Connect with us

EVENIMENTE

VIDEO Lansarea studiului „Datoria noastră: reformarea pieței europene a muncii”. Eurodeputatul Siegfried Mureșan: Reformele nu trebuie să se oprească nici după ce trec vremurile grele

Published

on

Conferința de lansare a studiului „It’s Our Job: Reforming Europe’s Labour Markets”, realizat de eurodeputatul Siegfried Mureșan și de economistul Eoin Drea a avut loc marți, 5 mai, la Bruxelles.

Caleaeuropeana.ro a transmis live evenimentul de la Bruxelles, începând cu ora 16:00.


Programul conferinței (ora României):

15.30 – 16.00 – înregistrarea participanților;

16.00 – 16.05 – cuvânt de deschidere al președintelui Centrului pentru Studii Europene „Wilfried Martens”, Mikuláš Dzurinda:

Somajul in UE variaza intre 8.9 in Germania si 26 la suta in Grecia. Factorii instititionali sunt responsabili pentru dezechilibrele din piata muncii. Acest studiu pe care il prezentam, realizat de Siegfried Muresan si Centrul Martens este un exemplu de recomandari pentru a imbunatati nivelul de angajare. Somajul in randul tinerilor a inceput sa se simta pentru ca e legat de modelul economic care privilegiaza pe cei din interior si ii discrimneaza pe cei din afara sistemului. Au fost implementate o serie de reforme in unele state. Sunt incantat ca Irlanda a fost inclusa in raport, pentru ca au fost promovate reforme care au generat crestere economica. Ca fost prim-ministru in Slovacia, am implementat reforme grele si stiu cat de greu este. Trebuie sa ne facem datoria pentru a actiona in interesrul popoarelor noastre pe termen lung. Planul de investitii, reformele structurale nu trebuie privite separat, utilizate in criza, dar pot fi folosite pentru a creste economia si a creste numarul de locuri de munca”.

16.05 – 16.15 – alocuțiune a vicepreședintelui Comisiei Europene pentru locuri de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate, Jyrki Katainen:

“Nu facem reforme de dragul lor, ci pentru a schimba modul in care operam pentru o societate mai buna. Lumea se schimba. Trebuie sa raspundem la aceste provocari. Nu e prima oara cand suntem fortati sa reformam societatile. Dar acum piata globala, comertul digital, lumea interconectata ne oblica la reforme. Nu sunt lucruri rele necesare. daca nu esti gata sa reformezi societatea inseamna ca nu iti pasa. Trebuie sa fim gata sa corectam lucrurile gresite din societate. 25 de milioane de europeni nu au loc de munca. 12 milioande de mai bine de un an nu au loc de munca. Investitii, responsabilitate fiscala pot crea locuri de munca si dinamiza piata. Ajustarile pe piata muncii trebuie sa continue. Stiu ca reformele sunt mai greu de facut decat masurile fiscale. Oamenii sunt mai dispusi sa plateasca taxe mai mari decat sa isi schimbe modul de viata. taierile bugetare sau consolidarea sunt importante daca economia e credibilia.  Reformele structurale se adreseaza direct problemelor externe. Sunt necesare investitii in pregatirea fortei de munca si incluziune sociala.

Din 2011 Comisia a propus multe recomandari care sa ajute statele sa isi imbunatateasca situatia locurilor de munca. Reforme structurale, adresate institutiile care se ocupa de locurile de munca. Investitii in protectie sociala, pregatirea si dobandirea de noi calitati. Comisia va prezenta in acest an noi masuri care sa ajute statele membre sa lupte impotriva fraudelor, practicilor abuzive. Vom face noi propuneri in semestrul european. Garantia pentru Tineri este importanta in multe tari. Pachetul de mobilitate al Comisiei este important. Reformle de pe piata muncii sunt vazute ca masuri negative. Dar daca explicam ca acestea inseamna o participare mai buna la munca este bine sau rau? Trebuie sa facem schimbari in taxare sau in sistemele de pensii, in conditiile in care creste speranta de viata. Daca reduci perioada de studii pentru o mai rapida integrare pe piata muncii a tinerilor este bine sau rau?

