Liderii europeni, în Finlanda pentru a discuta despre viitorul UE şi criza economică

Liderii europeni, aflaţi în căutarea soluţiilor de stimulare a creşterii economice într-o perioadă de austeritate, s-au reunit în acest weekend la o cabană exclusivistă din lemn, aflată într-o staţiune finlandeză din zona Cercului Polar, relatează Reuters, potrivit Gandul.info.

Premierul finlandez Jyrki Katainen a găzduit un grup select de oficiali, precum comisarul pentru Economie Olli Rehn, membri ai Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi ai conducerii Băncii Centrale Europene, premierul Letoniei Valdis Dombrovskis şi ministrul Spaniol pentru UE, Inigo Mendez de Vigo.

Discuţiile se referă la comerţ, locuri de muncă, piaţa unică şi modificarea balanţelor de putere la nivel mondial.
“Tema discuţiilor se referă mai mult sau mai puţin la viitorul Europei. Trebuie să vedem cum ar trebui să fie dezvoltată Uniunea Europeană şi ce am învăţat din criză”, a afirmat Katainen.
Atenţia este concentrată pe soluţii de relansare economică, în special în zona euro, fără să se renunţe la reducerile de cheltuieli şi majorările de taxe asumate de liderii europeni în cadrul eforturilor de rezolvare a crizei datoriilor suverane. Uniunea Europeană traversează cea mai dificilă perioadă din ultimele decade, cu 24 de milioane de şomeri în cele 27 de state membre şi cu aşteptări de contracţie economică în zona euro în acest an.

Sursa articol: Gandul.info
Sursa foto: esoalavista.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.