Jeff Sessions, confirmat în postul de procuror general al SUA

Senatorul republican de Alabama, Jeff Sessions, a fost confirmat de Senatul american în funcţia de procuror general al Statelor Unite şi implicit şef al Departamentului de Justiţie.

În vârstă de 70 de ani, ultraconservatorul din Alabama a fost cel dintâi senator care s-a alăturat republicanului Donald Trump în campania electorală, informează AFP, potrivit Agerpres.

Procurorul general supervizează FBI (poliția federală), cei 93 de procurori federali din SUA, precum și Biroul de alcool, tutun, arme de foc și explozivi (ATF), administrația penitenciară, Marshals Service (USMS), specializat în căutarea fugarilor, și agenția de luptă antidrog (DEA).

În timpul audierii sale în Senat, Jeff Sessions s-a angajat să protejeze drepturile minorităţilor, mai ales pe cele ale afroamericanilor şi ale comunităţii LGBT, în contextul acuzaţiilor de rasism care i-au fost aduse de criticii democraţi.„O prioritate specială va fi aplicarea fermă a legilor noastre pentru a asigura accesul total al fiecărui alegător american la urne, fără obstacole sau discriminări”, a subliniat Jeff Sessions.

În plus, el a dat garanții privind independența sa față de Donald Trump: ministrul justiției, a spus Sessions, ”trebuie să fie capabil să spună <nu> președintelui dacă acesta merge prea departe. Nu poate aproba cu ochii închiși fiecare idee a președintelui”.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.