Comisia nu are competente la nivelul statelor membre. Dra se poate invata si prelua din exemple. In Irlanda, in 2011, Guvernul a demarat astfel de reforme.  In Portugalia, Guvernul a demarat reforme dureroase, nepopulare, dar cu efecte bune in societate. A redus perioada de acordare a somajului. Rezultatul a fost incurajator”.

16.15- 16.45 – dezbatere privind reformarea pieței muncii din Uniunea Europeană, la care participă economistul Eoin Drea, împreună vicepreședintele Comisiei Europene Jyrki Katainen și deputatul european Siegfried Mureșan.

DSC04287

Foto: caleaeuropeana.ro

Siegfried Muresan:

“Am amanat multe reforme in perioade economic bune. Apoi, cele dificile au creat ocazia de a face reforme. In Romania, care a aderat in UE in 2007, am avut vremuri economice bune, investitii, dar Guvernul nu a facut reforme. Tara a pierdut dupa criza. Am avut nevoie de asistenta financiara de la FMI si de reforme structurale. Flexibilitatea pe piata muncii este esentiala. Ce vine dupa? Multi se intreaba de ce e Germania asa bine? Pentru ca a facut reforme la timp. Flexibilizarea pietei muncii ajuta oamenii sa isi gaseasca de lucru mai repede. Flexibilitatea ajuta tinerii si adultii. Ce tip de societate vrem sa cream? In Germania au introdus un venit minim garantat care difera in functie de zona sau domeniu. Cei care stiu ca slujba e sigura nu mai investesc in educatia pe termen lung. Desi au educatie buna, cei care nu mai invata nu au unde merge daca sunt dati afara. Nu e bine pentru companii, nici pentru oameni. Romania a facut o parte dintre reforme in timpul crizei. Asta a condus la crestere economica dupa. Reformele nu trebuie sa se opreasca nici dupa ce trec vremurile grele. Nu trebuiesc reduse investitiile. Pe termen scurt oamenii au avut de suferit in Romania, dar pe termen lung a fost bine pentru economie.

Katainen:

Finlanda a trecut prin perioade dificile in anii 90. Somaj de 20 la suta. Eram student atunci. Era mai bine sa studiezi mai mult timp decat sa devii somer. Atunci Guvernul a inceput reformele, a consolidat bugetul. Tara nu mai putea sa sustina o astfel de economie. Au inceput sa investeasca in cercetare si dezvoltare. A liberalizat sectorul Telecom, creand o noua piata. Daca tineai profitul in companie era mai bine decat daca il scoteai din firma. S-au creat atunci premisele economiei bazate pe cunoastere.

Muresan:

Reformele merg mai departe. Trebuie alocate rusurse acolo unde economia devine mai puternica. Este nevoie de prioritati. Este un element structural mobilitatea. Sunt tari in care e nevoie de mobilitate si intre regiunile aceleiasi tari. Unele societati conservative permit tinerilor sa studieze sa munceasca si sa locuiasca in acelasi loc. Dar daca pierd un loc de munca pe un santier naval in Romania cum pot gasi un altul in Finlanda? E nevoie de informatii. Voi propune Guvernului Romaniei ca pornind de la Erasmus Program sa faca un tanar stagiu de pregatire in alt stat membru, dar si in alta parte a propriei tari. In acest fel, tanarul nu mai e nevoit sa plece din tara. Trebuie sa schimbam cele mai bune practici.

