Liderul administratiei de la Tiraspol: Chisinaul are scopul de a preda puterea sa Bruxelles-ului sau, posibil, Bucurestiului

Evgheni SevciukLiderul administratiei de la Tiraspol Evgheni Sevciuk a apreciat joi ca prioritatile politicii externe a Chisinaului constau in “predarea puterii, intr-o forma sau alta, Bruxelles-ului sau, posibil, chiar Bucurestiului”, potrivit informatiilor publicate de site-ului transnistrean President.gospmr.ru si preluate deMediafax.

Sevciuk a subliniat ca relatiile Tiraspolului cu Chisinaul sunt in continuare tensionate.

“Republica Moldova in permanenta pune accent pe prioritatile politicii sale externe, care constau in predarea puterii, intr-o forma sau alta, Bruxelles-ului sau, posibil, chiar Bucurestiului”, a afirmat liderul separatist, intr-un interviu pentru postul rus de radio City-FM, citat de President.gospmr.ru.

“Astazi (joi), Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a stabilit ca limba romana este limba oficiala. O limba similara (cu cea moldoveneasca). De asemenea, ei au foarte multi consilieri politici din Romania. Au loc procese integrationiste. Noi, bineinteles, nu suntem impotriva ca acest lucru sa se intample, insa am vrea ca Republica Moldova sa ia in considerare interesele locuitorilor din regiunea transnistreana”, a adaugat Sevciuk.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.