! Inca odata acest politician demonstreaza ca-si cunoaste locul si atributiile. Bravo lui si lui Crin Antonescu. Doi oameni corecti care nu lupta doar pentru o functie in stat ci si pentru o Romanie mai buna. Locul de la Cotroceni trebuie sa-l ocupe Antonescu, care a demonstrat ca este un om drept si ca are calitatile unui lider. Felicitari PNL.

  Reply
 21. giani constantin 14/03/2014 at 18:06

  Johannis a dat dovada de caracter si a inteles faptul ca unitatea intr-un partid reprezinta totul. Prin declaritiile sale si prin hotararea de a nu candida la presedintie, acesta arata ca in PNL lucrurile merg foarte bine si nu exista tabere ca in celelalte partide.

  Reply
 22. vlad....tepes 14/03/2014 at 19:16

  Prin iesirea de la guvernare si prin demisia din functia de presedinte al Senatului, Antonescu a demonstrat ca are demnitate si ca PNL are curajul sa spuna NU tendintelor curente. A avut curajul sa spuna NU unui partid aflat la putere, unui partid care conduce tara ca pe propria mosie. Oameni capabili, precum Johannis, nu sunt preferati in anumite posturi cheie, deoarece pot incurca prea mult. Un om cu demnitate, cum este Antonescu, nu este dorit in fruntea tarii, deoarece poate deranja prea mult!

  Reply
 23. unguru 14/03/2014 at 20:07

  CRIN ne-a demonstrat tuturor ca este un om care este dispus sa faca sacrificii,a renuntat la guvernare si la functia de presedinte al Senatului,iar atitudinea lui spune multe.Iohannis are una dintre cele mai mari cote de încredere, în continuare cota lui

  Reply
 24. alina 14/03/2014 at 21:11

  Am tot respectul pentru domnul Iohannis ,deoarece este un politician in adevaratul sens al cuvantului,un om cu calitati si dorinta de schimbare ,ce a facut pentru Sibiu este un lucru extraordinar.Asta arata ca mai avem oameni capabili in sistemul politic romanesc.

  Reply
 25. Razvan 14/03/2014 at 22:53

  Johannis sustine candidatura lui Crin Antonescu ca presedintele Romaniei , el a inteles si a declarat ca , Crin este simbolul de valoare care merita sa reprezinte interesele Romanilor in urmatori ani.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.