Katainen:

Uniunea Europeana este si o uniune a valorilor. Daca as fi dictatorul Europei as forta statele membre sa dezvolte situatia educatiei. Daca vedeti diferentele in productivitate, angajari, competitivitate, vedti diferentele de educatie. Sunt multe diferente culturale. Pregatirea vocationala in Germania sau Austria este avansata. Calitatea pregatirii este foarte importanta. Traditia pregatirii univesitare, in medicina, drept s.a. este buna. Dar multe universitati incep sa dezvolte pregatiri antreprenoriale, lucreaza cu sectorul privat. La inovare intotdauna ai nevoie de antreprenor. Produsul trebuie sa ajunga pe piata cu ajutorul sau.

Muresan

Ca angajati, nu facem mai multi bani din cauza educatiei. Daca vrei mai multi bani, trebuie sa inveti mai mult. Prea des dam vina pe salariile scazute ale profesorilor. Investitiile in pregatire sunt parte a problemei. Educatia vocationala este parte a solutiei. Universitatile sunt deschise, guvernele trebuie sa creeze cadru pentru antreprenori.

Suntem activi in comunicarea reformelor si efectelor pozitive asupra oamenilor. Locurile de munca create ca urmare a reformelor sunt mai stabile, pentru ca investitiile sunt mai stabile in aceste conditii.

Katainen:

Lipsa armonizarii sistemelor de securitate sociala creeaza probleme. Somajul creeaz aprobleme pentru persoana afectata si societate. In Finlanda, in 2010, mai multi oameni au iesit la pensie decat s-au angajat. Daca vrei o calitate mai buna a vietii e mai bine sa investesti in cresterea productivitatii. Nu poti pune oamenii sa lucreze 12 ore pe zi. Este mai bine ca oamenii sa aiba slujbe de care sa fie multumiti. Trebuie sa ne concentram pe flexibilitate.

Este o problema cu Semestrul European. Trebuie sa urmarim reformele din statele membre, tintele fiscale. Trebuie sa ne focusam pe partea structurala, sa ne recastigam credibilitatea. Raspunderea naostra e sa urmarim daca recomandarile sunt implementate. dar nu avem puterea de a forta. Trebuie sa luam reformele in serios in statele membre.

Muresan

Politica monetara, implicarea Bancii Centrale, toate acestea nu pot inlocui reformele structurale de la statele membre. Nu e alta solutie daca vrei investiti straine si competitivitate.

16.45 – 17.15 – sesiune de întrebări și răspunsuri.

Studiul lansat astăzi începe cu o radiografie a situației macroeconomice din Europa și analizează în mod specific evoluțiile politicilor de pe piața muncii din șase țări europene (Belgia, Germania, Grecia, Irlanda, Portugalia și România). Acest studiu se concentrează pe factorii care au determinat succesul înregistrat în cadrul acestor piețe ale muncii prin analiza comparativă a diverselor experiențe din aceste state. În cele din urmă, în baza analizei SWOT pentru fiecare dintre aceste state, documentul oferă un set de recomandări pentru îmbunătățirea pieței muncii la nivel european. Sub titlul ”Gestionarea tranziției”, capitolul despre România identifică în conformitate cu analiza SWOT următoarele: puncte forte: mobilitatea generației tinere, dezvoltarea sectorului IT; puncte slabe: nivel scăzut de mobilitate internă, stil de muncă conservator, nivelul de salarii; oportunități: fonduri europene, asimilarea conceptului învățare pe tot parcusul vieții; amenințări: răspândirea corupției, deficit bugetar. Principala concluzie care vizează România ține de consolidarea unei legături între sistemul educațional și piața muncii.

Europarlamentarul PMP, Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European și purtător de cuvânt al Partidului Popular European va acorda un interviu în exclusivitate pentru CaleaEuropeana.ro în direct de la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, începând cu ora 18.30 (ora României).

.

.

Continue Reading
2 Comments

EVENIMENTE

Global Shapers Bucharest Hub organizează „Shaping conversations: Industria 4.0, încotro?”, o dezbatere exploratorie despre provocările și oportunitățile revoluției industriale 4.0

Published

on

© Shaping conversations: Industria 4.0, încotro? / Facebook

Global Shapers Bucharest Hub, în parteneriat cu InnovX BCR și România Tech Nation, organizează  marți, 28 septembrie, evenimentul „Shaping conversations: Industria 4.0, încotro?”, o dezbatere exploratorie despre provocările și oportunitățile revoluției industriale 4.0, analizând impactul din sectorul public-privat.

