Japonia nu a detectat radiații după testul nuclear nord-coreean

shinzo abe_japanJaponia nu a detectat radiații la stațiile sale de monitorizare după testul nuclear întreprins de Coreea de Nord, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga, potrivit agenției Reuters.

”Până la ora 4.45 PM nu au fost detectate radiații la nicio stație de monitorizare japoneză, a declarat oficialul, într-o conferință de presă, potrivit Digi24.

Japonia ar putea propune la Organizația Națiunilor Unite (ONU) o serie de sancțiuni economice și de altă natură împotriva Coreii de Nord, în cooperare cu Statele Unite ale Americii, a mai indicat Yoshihide Suga, fără a oferi detalii.

Imediat după anunțul Phenianului, premierul japonez Shinzo Abe a calificat testul cu bombă cu hidrogen drept o amenințare gravă pentru securitatea Japoniei.

Anunțul Coreei de Nord că a efectuat un test nuclear cu bombă cu hidrogen a determinat convocarea de urgență a unei reuniuni a Consiliului de Securitate ONU.

SUA și Japonia au cerut consultări de urgență ale Consiliului de Securitate în privința presupusului test nuclear al Coreii de Nord”, a precizat, într-un comunicat, Hagar Chemali, purtătoarea de cuvânt a misiunii americane.

.

4 Responses to Japonia nu a detectat radiații după testul nuclear nord-coreean

  1. Pingback: Rusia condamnă testul nuclear al Coreii de Nord și denunță o încălcare a legislației internaționale | caleaeuropeana.ro

  2. Pingback: Doi candidați republicani pentru Casa Albă ies la atac: Testul nuclear al Coreei de nord, EȘECUL lui Obama. China trebuie să rezolve problema | caleaeuropeana.ro

  3. Pingback: John Kerry: Presupusul test nord-coreean, act provocator. Nu vom tolera dotarea cu arme nucleare | caleaeuropeana.ro

  4. Pingback: Ce măsuri a luat SUA, la o zi după ce Kim Jong Un a lansat un test nuclear | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.