Klaus Iohannis îi cheamă pe români alături de proiectul ‘România Educată’: ”Vă propun să construim împreună o viziune de țară pe măsura ambițiilor noastre ca stat modern”

Proiectul ”România educată”, inițiativă a președintelui Klaus Iohannis care reprezintă începutul reașezării societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate, intră într-o nouă etapă

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeana.ro, Administraţia Prezidenţială, prin Departamentul Educaţie şi Cercetare, a lansat vineri, consultarea online din cadrul Dezbaterii Naţionale pentru Educaţie şi Cercetare – România Educată, disponibilă pe site-ul www.romaniaeducata.eu.

Foto: Administrația Prezidențială

Foto: Administrația Prezidențială

Consultarea exploratorie este menită să identifice posibile soluții de adaptare a educaţiei şi cercetării româneşti la tendinţele naţionale şi globale la orizontul anului 2030, în scopul de a fundamenta viziunea și obiectivele de țară (2018 – 2030).

“În mandatul meu de Preşedinte, mi-am asumat „România Educată” ca proiect național. Am demarat o amplă consultare publică pe tema educaţiei şi cercetării româneşti, domenii care definesc viitorul nostru și al generațiilor care urmează. Anul acesta, vă propun să construim împreună o viziune și obiective de țară pe măsura ambițiilor noastre ca stat modern. De aceea, vă invit să completaţi primul formular de consultare online pe care îl vom folosi în etapa 2016-2017 a proiectului România Educată‬. Vă asigur că aveți în mine un partener angajat şi apreciez foarte mult implicarea voastră!”, a scris președintele Klaus Iohannis pe Facebook.

În acest sens, în perioada 2016-2018, Administrația Prezidențială derulează o amplă dezbatere publică privind educația și cercetarea din România, structurată în trei etape, care se vor concretiza prin conturarea unei viziuni şi obiective de ţară (2016 – 2017), prin realizarea unei strategii şi a unui plan operaţional (2017), respectiv prin elaborarea unui mix de politici publice, a unui model de guvernanță pentru sectorul educație și cercetare și, în măsura în care este necesară, susținerea unei eventuale reașezări normative (2018). 

Întreg procesul de consultare este realizat cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi al Unităţii Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI).

Mai multe informaţii despre Dezbaterea Naţională pentru Educaţie şi Cercetare pot fi găsite pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, în secţiunea „România Educată”, sau la adresa de e-mail contact@romaniaeducata.eu.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.