 În cadrul acestei discuții constructive, sunt invitați:

 • Ionuț Stanimir – Director de Marketing & Comunicare al Băncii Comerciale Române (BCR) și co-leader Romania Tech Nation
 • Luiza Drăghicean – fost Coordonator Regional de Comunitate la UiPath și Community Advisor – reprezentant al InnovX BCR.
 • Vlad Cazan – Co-fondator Kfactory.

Discuția va fi moderată de Robert Lupițu, redactor-șef CaleaEuropeană.ro și membru al Global Shapers Bucharest Hub.

Dezbaterea se va desfășura într-un format neconvențional și își propune să aducă în discuție și să răspundă următoarelor întrebări în contextul dimensiunilor celei de-a patra revoluții industriale:

 • Care sunt provocările și oportunitățile pentru lumea prezentului și a viitorului?
 •  Ce impact are asupra mediului de business?
 •  Ce impact are asupra mediului decizional guvernamental?
 • Ce impact are asupra societății, a indivizilor?
 • Cât de (ne)pregătiți suntem și ce măsuri sunt necesare, cât și așteptate în spațiu public-privat pentru a avea un impact societal pozitiv?

Evenimentul este cu prezență fizică, găzduit de Mindspace Business District.

Având în vedere situația sanitară, participanţii trebuie să prezinte certificatul Digital EU COVID-19.

𝗘𝘀𝘁𝗲 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗮𝗿𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗮𝗰𝗰𝗲𝘀𝗮̂𝗻𝗱 𝗹𝗶𝗻𝗸-𝘂𝗹 𝗘𝘃𝗲𝗻𝘁𝗯𝗿𝗶𝘁𝗲.

A patra revoluție industrială schimbă modul în care trăim, lucrăm și comunicăm. Reformează și formează guverne, educația, asistența medicală și comerțul; aproape fiecare aspect al vieții. În viitorul apropiat, are potențialul de a schimba lucrurile pe care le prețuim și modul în care le prețuim.

Mai mult, a patra revoluție industrială este un mod de a descrie estomparea granițelor dintre lumile fizice, digitale și biologice. Este o fuziune de progrese în inteligență artificială (AI), robotică, Internetul obiectelor (IoT), imprimarea 3D, ingineria genetică, calculul cuantic și alte tehnologii.

World Economic Forum (WEF) evaluează impactul celei de-a patra revoluții industriale în următorul raport.

Shaping Conversations este un proiect al Global Shapers Bucharest Hub. Comunitatea Global Shapers este o rețea de hub-uri dezvoltate și conduse de tineri care se remarcă prin potențialul lor excepțional, prin realizările lor și prin dorința lor de a contribui la dezvoltarea comunităților lor.

Comunitatea Global Shapers este una dintre mai multe comunități multilaterale din cadrul Forumului Economic Mondial.

Continue Reading

EVENIMENTE

Festivalul Internațional George Enescu continuă până pe 26 septembrie. 32 de orchestre din 14 țări participă în cea de-a 25-a ediție

Published

on

© Festival George Enescu - Facebook

Cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu a luat startul pe  28 august și continuă până pe 26 septembrie. În ciuda pandemiei care a adus restricții, atât pentru spectatori cât și pentru ziariști, muzica se aude din nou în sălile de concerte.

Festivalul Internațional George Enescu este finanțat cu precădere de Guvernul României, prin Ministerul Culturii, din vânzarea de bilete și din sponsorizări. Mulțumim instituțiilor, sponsorilor, partenerilor media care au fost alături de noi în acest an, mai dificil ca niciodată, potrivit comunicatului oficial.

Ediția din 2021 a Festivalului este jubiliară, fiind a 25-a de la înființare, în 1958, și celebrând 140 de ani de la nașterea marelui compozitor.

25 DE LUCRURI MEMORABILE DESPRE CEA DE-A 25-A EDIȚIE A CELUI MAI IMPORTANT EVENIMENT CULTURAL INTERNAȚIONAL ORGANIZAT DE ROMÂNIA

Cu o tradiție de a aduce la București cele mai mari nume ale muzicii clasice mondiale și de a ține România ancorată în circuitele culturale internaționale, Festivalul Enescu 2021 promite o experiență de neuitat spectatorilor și artiștilor. Din tot ceea ce este special în acest an, notăm mai jos 25 de lucruri memorabile despre cea de-a 25 ediție a Festivalului Enescu, pentru restul, invităm publicul la concerte.

 1. Festivalul Enescu are loc în ciuda pandemiei, continuând performanța din 2020, când organizatorii au reușit să salveze Concursul Enescu, reinventându-l în format hibrid. Pandemia a complicat efortul de organizare și a cauzat și modificări de program. Festivalul solicită publicului care vine în săli să respecte regulile sanitare. Toți artiștii străini care vin la festival sunt vaccinați si au Certificat Verde COVID. De asemenea, se poate prezenta și un document care să ateste rezultatul negativ la testul pentru antigenul SARS-CoV-2, în termenul prevăzut de lege.
 2. Cea mai lungă durată din istoria Festivalului – 4 săptămâni. 3500 de artiști români și străini vin la Festival. Evenimentele se desfășoară în București și mai multe orașe din țară: Sibiu, Timișoara, Cluj, Iași, Pitești, Ploiesti, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Constanța, Satu Mare, Păulești. În paralel cu cele patru serii principale de concerte, multe instituții muzicale bucureștene se alătură Festivalului cu evenimente incluse în seria Bucureștiul creativ: Muzeul Național George Enescu, Muzeul Național Cotroceni, Opera Națională București, Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian.
 3. Număr record de lucrări enesciene prezentate în festival cu ocazia sărbătoririi celor 140 de ani de la nașterea compozitorului: 37.
 4. Oratoriul Strigoii – manuscris enescian finalizat postum și înregistrat în premieră absolută la Berlin în 2019, cu Radio Symphonieorchester Berlin – va putea fi ascultat pentru prima dată în Festival pe 23 septembrie.
 5. Toate concertele din programul Festivalului Internațional George Enescu vor fi transmise gratuit pe www.festivalenescu.ro și vor rămâne online timp de 12 ore, pentru a fi văzute și de pe alte meridiane orare. Fiecare concert are pagina sa de eveniment, la care se ajunge din pagina de program. În plus, un pop-up afișează ecranul pe pagina de pornire a site-ului, în fiecare zi.
 6. Violonistul francez Nicolas Dautricourt, cunoscut deja ca ambasador pasionat al muzicii lui Enescu, a pregătit un eveniment special dedicat aniversării marelui compozitor: The Enescu Project, pe 25 septembrie, la Ateneul Român.
 7. Festivalul Enescu aduce noi opere de referință ale secolului XX în premieră pe scenele din România, precum Der Zwerg de Zemlinsky, Die tote Stadt de Korngold, Lulu de Berg.
 8. Mai multe lucrări vocal-simfonice prezentate în festival vor fi acompaniate de proiecții multimedia semnate de Carmen Lidia Vidu și Nona Ciobanu.
 9. Seria Enescu și contemporanii revine în programul festivalului și prezintă universul cameral al primei jumătăți de secol XX, prin 8 programe construite în jurul muzicii lui Enescu ce vor fi oferite publicului la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României.
 10. În seria Muzica Secolului XXI, vor fi prezente un număr record de lucrări în premieră mondială: Exile, Concert pentru violoncel, bariton și orchestră de Jonathan Dove, O Simfonie, de Tim Benjamin, Der Nachbar des Chaos de Mihnea Brumariu, Concertul pentru vioară, live electronics și orchestră de Fred Popovici și Obelisk de Adrian Iorgulescu.
 11. Forumul Internațional al Compozitorilor, condus de Dan Dediu, concept inedit ajuns acum la a treia ediție, aduce compozitorii față în față, îi provoacă la discuții și destăinuiri din universul lor creator și întregește astfel triada fenomenului muzical: creație – interpretare – receptare.
 12. José Cura – renumit tenor, compozitor și dirijor argentinian – a creat un Te Deum dedicat ediției aniversare a Festivalului Enescu, pe care îl va dirija pe 5 septembrie la Sala Palatului. Opera va fi prezentată cu proiecții multimedia, în regia lui Carmen Vidu, realizate pe baza expoziției originale “Enescu. Geniul și Festivalul. Chipuri de iubire”, realizate de echipa de comunicare a Festivalului Enescu, cu imagini ale fotografilor oficiali ai Festivalului – Andrei Gândac, Cătălina Filip, Alex Damian –, precum și cu imagini din Arhivele Diplomatice ale Ministerului de Externe și de la Muzeul George Enescu.
 13. Fantezia pentru pian și orchestră, lucrare enesciană de tinerețe, va fi interpretată, de asemenea, pentru prima dată în festival de Saskia Georgini, muziciană care lansa în 2019 un disc cu lucrări de Enescu.
 14. 50 de ani de la trecerea în eternitate a lui Igor Stravinski sunt aniversați printr-un număr important de lucrări compuse de Igor Stravinsky prin care realizează un adevărat dialog Enescu-Stravinsky în 2021.
 15. Pe 1 septembrie Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin și dirijorul Vladimir Jurowski prezintă un concert exclusiv Stravinski.
 16. Lucrarea muzical-teatrală Potopul de Stravinski se cântă pentru prima dată în România. Vocea naratorului este nimeni altul decât Robert Powell, actor celebru pentru rolul său din filmul lui Franco Zeffirelli – Iisus din Nazareth.
 17. Tot pe 1 septembrie, pentru a interpreta Nunta lui Stravinski – lucrare în premieră în România – în care vor fi utilizate patru piane pe scena Sălii Palatului, aduse de Bösendorfer de la Viena special pentru acest concert.
 18. Un program Enescu-Stravinski va fi prezentat la Sala Palatului pe 29 august, cu London Symphony Orchestra și Sir Simon Rattle la pupitru.
 19. Festivalul se bucură de o serie de prezențe în premieră în România: Sonya Yoncheva, Sir Simon Keenlyside, Andrés Orozco-Estrada, Gil Shaham, Lahav Shani, Daniel Harding, Baltic Sea Orchestra, Filarmonica din Atena si cea din Zagreb, Alisa Weilerstein, Santtu-Mattis Rouvali, Nemanja Radulovic, London Mozart Players, Felix Klieser, Ramon Vargas, Avishai Cohen, Gabriela Montero.
 20. Revin pe scena festivalului mai mulți soliști care au avut concerte sold out în edițiile precedente: Joshua Bell, Joyce DiDonato, Yuja Wang, Diana Damrau, Philippe Jaroussky, Jean-Yves Thibaudet, Maxim Vengerov, Valery Gergiev, Daniele Gatti și mulți alții.
 21. La ediția de anul acesta participă nu mai puțin de 32 de orchestre din 14 țări. Din cauza pandemiei însă, nu au putut veni orchestre din cele două Americi și din Israel, care au fost invitate.
 22. Cele mai cunoscute ansambluri muzicale românești susțin concerte în seriile Festivalului, Muzica secolului XXI fiind dedicată aproape în totalitate orchestrelor din România.
 23. Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam continuă tradiția de a încheia Festivalul pe 26 septembrie, de data aceasta alături de un dirijor ce se va afla pentru prima dată în România, Daniel Harding.
 24. Interpretarea informată istoric este un curent din ce în ce mai proeminent pe scena muzicii clasice mondiale care va fi prezent și în festival grație mai multor ansambluri de muzică veche renumite: L’Arpeggiata, Orchestra Controcorrente, LA CETRA BAROCKORCHESTER Basel, LES ARTS FLORISSANTS, MÜNCHENER BACH-ORCHESTER și MÜNCHENER BACH-CHOR.
 25. Trei actori mari urcă în premieră pe scena Festivalului Internațional George Enescu în 2021 – Robert Powell, Maia Morgenstern și Vlad Ivanov – cu roluri în creații de Igor Stravinski, Arnold Schoenberg și Edvard Grieg.

Continue Reading

EVENIMENTE

Cătălin Podaru, directorul Leviatan Design & Ubitech Construcții: Ne bucurăm că putem sprijini lansarea în România a volumului “Al cincilea cavaler al Apocalipsei și noul M.A.D” scris de analistul american Harlan Ullman

Published

on

© Leviatan Design/ LinkedIn

Cartea analistului american Harlan Ullman – “Al cincilea cavaler al Apocalipsei și noul M.A.D” – reprezintă o “profeție despre prezent” care reușește să transpună contextul actual politic geopolitic și politic din America cu implicațiile internaționale intr-un mod inedit, a declarat Cătălin Podaru, directorul general al Leviatan Design și Ubitech Construcții, companii care au sprijinit lansarea și publicarea acestui volum de către think tank-ul New Strategy Center.

“Este o deosebită onoare și plăcere să putem sprijini lansarea și publicarea cărții d-lui Harlan Ullman, personalitate ilustră în domeniul securității și strategiei geopolitice. Cartea este ca o “profeție despre Prezent “reușind să transpună contextul actual politic geopolitic și politic din America cu implicațiile internaționale într-un mod inedit”, a declarat Podaru pentru CaleaEuropeană.ro.

Potrivit acestuia, cei 7 factori disruptivi actuali sunt integrați între o construcție complexă cauza efect pe axa timpului din perspectiva unor scenarii viitoare conferind analizei nu doar contemplarea conceptuală a schimbărilor dar și “înțelegerea de pe urmă” a implicațiilor vremurilor pe care le trăim.

“Coalescența premiselor prezentate de la nivelul tactic, operațional, strategic și geostrategic este excepționala generând o analiză auto-portantă și clară a contextului geopolitic actual și concluziile valoroase sub forma de căi de acțiune concrete de urmat. Inclusiv pentru România analiza la Marea Neagră, portul Constanța cât și nevoia Comandamentelor NATO pe teritoriul României arată că suntem aliniați unui context strategic mai larg prezentat în carte”, a mai adăugat reprezentantul celor două companii.

New Strategy Center lansează joi, 2 septembrie, volumul „Al cincilea cavaler al Apocalipsei și noul M.A.D.”, scris de analistul american Dr. Harlan Ullman. Volumul poate fi achiziționat de aici.

 

Fiind o analiză inovatoare a noii realități strategice cu care se confruntă în prezent Statele Unite și restul lumii democratice, cartea prezintă și o serie de posibile scenarii menite să incite momente de reflecție pentru posibile evoluții în viitor. Postfața este scrisă de Ministrul Apărării Naționale, domnul Nicolae Ciucă, care îl caracterizează pe Harlan Ullman drept “un prieten apropiat României, și un bun cunoscător al realităților din regiunea Mări Negre, fiind fascinante personalitatea și profunzimea sa intelectuală“.

Ediția în limba română apare la Editura Militară și este prima traducere a cărții Dr. Harlan Ullman, fiind publicată în România la inițiativa New Strategy Center, ca parte a demersurilor noastre de a contribui la creșterea culturii de securitate la nivel național și la o mai bună înțelegere a provocărilor cu care ne confruntăm în contextul dificil al pandemiei.

Evenimentul de lansare va avea loc joi, 2 septembrie, cu începere de la ora 19.00 și va fi transmis LIVE pe www.caleaeuropeana.ro și pe pagina de Facebook Calea Europeană.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Eugen Tomac5 hours ago

Eugen Tomac: Este vital ca PNRR să fie folosit pentru investiții şi reforme: Ar fi însă un nonsens să neglijăm absorbția fondurilor europene nerambursabile

SUA5 hours ago

Mark Gitenstein, viitorul ambasador al SUA la UE, promite să utilizeze experiența de ambasador în România pentru a combate “eforturile Rusiei destinate dezbinării UE și îndepărtării sale de SUA”

SUA5 hours ago

Oficial: SUA au eliminat vizele pentru Croația. România, între ultimele trei state din Uniunea Europeană care nu fac parte din programul Visa Waiver

POLITICĂ12 hours ago

Deputata Gabriela Horga, reprezentantă a României în APCE, susține impozitarea veniturilor giganților tehnologici cu o prezență digitală substanțială în Europa

ROMÂNIA12 hours ago

Președintele ANFP anunță că Universitatea Babeş-Bolyai va pregăti 7,500 de funcționari publici în digitalizare şi management de resurse umane

POLITICĂ12 hours ago

Eurodeputatul Victor Negrescu: România are nevoie de un nou Guvern care poate genera în mod credibil un pact național pentru implementarea PNRR 

Cristian Bușoi14 hours ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE: Vaccinurile sunt eficiente împotriva tuturor variantelor de COVID-19 și sunt singurele care acționează împotriva complicațiilor

Dan Motreanu14 hours ago

Eurodeputatul Dan Motreanu a primit confirmarea Ministerului francez de interne că au fost luate măsuri pentru prevenirea agresiunilor împotriva șoferilor de camioane

POLITICĂ14 hours ago

PMP anunță că va fi ”jandarmul PNRR”: Vom înființa un departament specializat care va monitoriza derularea proiectelor

INTERNAȚIONAL14 hours ago

Emmanuel Macron: De mai bine de 10 ani, SUA au interese strategice care se orientează către China și Pacific. Europenii trebuie să își asigure propria lor protecție

COMISIA EUROPEANA1 day ago

Ursula von der Leyen, despre implementarea PNRR: Există relații de lucru excelente și multă încredere între Comisie și administrația de la București

COMISIA EUROPEANA1 day ago

Președinta Comisiei Europene „felicită sincer” România pentru lucrul la venitul minim de incluziune care va sprijini persoanele cele mai vulnerabile și gospodăriile cu venituri mici

COMISIA EUROPEANA1 day ago

Moment istoric pentru apartenența României la UE: Președinta Comisiei Europene a dat undă verde, la București, PNRR-ului de 29,2 miliarde de euro

COMISIA EUROPEANA2 days ago

Klaus Iohannis a primit-o pe Ursula von der Leyen la Palatul Cotroceni. Președinta Comisiei Europene este în România pentru a semna PNRR

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 days ago

Rareș Bogdan a fost ales prim-vicepreședinte al PNL pentru comunicare și relații internaționale: România are nevoie de reforme. Nimeni nu ne va ierta dacă nu facem investiții

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 days ago

Gheorghe Falcă a fost ales vicepreședinte al PNL pentru fonduri europene și dezvoltare regională: Modernizarea României, al treilea mare proiect de țară, după aderarea la UE și NATO

POLITICĂ3 days ago

Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal: Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor

ONU6 days ago

În primul discurs la ONU, Maia Sandu cere retragerea trupelor Rusiei din Transnistria și anunță că a început curățarea Republicii Moldova de regimurile corupte

Dragoș Pîslaru6 days ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru: Cel mai optimist scenariu pentru aderarea României la zona euro ar fi în 2028

ONU6 days ago

Klaus Iohannis, la ONU: România susține rolul de lider al Uniunii Europene în materie de schimbări climatice

Team2Share

Trending